Γιατί η «μπάρα σαμπουάν» έρχεται να αντικαταστήσει τα υγρά shampoo που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα;

Ευαγγελία Αλπίδου
Γιατί η «μπάρα σαμπουάν» έρχεται να αντικαταστήσει τα υγρά shampoo που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα;

Οι συσκευασίες που έχουν τα υγρά σαμπουάν, καταλήγουν σε χωματερές και στον Ωκεανό. Κάτι που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και στο ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης που μαστίζει την παγκόσμια υγεία.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο της ομορφιάς (και όχι μόνο) να κάνει στροφή προς τη βιωσιμότητα. Η φιλοσοφία του κάθε brand σιγά-σιγά αλλάζει και συμβάλει περισσότερο στη διάσωση του πλανήτη. Ένα από τα beauty προϊόντα το οποίο έχει κάνει ένα δυνατό come back τα τελευταία χρόνια είναι οι «μπάρες σαμπουάν» ή αλλιώς τα shampoo bars.

Όσο κι αν λατρεύουμε τα υγρά σαμπουάν, σύμφωνα με μελέτες του εξωτερικού, οι συσκευασίες που έχουν, καταλήγουν σε χωματερές και στον Ωκεανό, κάτι που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και στο ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης που μαστίζει την παγκόσμια υγεία.

Λέμε ΝΑΙ στη βιωσιμότητα

1689948305559-879756983-sincerely-media-gKqUuChJ83g-unsplash.jpg

Για το λόγο αυτό, πολλά επώνυμα brand ομορφιάς έχουν αρχίσει να δημιουργούν προϊόντα χωρίς απόβλητα και με συστατικά τα οποία δε μολύνουν το περιβάλλον (χώμα, νερό κλπ.) Ένα παράδειγμα αυτών των προϊόντων είναι οι μπάρες σαμπουάν. Μία μπάρα σαμπουάν, μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρία μπουκάλια υγρού σαμπουάν των 200ml. Πολλοί θεωρούν, ότι η μπάρα σαμπουάν δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική, σε σχέση με το υγρό shampoo, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ένα νέο προϊόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου

Μπορεί να δημιουργήσει τον ίδιο αφρό, όπως τα υγρά σαμπουάν και ακόμη περισσότερο, απλά με διαφορετικό τρόπο. Αντί δηλαδή, να το βάλεις αμέσως στα μαλλιά και αρχίσεις να κάνεις μασάζ, όπως συνηθίζεις να κάνεις με τα κοινά σαμπουάν, πρέπει πρώτα να το τρίψεις στα χέρια σου και στη συνέχεια να βάλεις τον αφρό (που θα έχει δημιουργηθεί) πάνω στα μαλλιά ή στο σώμα σου.

pexels-yaroslav-shuraev-5977758.jpg

Τα shampoo bar είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να διαρκούν περισσότερο από τα υγρά σαμπουάν... Πιο συγκεκριμένα, η μπάρα σαμπουάν διαρκεί έως και 60 πλύσεις.
Extra tip: Μετά από το πλύσιμο, είναι σημαντικό να τοποθετείς την μπάρα πάνω σε μία βάση με τρύπες, για να μπορεί να στεγνώνει φυσικά από τον αέρα. Στην αγορά υπάρχουν μπάρες σαμπουάν οι οποίες είναι για κάθε τύπο μαλλιών, αναλόγως με τις ανάγκες πάντα που θες.

sincerely-media-6dIcIBw11ho-unsplash.jpg

Μήπως ήρθε η στιγμή να ενσωματώσεις την plastic free φιλοσοφία στη ζωή σου; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery για να δεις μερικά από τα καλύτερα shampoo bar, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Shopping Time:

Sun care! 7 αντηλιακά προσώπου για το νεσεσέρ των διακοπών κάτω από 10€