Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Ευαγγελία Αλπίδου
Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Δεν πρέπει να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, γιατί έτσι χάνουν τα φυσικά έλαιά τους και αποδυναμώνεται η τρίχα. 

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου; Μία από τις πιο δημοφιλής ερωτήσεις, η οποία δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση... Τελικά πρέπει να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου ή όχι; Ήρθε η στιγμή να μάθεις τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα.

Κάθε πότε πρέπει να λούζομαι;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση γι' αυτό το ερώτημα. Διαφέρει, από τον τύπο και την ποιότητα της τρίχας. Για παράδειγμα, τα λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να λούζονται περισσότερο σε σχέση με τα ξηρά με χοντρή τρίχα. Ακόμα κι εσύ που έχεις λιπαρά μαλλιά, δεν συνιστάται να λούζεσαι κάθε μέρα, καθώς έτσι τα μαλλιά, χάνουν τα φυσικά έλαια και αποδυναμώνεται η τρίχα. Ο «γενικός κανόνας» που υπάρχει, είναι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι είναι και ο σωστός.

Stella-Mccartney-clp-S24-053.jpg

Από την άλλη, αν λούζεις συνεχώς τα μαλλιά σου, θα χάσεις τα φυσικά έλαια που έχει πάνω η τρίχα και θα αποδυναμώσεις τα μαλλιά, κάνοντάς τα περισσότερα εύθραυστα και ταλαιπωρημένα. Αντιθέτως, αν δεν πλένεις συχνά τα μαλλιά σου, πέρα από την λιπαρότητα που θα αρχίσεις να παρατηρείς στο τριχωτό της κεφαλής, οι βρωμιές, οι σκόνες, και τα προϊόντα styling θα συσσωρευτούν στους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να παρατηρηθεί κνησμός και ξηροδερμία.

Προσοχή στο λούσιμο!

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Α και το Ω, είναι το σωστό λούσιμο. Είναι πολύ σημαντικό, μόλις βγεις από το ντους να έχεις αφαιρέσει καλά όλα τα προϊόντα. Συνιστάται, πάντα, να χαρίζεις 2 με 3 λεπτά ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ το scrub, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει τους θύλακες να αναπνέουν σωστά, κάτι που ισούται άμεσα με την υγεία των μαλλιών.

pexels-moose-photos-1586999.jpg

Προσοχή! Το σαμπουάν μπορεί να είναι αυτό που σου δημιουργεί όλα τα παραπάνω, δηλαδή, την λιπαρότητα, την ξηρότητα και τον κνησμό. Φρόντισε, να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών, γι' αυτό μη διστάσεις να απευθυνθείς στο hair expert σου, σε περίπτωση που έχεις αντιληφθεί κάποια αλλαγή στη σύνθεση των μαλλιών σου.

Extra tip: Είναι καλό να αλλάζεις σαμπουάν και conditioners μετά από κάποιες εβδομάδες και να μην χρησιμοποιείς συνεχώς τα ίδια. Αυτό θα τροφοδοτήσει τους θύλακες με νέα συστατικά και οφέλη τα οποία θα τους χαρίσουν αναζωογόνηση και ζωντάνια.

Εσύ πόσο συχνά λούζεσαι;