Activate your beauty: Τα star συστατικά που θα σου χαρίσουν την επιδερμίδα που αξίζεις

Activate your beauty: Τα star συστατικά που θα σου χαρίσουν την επιδερμίδα που αξίζεις

Ένα άρθρο για τη νιασιναμίδη, τα βιοπεπτίδια, τα LHA και φυσικά τη ρετινόλη, τα οποία ανανεώνουν την επιδερμίδα μας και βρίσκονται στην καρδιά του νέου πρωτοκόλλου Liftactiv B3 από τη Vichy.

Αν ρίχναμε μια ματιά στο μπουντουάρ σου, σίγουρα θα βρίσκαμε serum, κρέμες και λοιπά skincare προϊόντα, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση των κηλίδων, των ρυτίδων και των σημαδιών που μας θυμίζουν ότι… δεν είμαστε πια 20 χρονών.

Και εμείς, όπως εσύ, εμπιστευόμαστε παραπάνω από ένα προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου μας. Ξέρουμε βλέπεις ότι, όσο και αν το θέλουμε, το δέρμα μας δεν θα παραμείνει λαμπερό και νεανικό χωρίς λίγη βοήθεια και πολύτιμους συμμάχους. Ποιοι είναι αυτοί οι σύμμαχοι; Αγαπημένα μας brands όπως η Vichy, με προϊόντα που σέβονται την υγεία της επιδερμίδας μας και που φροντίζουν την εικόνα μας συνολικά. Τι είναι αυτό που καθιστά, ωστόσο, τα προϊόντα της Vichy τόσο μοναδικά και πολύτιμα για εμάς και τη «μάχη» που δίνουμε καθημερινά με τον χρόνο;

1713345850095-625913612-Eikona2.jpg

Τα εργαστήρια Vichy έχουν αφιερώσει πολλά έτη επιστημονικών ερευνών στη γνώση της επιδερμίδας, ώστε να εντοπίσουν τα αίτια δημιουργίας προβλημάτων -όπως κηλίδες και ρυτίδες- και στη συνέχεια, χάρη στην επιστημονική γνώση να δημιουργήσουν συνθέσεις με δραστικά συστατικά που μπορούν να τα αντιμετωπίζουν. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα μας: Το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3, το οποίο στοχεύει τις κηλίδες, τις ρυτίδες και τη συνολική αντιγήρανση χάρη στα συστατικά που βρίσκονται στον πυρήνα του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Πάρε «μελανίνη» (και χαρτί)

Η μελανογένεση μπορεί να μην είναι μια λέξη που βρίσκεται στο απλό, καθημερινό λεξιλόγιό μας, οι κηλίδες όμως είναι. Οι κηλίδες, λοιπόν, που δεν είναι καθόλου σπάνιες, είναι το ορατό αποτέλεσμα της διαταραχής της σύνθεσης της μελανίνης, της βιολογικής διαδικασίας δηλαδή, μέσα από την οποία η μελανίνη συντίθεται και κατανέμεται στην επιδερμίδα. Κάτω απόν τη δράση συγκεκριμένων παραγόντων του εκθεσιώματος, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, οι ορμονικές διαταραχές κ.α η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί σωστά. Καταλήγουμε έτσι με υπερσυσσώρευση μελανίνης σε διάφορα σημεία στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα τη δημιουργία κηλίδων.

Το εκθεσίωμα λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα οι παράγοντες που το αποτελούν είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση των δυσχρωμιών στην επιδερμίδα μας. Στους παράγοντες αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι κληρονομικοί.. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί μη κληρονομικοί παράγοντες (εσωτερικοί και εξωτερικοί), γι’ αυτό δεν υπάρχει και ένα μόνο είδος δυσχρωμιών. Οι δυσχρωμίες μπορούν αν εμφανιστούν με τρεις μορφές. Η πιο γνωστή είναι οι κηλίδες ή πανάδες, που έχουν σχέση με την έντονη και αθροιστική έκθεση στον ήλιο. Μια άλλη μορφή είναι το μέλασμα, που σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές όπως η εγκυμοσύνη. Τέλος, υπάρχει η -λιγότερο γνωστή, αλλά όχι άγνωστη- μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση ή αλλιως ΜΦΥ, η οποία κάνει την εμφάνισή της μετά από κάποιο δερματικό τραυματισμό ή φλεγμονή.

