Τα shaving tips που ήρθαν για να κάνουν level up στον τρόπο που ξυρίζεσαι

Τα shaving tips που ήρθαν για να κάνουν level up στον τρόπο που ξυρίζεσαι

Το ερώτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις την εμπειρία ξυρίσματός σου, ώστε να απολαμβάνεις ένα άνετο και απαλό ξύρισμα και παράλληλα, να έχεις ένα smooth αποτέλεσμα; Ρίξε μία ματιά στα shaving tips που ακολουθούν -και μας ευχαριστείς μετά!

Αν το ξύρισμα είναι αναπόσπαστο μέρος της self-care routine σου, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που όλη μέρα «τρέχεις» για να πας στο γραφείο, τη σχολή, το γυμναστήριο, αλλά προσπαθείς να βρίσκεις πάντα χρόνο για να σε φροντίσεις. Για εσένα που ακόμη και αργά το βράδυ, δεν θα προσπεράσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι και αν περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου, το να έχεις μία απαλή, λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα είναι κάτι που βάζεις σε προτεραιότητα. Και το ξύρισμα αποτελεί το key-ritual πίσω από όλα όσα ζητάς για την επιδερμίδα σου.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις την εμπειρία ξυρίσματός σου, ώστε να απολαμβάνεις ένα άνετο και απαλό ξύρισμα και παράλληλα, να έχεις ένα smooth αποτέλεσμα; Ρίξε μία ματιά στα shaving tips που ακολουθούν -και μας ευχαριστείς μετά!

#1 Κάνε απολέπιση μες στην εβδομάδα

Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το ξύρισμα, είναι να κάνεις πρώτα απολέπιση με ένα scrub ή με μία ειδική βούρτσα, ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, πάντα κάνοντας απαλές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι λεπίδες από το ξυραφάκι σου, θα φτάσουν ακόμη πιο κοντά στους θύλακες της τρίχας. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αφήνεις για λίγο την επιδερμίδα σου να μαλακώνει -σε χλιαρό ή λίγο ζεστό νερό -πριν το ξύρισμα.

#2 Επένδυσε στα κατάλληλα ξυραφάκια πολλαπλών χρήσεων

Όσο και αν φροντίζεις την επιδερμίδα σου, τα ξυραφάκια που χρησιμοποιείς είναι εκείνα που θα κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Με τόσες επιλογές στην αγορά όμως, τι να προτιμήσεις για απαλό και άνετο ξύρισμα, που δεν ερεθίζει το δέρμα; Σε αυτήν την περίπτωση προσπάθησε να εμπιστευτείς το ένστικτό σου, δηλαδή να επιλέξεις ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων, που χαρίζει άνετη χρήση και κάνει την εμπειρία του ξυρίσματος ευκολότερη. Και για να συμβεί αυτό, αξίζει να δώσεις έμφαση στις λεπίδες και για την ακρίβεια, να βάλεις στη skincare ρουτίνα σου το Xtreme 3 My Intuition Cherry Blossom.

Γιατί αξίζει την προσοχή σου; Αρχικά διότι στο φέρνει ένα brand με 250 χρόνια ιστορίας, η Wilkinson Sword. Από εκεί και πέρα όμως, έχει σημασία να γνωρίζεις πως διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις level up στο ξύρισμά σου. Συγκεκριμένα, έχει τρεις εύκαμπτες λεπίδες μέγιστης ποιότητας για να προσαρμόζεται σε όλες τις καμπύλες του σώματός σου, αλλά και ενυδατική ταινία, στοιχεία που προσφέρουν άνετο και απαλό ξύρισμα, καθώς και προστασία της επιδερμίδας από ερεθισμούς. Στο πλεονεκτήματά του θα συμπεριλάβουμε το υπέροχο άρωμά του, άνθος κερασιάς.

