Schwarzkopf x Berlin: 2 ημέρες γεμάτες λάμψη, έμπνευση και φροντίδα για τα μαλλιά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Schwarzkopf x Berlin: 2 ημέρες γεμάτες λάμψη, έμπνευση και φροντίδα για τα μαλλιά

Η Beauty Director Χριστίνα Χρόνη, ταξίδεψε με την αγαπημένη Schwarzkopf στο Βερολίνο και έζησε μία μαγική εμπειρία που την έκανε να «δει» τα μαλλιά, το styling και την περιποίηση αλλιώς…

Ο Schwarzkopf είναι το brand που αγαπάμε πραγματικά. Το εμβληματικό logo, με το περίγραμμα του προφίλ του ιδρυτή του, βρίσκεται στα ντουλάπια μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχει γίνει συνώνυμο με την περιποίηση και το styling. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το συγκεκριμένο brand, καθώς με τον Schwarzkopf έκανα το πρώτο μου επαγγελματικό ταξίδι, ως beauty assistant.

Προφανώς και δεν θα σου πω πότε έγινε αυτό, πάει πολύς καιρός και δεν θα ήθελα να προδώσω την ηλικία μου. Κράτα μόνο το ότι ο Schwarzkopf και εγώ, έχουμε μία αγάπη πολλών ετών. Όταν έλαβα λοιπόν την πρόσκληση για το ταξίδι στο Βερολίνο, για το global αυτό meeting, αντιλαμβάνεσαι την χαρά μου. Μέσα σε 2 ημέρες έμαθα πολλά, είδα πάρα πολλά, εμπνεύστηκα και ένιωσα πώς είναι να σε κακομαθαίνει η αγαπημένη σου μάρκα. Πάμε όμως να τα δούμε όλα από την αρχή γιατί σε αφορούν…

Spoiled all the way!

Με την άφιξή μας στο ηλιόλουστο (δεν το περιμέναμε) Βερολίνο, κάναμε check in στο πλέον εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης, το Hotel Adlon και συναντηθήκαμε για ένα γρήγορο lunch. Το ξενοδοχείο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από editors και influencers από όλο τον κόσμο, ενώ στο διπλανό τραπέζι από εμάς κάθονταν τα μοντέλα που αργότερα είδαμε στην εκδήλωση με ρόλεϊ στα μαλλιά! Για 2 ημέρες το Hotel Adlon είχε μετατραπεί σε ένα hub ομορφιάς και νιώθαμε σαν να είμαστε σε ταξίδι με μία τεράστια, πολύχρωμη και super stylish οικογένεια.

Επόμενη στάση ήταν τα απίστευτα όμορφα δωμάτιά μας για αποκλειστική Schwarzkopf περιποίηση. Βλέπεις, τα αγαπημένα μας προϊόντα μας περίμεναν ήδη εκεί και ήταν απαραίτητα καθώς το λαμπερό πάρτι που ακολούθησε, είχε ένα glam dress code. Δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα και είχαμε ήδη κατέβει στο lobby, για να μεταφερθούμε στο venue της εκδήλωσης.

A fabulous evet

Ο Schwarzkopf δεν κάνει… μισές δουλειές. Για αυτό το global team, δημιούργησε ένα event και μία εμπειρία που είχαμε καιρό να ζήσουμε, οι παλιές, και που ποτέ δεν είχαν ξαναζήσει οι καινούργιες. Ανεβαίνοντας τις τεράστιες σκάλες, βρεθήκαμε σε ένα κόκκινο χαλί γεμάτο internationalinfluencers και σε μία αίθουσα γεμάτη από good vibes, στιλ και άφθονη σαμπάνια.

Μίας που μίλησα όμως για το κόκκινο χαλί, ένας από τους λόγους για τους οποίους βρεθήκαμε στο Βερολίνο με τον Schwarzkopf, ήταν οι νέες ambassadors. Είδαμε λοιπόν τιςDiane Kruger, Ana Ivanović, Alli Neumann, CollienUlmen-Fernandes, Mini Anden, Nazan Eckes και SwantjePaulina να παρελαύνουν μπροστά μας και το starstruck είναι λίγο για να περιγράψει τις εντυπώσεις μας.

