Friday tip: Tips για να διορθώσεις τη λάθος απόχρωση του foundation

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip: Tips για να διορθώσεις τη λάθος απόχρωση του foundation

Για έναν πιο ανοιχτό τόνο μπορείς να αναμείξεις την ενυδατική κρέμα με το foundation σου. Δες παρακάτω...

Η αγορά του foundation δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή απόχρωση foundation, αυτή που θα δέσει αρμονικά με τον τόνο της επιδερμίδας. Τα φώτα και οι καθρέφτες στα καταστήματα δεν είναι το ίδιο με το φυσικό φως του ήλιου. Από τις ακτίνες του ήλιου δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς και τίποτα!

Peach makeup: Πώς θα πετύχεις ζουμερά ροδακινί χείλη και ζεστά ροζ eye looks την άνοιξη

Παρόλα αυτά, όλες θέλουμε τέλεια βάση. Τι γίνεται στη περίπτωση όμως που αγοράσουμε λάθος απόχρωση foundation; Όχι δεν κλαίμε τα λεφτά μας! Αν είναι πιο ανοιχτός ο τόνος για τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι ιδανικός για τον χειμώνα και ακριβώς το αντίθετο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά tricks με τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε τη λάθος απόχρωση του foundation. Έρχεται σαββατοκύριακο, μήπως ήρθε ή ώρα να χρησιμοποιήσεις το foundation που είχες αφήσει στην άκρη του boudoir σου και να δημιουργήσει την τέλεια glow βάση;

2 εύκολα tips για να διορθώσεις τη λάθος απόχρωση του foundation

Maitrepierre-bks-F24-025.jpg

Ανοιχτή απόχρωση

Αν θες η απόχρωση να γίνει πιο ανοιχτή, πρόσθεσε λίγη ποσότητα από την ενυδατική κρέμα ή το primer σου. Η υφή του foundation δεν θα είναι το ίδιο καλυπτική, αλλά μπορείς να χτίσεις τη βάση σου μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα που θες. Προσοχή! Σιγά-σιγά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, γι’ αυτό επίλεξε ελαφριές υφές για ένα ανάλαφρο καθημερινό μακιγιάζ που θα διαρκεί όλη την ημέρα.

Olive manicure: Η ultra chic απόχρωση που ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας

Σκούρα απόχρωση

Αν το foundation που μόλις αγόρασες είναι πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου ή θες να συνεχίσεις να φοράς το foundation που λάτρεψες τον χειμώνα μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αναμείξεις το foundation με το υγρό bronzer σου, τόσο απλό!

Extra tip: Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να blendάρεις το foundation με το υγρό concealer που χρησιμοποιείς είτε για να φωτίσεις το βλέμμα σου, είτε για να κάνεις contouring στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και να φέρεις το foundation στη σωστή απόχρωση.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery συγκεντρώσαμε τα καλύτερα foundation που αγαπάμε να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Έχουν απαλή υφή και τέλεια κάλυψη που διαρκεί όλη την ημέρα. Ρίξε μία ματιά...

8 κρέμες σώματος για απαλά πόδια που μυρίζουν σαν τα ανθισμένα λουλούδια