#3 Πες «ναι» στις ευεργετικές ιδιότητες της aloe vera

Αν το ψάχνεις αρκετά με την περιποίηση της επιδερμίδας σου, είμαστε σίγουρες ότι έχεις ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες της aloe vera. Πρόκειται για ένα key-ingredient για τη φροντίδα του δέρματος, μιας και το ενυδατώνει σε βάθος. Όταν, λοιπόν, το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς, είναι εμπλουτισμένο με aloe vera, αφήνοντας απαλότητα διαρκείας στην επιδερμίδα μετά το ξύρισμα, τότε τι άλλο να ζητήσεις;

Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα σου δίνει το ξυραφάκι πολλαπλών χρήσεων της Wilkinson, Quattro for Women -και μία δοκιμή αρκεί για να το κάνεις μέρος του daily pampering σου. Βλέπεις, διαθέτει τέσσερις εξαιρετικά λεπτές λεπίδες για super βαθύ ξύρισμα, μία ενυδατική ταινία με aloe vera για να προστατεύει και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα από ερεθισμούς, έχει εργονομική λαβή για απόλυτα σταθερό κράτημα και γενικά, παρέχει μία premium εμπειρία ξυρίσματος.

Must-know tip: Στα plus της κορυφαίας σειράς ξυραφιών πολλαπλών χρήσεων Xtreme3 και Quattro for Women από τη Wilkinson Sword, θα συμπεριλάβουμε το ότι τα προϊόντα που μας φέρνει κάνουν την εμπειρία ξυρίσματος πιο εύκολη, αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Βλέπεις, οι συσκευασίες τους είναι ανακυκλώσιμες, αλλά και κατασκευασμένες από 85% ανακυκλωμένα υλικά και με φυσικά αρώματα και βιολογικά συστατικά. Όλα αυτά ενώ οι λεπίδες τους είναι κατασκευασμένες από 70% ανακυκλωμένο ατσάλι. Με λίγα λόγια, αυτά τα ξυραφάκια πολλαπλών χρήσεων είναι kind to skin και kind to earth, άρα είναι ό,τι χρειάζεσαι για να δώσεις μία πιο sustainable «νότα» στην beauty routine σου.

#4 Δώσε βάση στις κινήσεις που κάνεις

Απλό αλλά σημαντικό στοιχείο που μπορεί να σε βοηθήσει να απογειώσεις το ξύρισμά σου. Βλέπεις, όσο τέλειο και αν είναι το ξυραφάκι σου, ακόμη και αν χρησιμοποιείς το Xtreme 3 My Intuition Cherry Blossom ή το Quattro for Women, έχει σημασία να κάνεις προσεκτικές και όχι απότομες κινήσεις. Επίσης, είναι καλύτερο να ξεκινάς το ξύρισμα από το πάνω μέρος των ποδιών και σταδιακά, να συνεχίζεις απαλά προς τα κάτω, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ξυρίζεσαι πηγαίνοντας κόντρα στη φορά των τριχών.

#5 Ενυδατώσου άμεσα και «έξυπνα»

Το καλύτερο timing για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά το ξύρισμα, είναι όταν είναι ακόμη νωπή. Με αυτόν τον τρόπο θα «κλειδώσεις» την υγρασία μέσα στο δέρμα. Επίσης, για έξτρα ενυδάτωση, λάμψη και απαλότητα στην επιδερμίδα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα φυσικό προϊόν με ενυδατικές ιδιότητες, όπως το έλαιο αμυγδάλου.

Η απαλή και λεία επιδερμίδα είναι ζητούμενο για κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως εποχής. Και οι επιλογές που κάνεις στο ξύρισμά σου, είναι εκείνες που καθορίζουν το αν θα έχεις το smooth αποτέλεσμα, που ονειρεύεσαι. Όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου, να θυμάσαι απλώς να ακούς το ένστικτό σου, σε ό,τι έχει να κάνει με τη skincare ρουτίνα σου, κάτι που στο ξύρισμα «μεταφράζεται» στο να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές για να σου χαρίζεις μία απαλή, άνετη και εύκολη εμπειρία, που δεν ερεθίζει το δέρμα. Follow your intuition, λοιπόν!