It’s the humidity! Διάβασε πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την υγρασία και το φριζάρισμα

It’s the humidity! Διάβασε πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την υγρασία και το φριζάρισμα

Ο καιρός άλλαξε, οι βροχές ξεκίνησαν και τα μαλλιά μας φριζάρουν σε… τρομακτικό βαθμό! Ώρα να μάθουμε πώς θα τα προστατέψουμε και θα τα κάνουμε λεία και στιλπνά με ένα «μαγικό» προϊόν.

Λατρεύουμε το φθινόπωρο! Μετά από μήνες καύσωνα, υποδεχόμαστε την πτώση της θερμοκρασίας με ενθουσιασμό και ανυπομονούμε να απολαύσουμε ένα pumpkin spice latte καθώς περπατάμε στην πόλη. Αυτό για το οποίο δεν ανυπομονούμε, είναι το φριζάρισμα. Το φριζάρισμα που μας κάνει να μοιάζουμε αχτένιστες και απεριποίητες, όσο και αν έχουμε παιδευτεί με το styling στο σπίτι.

Κάθε φθινόπωρο, λοιπόν, αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Είμαστε αποφασισμένες να το καταπολεμήσουμε και έχουμε έναν πολύτιμο σύμμαχο μαζί μας σε αυτό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Για να καταπολεμήσουμε το φριζάρισμα πρέπει να κατανοήσουμε τι το προκαλεί.

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά;

Η υγρασία είναι ο Νο1 υπεύθυνος για το φριζάρισμα, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η υγρασία πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος, ώστε να προκαλέσει το φριζάρισμα και η φθορά από τη θερμότητα δημιουργεί αυτό το πρόσφορο έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, η κάθε τρίχα, αποτελείται σε όλο της το μήκος από λέπια. Όταν η τρίχα είναι υγιής, τα μαλλιά λάμπουν και τα λέπια είναι ερμητικά «κλειστά». Όταν συμβαίνει το αντίθετο τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Οι τεχνικές εργασίες και η θερμότητα, βλάπτουν τη δομή της τρίχας, τα λέπια «χαλαρώνουν» και έτσι τα μόρια της υγρασίας βρίσκουν τρόπο να εισχωρήσουν από κάτω τους και να τα ανασηκώσουν. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά φριζαρισμένα και ατίθασα που δεν υπακούν σε τίποτα.

Ο σύμμαχος

Η μάχη βεβαίως ξεκινά στο μπάνιο με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης και συνεχίζεται με το styling. Εδώ έρχεται το καινοτόμο Moroccanoil Frizz Shield Spray , η νέα προσθήκη στην οικογένεια Frizz Control Collection του αγαπημένου μας brand, το οποίο πραγματικά κάνει «θαύματα».

Βλέπεις, το νέο Frizz Shield Spray είναι εμπλουτισμένο με την πρωτοποριακή HydroResist τεχνολογία της Moroccanoil. Πιο απλά, η καινοτόμα HydroResist τεχνολογία ενεργοποιείται με τη θερμότητα των εργαλείων και δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας από την υγρασία και το φριζάρισμα. Πώς; Χάρη σε μοναδικά συστατικά όπως τα πεπτίδια αμάρανθου, το εκχύλισμα jackfruit και το signature συστατικό της Moroccanoil, Argan Oil. Όλα μαζί θρέφουν σε βάθος, λειάνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από την υγρασία. Για να το χρησιμοποιήσεις μάλιστα έχουμε μερικά επιπλέον tips που δεν θα κάνουν το φριζάρισμα απλά παρελθόν, αλλά άγνωστη για εσένα λέξη.

#1. Χρησιμοποίησε την πετσέτα σωστά. Η πετσέτα και το τρίψιμο των μαλλιών με αυτή, προκαλεί φριζάρισμα. Τύλιξε τα μαλλιά σου με την πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.

#2. Ψέκασε το Moroccanoil Frizz Shield Spray. Εφάρμοσε το Moroccanoil Frizz Shield Spray σε νωπά μαλλιά, πριν ξεκινήσεις το styling. Μην φοβηθείς να το εφαρμόσεις στη ρίζα, θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις τις φύτρες και τα flyaways σου, χωρίς να βαρύνει τα μαλλιά σου.

#3. Χτένισε καλά. Χτένισε τα μαλλιά σου καλά (αλλά απαλά, είναι άλλωστε ευαίσθητα όσο είναι νωπά), ώστε να διανείμεις παντού το προϊόν και να μην αφήσεις κανένα σημείο των μαλλιών σου εκτεθειμένο στην υγρασία και τη θερμότητα.

#4. Στέγνωσε τμηματικά. Ξεκίνα να στεγνώνεις λίγα-λίγα τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου με καθοδική φορά, ώστε να ενεργοποιήσεις το πέπλο προστασίας κατά του φριζαρίσματος.

#5. Χρησιμοποίησε πρέσα. Αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα, χάρισέ τους επιπλέον λείανση με μία πρέσα. Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις το Perfect Defense της Moroccanoil πριν τη χρήση θερμικού εργαλείου.

#6. Η τελευταία πινελιά. Για να θωρακίσεις το αποτέλεσμα, γύρνα τον αέρα του σεσουάρ σου στο κρύο και φύσα για λίγο τα μαλλιά σου. Έτσι θα «θωρακίσεις» ακόμα καλύτερα το αποτέλεσμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, για να πεις «αντίο» στο φριζάρισμα του φθινοπώρου, δεν έχεις παρά να προμηθευτείς άμεσα το Moroccanoil Frizz Shield Spray. Είναι αυτό που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου χαρίσει τα πιο λεία μαλλιά που είχες ποτέ. Και σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, μάθε ότι τα προϊόντα Moroccanoil έχουν την πιο λαχταριστή και μεθυστική μυρωδιά που θα σου γίνει εθισμός.

Πού θα τα βρεις; Αναζήτησε το Moroccanoil Frizz Shield Spray αλλά και όλα τα προϊόντα Moroccanoil για τα μαλλιά και το σώμα, είναι διαθέσιμα σε κομμωτήρια, επιλεγμένα online καταστήματα, SPA και στο Moroccanoil.com. Και εννοείται μην παραλείψεις να κάνεις like στους επίσημους social media λογαριασμούς @moroccanoileu @moroccanoilpro