1709191875160-400945378-image011.jpg

Έπειτα, ακολούθησε η παρουσίαση των Ambassadors κατά την οποία κράτησα πολλές σημειώσεις, καθώς την επόμενη ημέρα είχα συνέντευξη με την υπέροχη Nazan Eckes. Και μετά περάσαμε στο αγαπημένο μου κομμάτι: Το hair show! Αρχικά μας μίλησε ο μοναδικός Simon Ellis, Curator of Hair& Int. Creative Director του Schwarzkopf, γεμίζοντάς μας έμπνευση και μία διαφορετική οπτική για τα μαλλιά.

image013.jpg

Όπως μας εξήγησε, ο Schwarzkopf δεν βλέπει τα μαλλιά ως «τρίχες», τα βλέπει ως μέσο μεταμόρφωσης για την κάθε μία μας. Είναι αυτό που παρουσιάζουμε στον κόσμο, είναι μέρος του εαυτού μας ή ενός εαυτού που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Κάπως έτσι, όπως μου εξήγησε και την επόμενη ημέρα σε μία κουβέντα με καφέ, δημιουργήθηκε και το motto της καμπάνιας και του event «For Every You». Ο Schwarzkopf, δημιουργεί πρωτόκολλα περιποίησης, προϊόντα styling, αλλά και βαφές για κάθε μία από εμάς.

Στη συνέχεια, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έγινε ένα πραγματικό catwalk με τα μοντέλα να παρελαύνουν ανάμεσά μας (τα ίδια που είχαμε δει με ρόλεϊ το μεσημέρι) με υπέροχα outfits και μαλλιά που ζηλέψαμε. Είδαμε και ακούσαμε για το χρώμα, για το στιλ, για την ποιότητα των μαλλιών και μάλιστα το team Schwarzkopf δημιούργησε ένα ολόκληρο catwalk αφιερωμένο στις μπούκλες.

Η βραδιά μας ολοκληρώθηκε με μία υπέροχη συναυλία της pop star Alli Neumann και ακόμα περισσότερη σαμπάνια. Κατάκοπες αλλά πολύ χαρούμενες, μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και χαλάρωση pampering (δεν έχω λόγια για το μπάνιο του Hotel Adlon).

1709191948944-790341928-image019.jpg

A lovely neighbor

Την επόμενη ημέρα πακετάραμε, πήραμε το πρωινό μας με θέα την Πύλη του Βρανδεμβούργου (είπαμε, spoiled all theway) και ξεκινήσαμε για τα workshops και τις συνεντεύξεις. Όπως σου είπα, εγώ είχα συνέντευξη με την «μαγική» NazanEckes και η ημέρα μου ξεκίνησε έτσι. Όσο η ομάδα παρακολουθούσε τα φανταστικά workshops, εγώ έπαιρνα συνέντευξη σε μία από τις πιο γλυκιές και fabulous γυναίκες που έχω δει ποτέ από κοντά (και έχω δει πολλές). Είναι μάλιστα «γειτόνισσά» μας καθώς η καταγωγή της είναι από την Τουρκία! Δεν θα σου μιλήσω όμως για τα όσα είπαμε γιατί θα σου γράψω για την συνέντευξη αναλυτικά. Όταν λοιπόν η κουβέντα μας με την Nazan τελείωσε, βρήκα την ομάδα στα workshops.

Αρώματα με κορυφή, καρδιά και βάση

Στο πρώτο workshop έμαθα ότι όλα τα προϊόντα Gliss έχουν πλέον το δικό τους άρωμα, φτιαγμένο από αρωματοποιούς. Σε συνεργασία με έναν κορυφαίο οίκο αρωματοποιίας, ο Schwarzkopf δημιούργησε μοναδικά αρώματα για κάθε σειρά του Gliss, τα οποία αποτελούνται από κορυφή, καρδιά και βάση, όπως ακριβώς τα αρώματα που φοράμε. Δημιουργούν έτσι μία ανώτερη εμπειρία περιποίησης η οποία θρέφει τα μαλλιά και παράλληλα όλες τις αισθήσεις μας.

