Bridal Βeauty: 5 προτάσεις για χτενίσματα και tips μακιγιάζ από τον Δημήτρη Στράτο

Ευαγγελία Αλπίδου
Bridal Βeauty: 5 προτάσεις για χτενίσματα και tips μακιγιάζ από τον Δημήτρη Στράτο

Μετά από αρκετή έρευνα και ψάξιμο συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο stylish και εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα που ταιριάζουν σε κάθε μήκος μαλλιών αλλά και makeup tips για τη «σημαντικότερη ημέρα της ζωής σου».

Η αλήθεια είναι πως αναφερόμαστε σε μία πολύ μεγάλη ημέρα, μία ημέρα γεμάτη αγάπη και ευτυχία, την ημέρα του γάμου. Σου αξίζει, λοιπόν, να έχεις την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, να είσαι η «καλύτερη εκδοχή σου», όποια και όπως πιστεύεις εσύ ότι είναι αυτή. Εκτός από το νυφικό που θα σε κάνει να νιώθεις μοναδική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, το χτένισμα και το μακιγιάζ είναι οι πινελιές που θα ολοκληρώσουν το bridal look σου. Σίγουρα, θα έχεις ψάξει αμέτρητες φορές, μαζί με τις φίλες σου, για νυφικά χτενίσματα. Το νυφικό χτένισμα, λοιπόν, δεν είναι απαραίτητο να «φωνάζει» νύφη. Διάλεξε κάτι που θα ταιριάζει με το στιλ και το νυφικό σου και φυσικά κάτι που θα είσαι εσύ, χωρίς να παρεκκλίνεις από τα «θέλω» σου.

Πλέον, οι τάσεις θέλουν ανεπιτήδευτα και ανάλαφρα χτενίσματα. Δηλαδή, αυτά που δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα styling. Η γνωστή influencer και it girl, Sofia Richie, στον γάμο της, επέλεξε να κάνει έναν sleek κότσο με χωρίστρα στη μέση, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το turtleneck σχέδιο του νυφικού της. Για παράδειγμα, αν κι εσύ επιλέξεις ένα αντίστοιχο νυφικό ή με ανοιχτή πλάτη θα ήταν ωραίο να πιάσεις τα μαλλιά σου έναν περίτεχνο κότσο.

https://www.instagram.com/p/CrbwevJrCLx/

Επιπλέον, πολλές κοπέλες που έχουν κοντά μαλλιά, αγχώνονται για το χτένισμα του γάμου τους. Θεωρούν, ότι είναι πολύ περιορισμένες και δεν μπορούν να πετύχουν ένα εντυπωσιακό hairstyle. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει! Μπορείς να κάνεις πολλά και διαφορετικά hairstyles αόσο κοντά μαλλιά και αν έχεις. Στην δική σου περίπτωση τα hair accessories είναι το «κλειδί» που θα απογειώσει τα μαλλιά σου σου.

Εδώ στο beauty department του queen, λατρεύουμε του γάμους! Δεν γινόταν, λοιπόν, να μην κάνουμε ένα άρθρο αφιερωμένο στην πιο όμορφη ημέρα όλων των γυναικών. Μετά από αρκετή έρευνα, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο stylish και εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα που ταιριάζουν σε κάθε μήκος και σχήμα μαλλιών. Επιπλέον, για να σου παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα, απευθυνθήκαμε στον αγαπημένο μας makeup artist, Δημήτρη Στράτο, για να μας δώσει ιδέες για τα makeup looks που ταιριάζουν με το κάθε χτένισμα. Τον ευχαριστούμε πολύ!
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Mermaid look με χωρίστρα στο πλάι

1707229235045-515226008-Theia-brd-PO-F24-017.jpg

Το marmaid look είναι ιδανικό για εσένα που έχεις κανονίσει να παντρευτείς τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό. Πρόκειται για ένα glossy χτένισμα με έντονη πλάγια χωρίστρα στην άκρη και κυματιστές φυσικές άκρες. Αν έχεις σγουρά μαλλιά ίσως να είναι μία καλή ευκαιρία να τα αφήσεις κάτω και με τα κατάλληλα hair products να δημιουργήσεις ένα mermaid hairstyle που θα σε κάνει να μοιάζεις με γοργόνα.