1713345863535-611055817-Eikona3.jpg

Αντίστοιχα, το εκθεσίωμα ευθύνεται και για τα σημάδια της γήρανσης στην επιδερμίδα. Όλα αυτά, επομένως, απαιτούν στρατηγικές κινήσεις και συγκεκριμένα συστατικά για να αντιμετωπιστούν και θα τα αναλύσουμε όλα ευθύς αμέσως.

Η Νιασιναμίδη και τα οφέλη της για την επιδερμίδα

Η Nιασιναμίδη, η οποία εμπεριέχεται σε όλα τα προϊόντα του πρωτοκόλλου Vichy Liftactiv B3, είναι γνωστή και ως βιταμίνη… B3 (εξ’ ου και το όνομα). Αποτελεί ένα δημοφιλές skincare συστατικό με πλήθος ωφέλιμων ιδιοτήτων:

  • Υπερμελάγχρωση: Η Nιασιναμίδη δρα αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, μειώνοντας τις δυσχρωμίες, τις πανάδες και τα σημάδια της ακμής. Ακόμα, συμβάλλει στην ομοιόμορφη όψη και λάμψη της επιδερμίδας.
  • Σημάδια γήρανσης: Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Παράλληλα, «θωρακίζει» την επιδερμίδα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.
  • Ενίσχυση δερματικού φραγμού: Ενισχύει τον δερματικό φραγμό, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας και αυξάνοντας την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σε εξωτερικούς παράγοντες.
  • Ευαισθησία: Κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες, καταπραΰνει ερεθισμούς, κοκκινίλες και φλεγμονές, προσφέροντας αίσθηση άνεσης.

Η Ρετινόλη

Η Ρετινόλη, εμπεριέχεται στην κρέμα Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη της Vichy και είναι παράγωγο της βιταμίνης Α. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά skincare συστατικά και η δράση της εστιάζει σε πολλαπλά επίπεδα, προσφέροντας ορατή βελτίωση στην όψη και υφή της επιδερμίδας.

  • Αντιγήρανση: Η Ρετινόλη ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, στοιχεία απαραίτητα για την σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα, λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές, χαρίζοντας μια πιο νεανική όψη.
  • Υπερμελάγχρωση: Και η Ρετινόλη δρα αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, μειώνοντας δυσχρωμίες, πανάδες και ηλιακές κηλίδες. Συμβάλλει στην ομοιόμορφη όψη και λάμψη της επιδερμίδας.
  • Υφή της επιδερμίδας: Λειαίνει την υφή της επιδερμίδας, μειώνοντας τις ουλές, τις ανομοιομορφίες και τα σημάδια.
  • Ανανέωση: Επιταχύνει τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτοντας μια πιο φωτεινή και υγιή επιδερμίδα.
1713345909804-928952-Eikona4.jpg

Η Βιταμίνη Cg

Η βιταμίνη Cg, η οποία εμπεριέχεται στο Liftactiv Β3 Serum της Vichy, είναι γνωστή και ως γλυκοζίτης ασκορβυλίου. Αποτελεί μια δημοφιλή μορφή βιταμίνης C, εξαιρετικής σταθερότητας, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Παρέχει πλήθος ωφέλιμων ιδιοτήτων, καθιστώντας την ένα πολύτιμο συστατικό για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

  • Αντιοξειδωτική προστασία: Θωρακίζει την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
  • Λάμψη: Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Παράλληλα, ομογενοποιεί τον τόνο του δέρματος και προσφέρει λάμψη.
  • Υπερμελάγχρωση: Η βιταμίνη Cg δρα αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, μειώνοντας δυσχρωμίες, πανάδες και ηλιακές κηλίδες. Συμβάλλει στην ομοιόμορφη όψη και λάμψη της επιδερμίδας.
  • Ενυδάτωση: Διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες, διατηρώντας την υγρασία στην επιδερμίδα και καταπολεμώντας την ξηρότητα.

