Ξηρά vs Αφυδατωμένα μαλλιά: Έχουν πολλές διαφορές αλλά μία λύση

Ξηρά vs Αφυδατωμένα μαλλιά: Έχουν πολλές διαφορές αλλά μία λύση

Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να είναι αφυδατωμένα, αλλά τα αφυδατωμένα μαλλιά δεν είναι απαραίτητα και ξηρά. Μην μπερδεύεσαι, σου τα εξηγούμε όλα παρακάτω.

«Τα μαλλιά, είναι το στέμμα που ποτέ δεν βγάζουμε»: Αυτό είναι ένα από τα πιο σωστά quotes που θα διαβάσεις ποτέ. Τα μαλλιά μας πράγματι, είναι ένα «στέμμα». Είναι εκείνα που τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας όταν είναι απαλά, λαμπερά και σφύζουν από υγεία. Οφείλουμε λοιπόν να τα περιποιούμαστε σωστά, αν θέλουμε αυτό το «στέμμα» να παραμείνει λαμπερό και αξιοζήλευτο. Για να τα περιποιηθούμε όμως σωστά, θα πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες τους και κάπου εδώ προκύπτουν μικρά θέματα, κυρίως με τα ξηρά και τα αφυδατωμένα μαλλιά. Βλέπεις, τα ξηρά και τα αφυδατωμένα μαλλιά δεν είναι ίδια.

Η παρεξήγηση

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι απαλά, αλλά είναι άγρια, φριζάρουν με το παραμικρό και σπάνε, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να νομίζεις ότι είναι ξηρά, ενώ έχουν απλά αφυδατωθεί, ή να νομίζεις ότι τα έχεις ταλαιπωρήσει ενώ στην πραγματικότητα απλά έχεις ξηρά μαλλιά.

Βλέπεις, τα ξηρά και τα αφυδατωμένα και τα ξηρά μαλλιά έχουν ομοιότητες, αλλά έχουν και πολλές διαφορές. Έχουν όμως και μία λύση που ακούει στο όνομα Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Τα ξηρά μαλλιά

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τότε πολύ πιθανόν να έχεις και ξηρά μαλλιά, γιατί το σώμα σου δεν παράγει αρκετό σμήγμα. Η έλλειψη σμήγματος είναι εκείνη που κάνει το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά σου ξηρά. Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, τα ξηρά μαλλιά είναι τύπος μαλλιών, όπως τα λιπαρά και τα κανονικά.

Αυτό που χρειάζονται τα ξηρά μαλλιά είναι βαθιά ενυδάτωση που θα αναπληρώσει τη θρέψη που τους λείπει. Χρειάζονται επίσης βοήθεια μέσω της διατροφής και προστασία κατά το styling.

Τα αφυδατωμένα μαλλιά

Τα αφυδατωμένα μαλλιά από την άλλη, είναι μία κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί τα μαλλιά σου. Η αφυδάτωση, αναφέρεται στην έλλειψη υγρασίας, πράγμα που μπορεί να συμβεί εξαιτίας του styling ή και των πολλών τεχνικών εργασιών (βαφή, περμανάντ κοκ). Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι τύποι μαλλιών μπορούν να αφυδατωθούν (ναι, ακόμα και τα λιπαρά).

Για να περιποιηθείς τα αφυδατωμένα μαλλιά, θα πρέπει να επαναφέρεις τη χαμένη υγρασία στην τρίχα, να τα «ξεκουράσεις» από το styling και τις τεχνικές εργασίες, ίσως και να τα κουρέψεις για να δυναμώσουν.

Η λύση

Όπως διάβασες, το κοινό που έχουν τα ξηρά και τα αφυδατωμένα μαλλιά είναι η ανάγκη για θρέψη και ενυδάτωση και κάπου εδώ έρχεται η νέα σειρά περιποίησης Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη, για να χαρίσει και στις δύο περιπτώσεις αυτό ακριβώς που έχουν ανάγκη.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Η νέα σειρά Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη βλέπεις, σχεδιάστηκε με έμπνευση το skincare προκειμένου να προσφέρει ουσιαστική και πολύ βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στα μαλλιά. Πώς το καταφέρνει; Χάρη στα πρωτοποριακά συστατικά της όπως το εκχύλισμα από το δέντρο Baobab.

Το δέντρο Baobab είναι γνωστό και ως «το δέντρο της ζωής» γιατί τα εκχυλίσματα που προκύπτουν από τους σπόρους, τους καρπούς, τον φλοιό, αλλά και τη σάρκα του κορμού του, είναι πλούσια σε βιταμίνες (Α, D, Ε, Β1 και Β2) και καλά λιπαρά της οικογένειας Ω.

Fun fact: Το έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους που πέφτουν φυσικά από το δέντρο είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο από το Ελβετικό Ινστιτούτο Βιταμινών ως πηγή υψηλής ποιότητας Βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό ενυδατικό θρεπτικό συστατικό.

The hero

Η σειρά Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, μάσκα και από ένα hero προϊόν: Το Leave on Serum για ενυδάτωση και λάμψη. Είναι ένας ανάλαφρος ορός που μετατρέπεται σε νερό μόλις έρθει σε επαφή με το νερό και περιέχει υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη, είναι γνωστό γιατί έχει τη δυνατότητα να αιχμαλωτίζει και να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία, καταπολεμώντας έτσι το φριζάρισμα, ενισχύοντας την παραγωγή κερατίνης και αποκαθιστώντας την ελαστικότητα των μαλλιών.

Fun fact: Το άρωμα των προϊόντων της σειράς Pantene Miracles Ενυδάτωση & Λάμψη είναι εμπνευσμένο από την αρωματοποιία, και συνδυάζει νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδών, νότες από κεχριμπάρι, ξύλο κέδρου και τόνκα.

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, τα ξηρά και τα αφυδατωμένα μαλλιά έχουν πολλές διαφορές, αλλά η λύση στα βασικότερα προβλήματά τους είναι μία: Η σειρά Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη, η οποία προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα, κάνοντας τα μαλλιά λαμπερά και πιο απαλά από ποτέ, απαλλαγμένα από το φριζάρισμα.

Αναζήτησέ τη στα καταστήματα και φυσικά μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τον επίσημο λογαριασμό @pantene.greece στο Instagram και @PanteneGreece στο Facebook για να μαθαίνεις πρώτη τα νέα του Pantene!