Υαλουρονικό οξύ: ήξερες πόσο σημαντικό είναι το μοριακό του βάρος για το δέρμα σου;

Υαλουρονικό οξύ: ήξερες πόσο σημαντικό είναι το μοριακό του βάρος για το δέρμα σου;

Κι όμως, έχει αρκετά μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό θα σου εξηγήσουμε τα πάντα εδώ και θα σου μιλήσουμε για έναν ορό που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου.

Το υαλουρονικό οξύ δεν λείπει από τη ρουτίνα των skincare junkies και όχι άδικα. Πρόκειται για το πιο ενυδατικό συστατικό που μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου και είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία. Βλέπεις, το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα μας και μπορεί να συγκρατήσει ως και 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία. Αυτή την υγρασία μεταφέρει στην επιδερμίδα και κάνει το δέρμα πιο φρέσκο, λείο και σφριγηλό. Αν έχεις παρατηρήσει τα claims των προϊόντων ωστόσο -και ιδιαίτερα των ορών-, θα έχεις δει ότι μιλούν για διαφορετικά μοριακά βάρη του υαλουρονικού οξέος… Όχι, δεν ετοιμαζόμαστε να σου κάνουμε μάθημα χημείας ή μοριακής βιολογίας, αλλά πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει αυτό γιατί είναι σημαντικό.

gina2.jpg

Με απλά λόγια, τα μεγέθη των μορίων του υαλουρονικού οξέος ποικίλλουν. Υπάρχουν μεγαλύτερα μόρια, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά και μικρότερα, τα οποία εισχωρούν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Για άμεση, αλλά και μακροχρόνια δράση ενός καλλυντικού προϊόντος, χρειάζεται συνδυασμός υαλουρονικού οξέος διαφορετικών μοριακών βαρών. Το υαλουρονικό οξύ, χαμηλού και μεσαίου μοριακού βάρους, διεισδύει βαθύτερα στη δομή του δέρματος, παρέχοντας μέγιστη ενυδάτωση και αντιρυτιδική δράση σε βάθος χρόνου. Το υαλουρονικό οξύ, υψηλού μοριακού βάρους από την άλλη απορροφάται από την επιφάνεια της επιδερμίδας αυξάνοντας την ενυδάτωση για άμεσα φρέσκο και λείο δέρμα.

Επιπλέον, όπως είπαμε και νωρίτερα, το δέρμα μας παράγει το δικό του υαλουρονικό οξύ. Επιλέγοντας λοιπόν προϊόντα με διαφορετικά μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος, έχεις ένα προϊόν που μιμείται με πολλούς τρόπους αυτό που συμβαίνει στο δέρμα. Βλέπεις, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται φυσικά σε υψηλό μοριακό βάρος στο δέρμα μας μας, αλλά μπορεί να διασπαστεί και να βρεθεί και σε χαμηλό μοριακό βάρος. Εκτός λοιπόν του ότι έχουν διαφορετικά επίπεδα διείσδυσης στο δέρμα, τα διαφορετικά βάρη υαλουρονικού οξές προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις στο δέρμα, ενεργοποιώντας διαφορετικές οδούς επούλωσης και μηχανισμών επιδιόρθωσης. Πιο απλά, η χρήση ενός συνδυασμού μοριακών βαρών θα ενεργοποιήσει διαφορετικές συμπληρωματικές λειτουργίες στο δέρμα, και θα οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

gina3.png

Δεν αρκεί λοιπόν να βρεις έναν ορό που να περιέχει υαλουρονικό οξύ. Για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο maximum τις ιδιότητες αυτού του super-ενυδατικού συστατικού, θα πρέπει να αναζητήσεις έναν ορό που να περιέχει διαφορετικά μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος. Όλα αυτά προκαλούν επομένως μία πολύ μεγάλη απορία: Ποιον ορό να διαλέξεις και η επιλογή του τέλειου ορού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα θέματα που αντιμετωπίζουμε με την επιδερμίδα μας είναι πολλά. Ναι, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την καλή της υγεία, απαιτεί όμως και αντιοξειδωτικά συστατικά για να παραμείνει φρέσκια, νεανική και αναζωογονημένη. Το task μας λοιπόν ήταν να βρούμε έναν ορό που θα περιέχει υαλουρονικό οξύ σε διαφορετικά μοριακά βάρη, αλλά και πλούσια, φυσικά, αντιοξειδωτικά συστατικά ώστε να προσφέρει στο δέρμα μας φροντίδα και προστασία. Και τον βρήκαμε…

gina4.jpg

Πρόκειται για τον ορό The Serum by GoodLife by Gina, ένα προϊόν που φέρει την υπογραφή της Τζίνας Αλιμόνου. Ο πολύτιμος χυμός του, είναι εμπλουτισμένος με έναν συνδυασμό υαλουρονικών οξέων βιοτεχνολογικής προέλευσης, 3 μοριακών βαρών. Έτσι, μπορεί να προσφέρει την βαθιά και μακροπρόθεσμη, αλλά και την επιφανειακή και άμεση ενυδατική δράση που θέλουμε. Περιέχει όμως και πολλά ακόμη, 99.69% φυσικά και πλούσια ενεργά συστατικά που προσφέρουν την ταυτόχρονη αντιοξειδωτική και αναζωογονητική δράση που έχει ανάγκη η επιδερμίδα μας. Ο χυμός ροδιού βιοδυναμικής καλλιέργειας, το εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιού, τα πεπτίδια φυσικής προέλευσης από κέδρο, οι ολιγοσακχαρίτες από chicory, η σταθερή μορφή βιταμίνης C, η βιταμίνη Β3 και φυσικά τα 3 μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος, συνδυάζονται στον . The Serum by GoodLife by Gina, για να προσφέρουν εντατική δράση, βαθιά φροντίδα και ισχυρή προστασία στο δέρμα μας.

gina5.jpg

Η υφή του είναι λεπτόρρευστη και δροσερή και έτσι γίνεται ένα με την επιδερμίδα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ενώ το άρωμά του είναι διακριτικό αλλά και ευχάριστο, ανάγοντας έτσι την περιποίηση σε πολυτελή τελετουργία. Είναι ένα φυσικό προϊόν, κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας και για τις περισσότερες ηλικίες, πλήρως εναρμονισμένο με την φιλοσοφία της καλής ζωής, την οποία ενστερνίζεται και πρεσβεύει η δημιουργός του Τζίνα Αλιμόνου.

Για να αποκτήσεις λοιπόν το The Serum by GoodLife by Gina, και να εκμεταλλευτείς τις ιδιοότητες των διαφορετικών μοριακών βαρών του υαλουρονικού οξέως (αλλά και όλων των συστατικών του), δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς προς το e-shop του Good Life by Gina. Και φυσικά μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τον επίσημο λογαριασμό της founder @gina_alimonou στο Instagram.