Μαλλιά, δέρμα και νύχια: 4 tips για τη φροντίδα τους

Μαλλιά, δέρμα και νύχια: 4 tips για τη φροντίδα τους

Όλες οι γυναίκες θέλουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, όμορφα μαλλιά και δυνατά, περιποιημένα νύχια. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες καθημερινές, καλές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Ποιες είναι αυτές;

1. Tips για τη φροντίδα του δέρματος

-Κάνουμε σύντομα και χλιαρά ντους. Τα πολύωρα ντους με καυτό νερό αφαιρούν από το δέρμα μας την αναγκαία λιπαρότητά του, το αφυδατώνουν και το καθιστούν ξηρό. Φροντίζουμε, λοιπόν, να κάνουμε ντους για 5-10 λεπτά μόνο, και με χλιαρό νερό.

-Ενυδατώνουμε το δέρμα μας με συνέπεια. Ιδανικά, απλώνουμε την ενυδατική κρέμα αμέσως μόλις βγούμε από το ντους, προκειμένου να «κλειδώσουμε» την υγρασία στο δέρμα μας.

-Αποφεύγουμε τα σκληρά σαπούνια, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν την ξηρότητα του δέρματός μας. Αντιθέτως, αναζητάμε ήπια προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα, αλλά με πλούσια ενυδατική δράση.

2. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Το νερό διατηρεί τα μαλλιά και το δέρμα μας ενυδατωμένα και αποτρέπει τα νύχια μας από το να γίνουν εύθραυστα. Για καλά ενυδατωμένο δέρμα, μαλλιά και νύχια, πίνουμε, λοιπόν, άφθονο νερό.

3. Tips για υγιή και όμορφα μαλλιά

-Τι να προσέξουμε στο λούσιμο: Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μαλλιά μας, δημιουργώντας ανάλογα με τον τύπο τους είτε ξηρότητα, είτε λιπαρότητα. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο και να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών μας, ώστε να διατηρούμε την απαραίτητη υγρασία και να παραμένουν ενυδατωμένα.

-Λιγότερο styling: Το καθημερινό στέγνωμα με πιστολάκι, το ίσιωμα, το υπερβολικό styling, οι βαφές, σε συνδυασμό και με τις χαμηλές φθινοπωρινές θερμοκρασίες, ζημιώνουν διπλά τα μαλλιά μας. Προσπαθούμε, επομένως, να περιορίσουμε τη συχνότητα της έκθεσης των μαλλιών μας σε τέτοιου είδους διαδικασίες, αν θέλουμε να παραμένουν υγιή και λαμπερά.

4. Διατροφή για... λάμψη!

Οι βιταμίνες A, C, E, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και τα αμινοξέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Τι είναι καλό να καταναλώνουμε ανά περίπτωση;

  • Για βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, μπρόκολο
  • Για βιταμίνη Α: μαγειρεμένα κίτρινα λαχανικά (π.χ. γλυκοπατάτες), συκώτι, μαγειρεμένα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, γογγύλια)
  • Για βιταμίνη Ε: ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια (σολομός)
  • Για χαλκό: συκώτι, σπανάκι, ξηροί καρποί
  • Για ψευδάργυρο: ρεβίθια, μοσχάρι, στρείδια
  • Για αμινοξέα: φροντίζουμε να έχουμε στο διαιτολόγιό μας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα αυγά, το κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά.

4+1. Συμπληρώματα διατροφής

Παράλληλα όμως με τη διατροφή, είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας με το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, που θα μας φροντίσει εκ των έσω!

Το Skin, Nails and Hair από τη SOLGAR® είναι μια εξειδικευμένη διατροφική φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει στη δημιουργία κολλαγόνου, ενός σημαντικότατου στοιχείου του δέρματος, αλλά και στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών. Περιέχει ψευδάργυρο, χαλκό, OptiMSM®, οξείδιο του πυριτίου (από κόκκινη άλγη), αμινοξέα και βιταμίνη C, συστατικά τα οποία βοηθούν ώστε να αποκτήσετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά, νύχια και δέρμα!

Πηγές

https://www.healthline.com/health/winter-hair-skin-nail-care#nail-tips

https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/get-radiant-hair-skin-and-nails-naturally

https://www.healthyfood.com/advice/8-steps-to-healthy-skin-hair-and-nails/