HAPTIQ: The new system

Όλες οι σειρές του Schwarzkopf εμπλουτίστηκαν με το HaptIQ, ένα πρωτοποριακό σύστημα περιποίησης που ενδυναμώνει τα μαλλιά, δημιουργώντας μικροδεσμούς στο εσωτερικό της τρίχας, ώστε να την βοηθήσει να αναγεννηθεί.Από τα premium treatments Gliss, ως τις λακ Taft, οι συνθέσεις εμπλουτίστηκαν με το συγκεκριμένο σύστημα , το οποίο εγγυάται ως και 90% λιγότερο σπάσιμο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε βήμα περιποίησης και styling των μαλλιών μας, είμαστε σίγουρες για την φροντίδα και την υγείή τους όψη, με την υπογραφή του Schwarzkopf. Ασφαλώς δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

Style everywhere

Στο επόμενο workshop, παρακολουθήσαμε ένα ακόμη φαντασμαγορικό show το οποίο μας έδειξε, ή μαλλον…μας απέδειξε ότι τα μαλλιά είναι κάτι παραπάνω από τρίχες. Το χρώμα τους, το στιλ, το μήκος, κάθε κίνησή τους είναι μέρος μας και μέρος αυτού που είμαστε γι’ αυτό όπως δηλώνει και το μανιφέστο του Schwarzkopf «Εργαζόμαστε για να δώσουμε στον καθένα τα εργαλεία και την έμπνευση που χρειάζεται, ώστε να εξερευνήσει, να εκφραστεί και να αναζητήσει το γιατί που κρύβει ο εαυτός του. For EveryYou.»

1709192034025-501140100-image027.jpg

H Taft στην Ελλάδα!

Συνεχίζοντας, μάθαμε τα πιο υπέροχα νέα! Η Taft, η εμβληματική λακ του Schwarzkopf πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα εκτοπίσει κάθε άλλη από το μπουντουάρ μας. Είχα την τύχη να τη δοκιμάσω, καθώς με περίμενε στο δωμάτιο, και έχω να πω ότι το άρωμά της, το ανάλαφρο κράτημα και η ευελιξία της είναι out of thisworld! Και να φανταστείς δοκίμασα μόλις μία από την τεράστια γκάμα της. Σημείωσε λοιπόν και εσύ αυτό το νέο για να την αναζητήσεις μαζί με τους νέους αφρούς μαλλιών άμεσα στα καταστήματα!

A talk with Simon

Και καθώς όλα αυτά συνέβαιναν, ανάμεσά μας περπατούσε ο Simon με την σύζυγό του, διακριτικός και υπέροχος… Προφανώς και τον πλησίασα για να μιλήσω μαζί του, είναι είδωλό μου άπειρα χρόνια άλλωστε. Ήταν γλυκός και μου εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εμπνέεται για κάθε νέο προϊόν, για κάθε ανάγκη του brand: Με γνώμονα την αγάπη για τα μαλλιά και τις πραγματικές ανάγκες της κάθε μίας μας. Για παράδειγμα, δεν ήξερα ότι η σειρά για ξανθά μαλλιά του Schwarzkopf δημιουργήθηκε γιατί, η σύζυγός του είναι ξανθιά και μιλώντας μαζί της αποφάσισε να δημιουργήσει μία σειρά για ξανθιές, for every her. Τι κράτησα από την κουβέντα μας; Ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να εκφραστούμε και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τα μαλλιά μας γιατί στο πλευρό μας έχουμε brands όπως ο Schwarzkopf που αναλαμβάνει τα πάντα, αλλά κυρίως την υγεία τους.

A sweet goodbye

Πριν το καταλάβουμε είχε έρθει η ώρα να πάμε στο αεροδρόμιο και να επιστρέψουμε από το ηλιόλουστο Βερολίνο στην παγωμένη Αθήνα (ποιος θα το περίμενε). Με τις βαλίτσες μας γεμάτες προϊόντα, τις σημειώσεις μας ασφυκτικά γεμάτες με πληροφορία και το μυαλό μας γεμάτο έμπνευση, φτάσαμε στα σπίτια μας έχοντας ανανεωμένη αγάπη τόσο για τον Schwarzkopf όσο και για εμάς τις ίδιες και αν αυτό δεν είναι απόλυτη επιτυχία, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Thank You Schwarzkopf Team!