Τα Βιοπεπτίδια

Τα βιοπεπτίδια, που εμπεριέχονται τόσο στον Liftactiv Β3 Serum όσο και στην κρέμα Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 της Vichy, αποτελούνται από μικρά μόρια αμινοξέων με βιομιμητική δράση στο δέρμα. Λειτουργούν ως «κυτταρικοί αγγελιοφόροι», μεταφέροντας μηνύματα στα κύτταρα για να ενεργοποιήσουν διάφορες βιολογικές διεργασίες. Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά.

  • Αντιγήρανση: Διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.
  • Επούλωση: Διεγείρουν την ανάπτυξη και ανανέωση των κυττάρων, επιταχύνοντας την επούλωση πληγών και ουλών.
  • Ενυδάτωση: Ενισχύουν τον δερματικό φραγμό, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας και διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη.
  • Ευαισθησία: Καταπραΰνουν ερεθισμούς και φλεγμονές, προσφέροντας άνεση στην ευαίσθητη επιδερμίδα.
1713345946190-814366494-Eikona5.jpg

Τα LHA

Τα LHA ή αλλιώς Lipohydroxy Acids, βρίσκονται στην φόρμουλα της κρέμας Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 της Vichy και αποτελούν μια κατηγορία υδροξυ-οξέων. Είναι ιδανικά ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ τα οφέλη τους είναι πολλά και σημαντικά.

  • Απολέπιση: Τα LHA απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, λειαίνοντας την υφή και αποκαλύπτοντας μια πιο φωτεινή όψη.
  • Λιπαρότητα: Ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος, μειώνοντας την λιπαρότητα και την εμφάνιση πόρων.
  • Κηλίδες: Δρουν κατά της υπερμελάγχρωσης, μειώνοντας πανάδες και δυσχρωμίες.
  • Ρυτίδες: Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

Τα AHA

Τα AHA ή αλλιώς Άλφα υδροξυ-οξέα, έχουν την ιδιότητα να διαλύουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αποκαλύπτοντας μια πιο φωτεινή και νεανική όψη. Ο ορός της Vichy Liftactiv Β3 Serum, περιέχει 8% Σύμπλοκο Απολέπισης με βάση τα ΑΗΑ. Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο σύμπλοκο περιέχει:

Γλυκολικό οξύ: Ένα AHA που απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, λειαίνοντας την υφή και αποκαλύπτοντας μια πιο φωτεινή όψη.

HEPES: Ένα συστατικό που ενισχύει την δράση του γλυκολικού οξέος και παράλληλα μειώνει τον ερεθισμό.

Ουρία: Ένα ενυδατικό συστατικό που διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα.

Τα οφέλη, τώρα, του σύμπλοκου απολέπισης της Vichy είναι πολλά και περιλαμβάνουν: Λείανση, μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και ενυδάτωση.

1713345963790-818241971-Eikona7.jpg

Πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3

Όλα τα παραπάνω συστατικά, επιλέχθηκαν από την Vichy για να εμπλουτίσουν κάθε ένα από τα προϊόντα του πρωτοκόλλου Vichy Liftactiv B3, και γι’ αυτό λέμε ότι πρόκειται για το πιο ισχυρό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των κηλίδων και των σημαδιών της γήρανσης. Star προϊόν του πρωτοκόλλου, είναι ο Liftactiv Β3 Serum που διορθώνει τις κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο της επιδερμίδας. Η κρέμα Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 ενισχύει και συμπληρώνει τη δράση του κατά τη διάρκεια της ημέρας, δρώντας διπλά, επιδιορθώνοντας δηλαδή και παράλληλα προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου, χάρη στην προστασία με SPF 50 που περιέχει.

Και επειδή η «μάχη» για στην αποκατάσταση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας εντείνεται όσο εμείς κοιμόμαστε, η κρέμα Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη, έρχεται να προσφέρει εντατική επιδιόρθωση και ανανέωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ενισχύοντας το πρωτόκολλο Liftactiv B3 με τα συγκεκριμένα συστατικά, η Vichy δημιουργεί έναν κύκλο περιποίησης που αντιμετωπίζει, επιδιορθώνει και προστατεύει την επιδερμίδα από κηλίδες και ρυτίδες. Έτσι, μας χαρίζει υγιή και όμορφη επιδερμίδα!

Ανακάλυψε το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και στο αγαπημένο σου e-pharmacy και activate your beauty με τα πιο ωφέλιμα και skincare συστατικά ever!