5 beauty secrets που υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα και ήρθε η στιγμή να τα γνωρίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
5 beauty secrets που υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα και ήρθε η στιγμή να τα γνωρίσεις
Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Για να κλειδώσεις περισσότερη υγρασία στην επιδερμίδα σου, εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα σε νωπό δέρμα. Δες παρακάτω και μάθε περισσότερα beauty hacks... 

Όσο τέλειο κι αν είναι το μακιγιάζ μας, αν η βάση, δηλαδή η επιδερμίδα του προσώπου είναι ξηρή και ταλαιπωρημένη το αποτέλεσμα θα δείχνει θαμπό και καθόλου κολακευτικό. Πολλές γυναίκες, πιστεύουν ότι για να έχεις τέλεια επιδερμίδα, χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και φροντίδα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Αν ακολουθείς τα σωστά βήματα στην skincare routine, και αφαιρείς καλά το μακιγιάζ από το δέρμα σου πριν κοιμηθείς, τότε σύντομα η επιδερμίδα θα αποκτήσει την χαμένη λάμψη της και θα σφύζει από υγεία.

Εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς αναλόγως πάντα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, υπάρχουν μερικά beauty secrets τα οποία λειτουργούν συνδυαστικά και υπόσχονται μία απίστευτα λαμπερή επιδερμίδα. Ήρθε η στιγμή να τα γνωρίσεις και φυσικά να τα δοκιμάσεις! Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Μάσκα προσώπου matcha

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το matcha tea. Τι είναι όμως; Το matcha είναι η σκόνη που δημιουργείται από τα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Η λέξη προέρχεται από το matsu τρίβω + cha (tea), στην Κινέζικη διάλεκτο chá που σημαίνει τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες. Το matcha latte σε μορφή ροφήματος είναι ευρέος γνωστό, για την μάσκα προσώπου matcha τι έχεις ακούσει; Για να δημιουργήσεις μία matcha mask θα χρειαστείς:

pexels-cup-of-couple-8474187.jpg
  • 1 κ.σ. σκόνη matcha
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι

Αφού ανακατέψεις όλα μαζί τα παραπάνω υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους, τοποθέτησε τη μάσκα πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σου για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά και προχώρησε στα επόμενα βήματα της skincare routine σου. Η μάσκα προσώπου matcha, έχει αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα φωτίσουν και θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα.

Λιπαρή επιδερμίδα = μαγειρική σόδα

JW-Anderson-bks-S24-011.jpg

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, η μαγειρική σόδα είναι το κλειδί που ψάχνεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν απολεπιστικό το οποίο θα ανοίξει τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας σου. Πρόσθεσε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα στο καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείς και κάνε ελαφρύ scrub στο πρόσωπό. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει! Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να κάνει το δέρμα σου να λάμπει.

Σακούλες στην περιοχή των ματιών

pexels-cottonbro-studio-6635929-(2).jpg

Τώρα που σιγά-σιγά αρχίζει και χειμωνιάζει το τσάι έρχεται να προστεθεί στην καθημερινότητά μας. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις τσάι, φρόντισε να μην πετάξεις τα φακελάκια. Αντιθέτως, τοποθέτησέ τα για λίγη ώρα στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα κάτω από την περιοχή των ματιών. Το τσάι θα σου χαρίσει περισσότερα οφέλη (από το να χρησιμοποιήσεις μόνο παγάκια) τα οποία θα λειτουργήσουν συνδυαστικά και θα απομακρύνουν το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

Όλα στο ψυγείο

pexels-monstera-production-6621354.jpg

Όλα στο ψυγείο; Κι όμως! Τοποθέτησέ τα face rolls και τις μάσκες προσώπου πριν τις χρησιμοποιήσεις στο ψυγείο. Σε τι ωφελεί αυτό; Η κρυοθεραπεία θα βοηθήσει τα προϊόντα να απορροφηθούν καλύτερα, ενώ θα εξαλείψουν οποιαδήποτε φλεγμονή.

Εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα σε νωπή επιδερμίδα

fleur-kaan-e7jpGYe7OtU-unsplash.jpg

Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να κλειδώσεις την μέγιστη υγρασία στην επιδερμίδα σου. Μετά τον καθαρισμό, αφού αφαιρέσεις το πολύ νερό ταμποναριστά με μία πετσέτα εφάρμοσε σε νωπή επιδερμίδα αμέσως την ενυδατική. Γενικότερα, το συγκεκριμένο hack μπορείς να το υιοθετήσεις και στην επιδερμίδα του σώματός.

Ποιο από τα παραπάνω hack γνώριζες ή ακολουθείς στην skincare routine σου;