Expert tip: Το συγκεκριμένο χτένισμα ταιριάζει τέλεια με bronzer λαμπερές αποχρώσεις οι οποίες θα τονίσουν ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Γήινες, χρυσαφένιες σκιές και highlighter θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ενώ για τα χείλη θα πρότεινα ένα διάφανο-nude lip oil, είπε ο Δημήτρης Στράτος.

Επιμελώς ατημέλητος κότσος

1707229247834-111831448-Eisen-brd-PO-F24-048.jpg

Σίγουρα θα έχεις ακούσει τη φράση less is more. Ο επιμελώς ατημέλητος κότσος είναι μία πιο ρομαντική εκδοχή από το sleek bun που είχαμε δει να επικρατεί παντού το προηγούμενο καλοκαίρι. Αν προσθέσεις μικρά άνθη πλεγμένα στα μαλλιά σου θα αποτελέσουν μία πολύ ρομαντική και κομψή πρόταση. Σε περίπτωση που το νυφικό που θα φορέσεις έχει ανοιχτή πλάτη ή κλειστό λαιμό, τότε ο επιμελώς ατημέλητος κότσος είναι το χτένισμα που θα αναδείξει το bridal look σου.

Expert tip: Για το συγκεκριμένο χτένισμα θα επέλεγα ροδαλά ζυγωματικά -που είναι απίστευτα hot- και ροζ-λιλά σκιές. Γενικά οι παστέλ ροζ αποχρώσεις σε χείλη και μάτια θα ολοκληρώσουν τέλεια το ρομαντικό beauty look, είπε ο Δημήτρης Στράτος.

Τα hair accessories θα απογειώσουν το κοντό καρέ

Bronx-Banco-brd-F24-029.jpg

Κι όμως, ακόμα κι εσύ που έχεις κοντό καρέ μπορείς να πετύχεις το τέλειο νυφικό χτένισμα. Άφησε τα μαλλιά σου ίσια κάτω με έντονη χωρίστρα στη μέση και πρόσθεσε μία στέκα ή ένα hair clip με μαργαριτάρια ή κρύσταλλα (βρες το ιδανικό που θα ταιριάζει με το στιλ του νυφικού σου). Με μία μόνο κίνηση θα έχεις δημιουργήσει το πιο stylish hairstyle.

Extra tip: Θα μου άρεσε ένα κατακόκκινο κραγιόν και ένα έντονο eyeliner για cat eye look. Το αποτέλεσμα θα είναι super θηλυκό και εκρηκτικό, είπε ο Δημήτρης Στράτος.

Wet look

Rivini-brd-PO-F24-054.jpg

Το wet look παλιά θεωρούνταν ένα αμιγώς καλοκαιρινό χτένισμα. Πλέον, αυτό δεν ισχύει! Είναι ένα χτένισμα που μπορείς να επιλέξεις στην εμφάνισή σου χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι ένα εντυπωσιακό και δυναμό hairstyle που τονίζει και αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου. Ταιριάζει τέλεια σε κάθε μήκος μαλλιών και αυτό το λαμπερό φινίρισμα το κάνει ιδανική επιλογή για να απογειώσει μία από τις πιο λαμπερές μέρες της ζωής σου. Αντί να κάνεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω -δημιουργώντας ένα punk rock αποτέλεσμα-, επίλεξε να κάνεις χωρίστρα στο πλάι για μία πιο cute και ρομαντική πινελιά.

Extra tip: Το wet look είναι ένα ανδρόγυνο και δυναμικό χτένισμα. Γι' αυτό θα πρότεινα ένα σκούρο καφέ smokey eye, έντονα κοψίματα με λάμψεις και διάφανα ζουμερά χείλη, είπε ο Δημήτρης Στράτος.

Coquette hairstyle

Ο φιόγκος είναι το αξεσουάρ που κυριάρχησε από την αρχή της χρονιάς στα catwalks και στο κόκκινο χαλί. Το coquette trend κάνει ένα δυνατό comeback το 2024! Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το coquette trend είναι χαριτωμένο, chic και θηλυκό! Κορδέλες και φιόγκοι στολίζουν τα μαλλιά και δημιουργούν ένα super chic και ρομαντικό hairstyle.

Extra tip: Θα μου άρεσε να δω ένα σβησμένο eyeliner και έντονα φούξια χείλη. Το ροζ και το φούξια είναι τα χρώματα που ταιριάζουν τέλεια με το coquette trend, δημιουργούν ένα κομψό και ρομαντικό beauty look, είπε ο Δημήτρης Στράτος.