Friday tip: Μάσκα προσώπου με μέλι, μπανάνα και γάλα για απολέπιση και λάμψη

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip: Μάσκα προσώπου με μέλι, μπανάνα και γάλα για απολέπιση και λάμψη

Αυτή η μάσκα προσώπου θα καταπραΰνει, θα απαλύνει και θα τονώσει την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Επιτέλους Παρασκευή! Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Μετά από μία «καυτή», κουραστική και ατέλειωτη εβδομάδα ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσεις το σαββατοκύριακο είναι να απολαύσεις μία μάσκα προσώπου.

Nude manicure: Όλες οι hot αποχρώσεις του καλοκαιριού

Η μάσκα προσώπου θα καταπραΰνει, θα απαλύνει και θα τονώσει την επιδερμίδα του προσώπου σου. Αφού, λοιπόν, απολαύσεις πρώτα τον απογευματινό καφέ σου αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού, στη συνέχεια αφιέρωσε είκοσι λεπτά στη beauty routine σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι γάλα, μέλι, μπανάνα και καφέ. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Συστατικά:

  • 1/2 μπανάνα
  • 1 κ.γ καφέ
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ.σ μέλι
pexels-helloaesthe-15699692.jpg

Αφού πρώτα πολτοποιήσεις σε ένα μπωλ, την μπανάνα με το γάλα, στη συνέχεια, ρίξε το μέλι και τον καφέ και blendαρε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα-μάσκα. Άπλωσέ το σε καθαρή επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησέ το για 15-20 λεπτά και ξέβγαλέ το με χλιαρό νερό.

Το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες, απελευθερώνει τους πόρους και ηρεμεί την επιδερμίδα, ενώ συγχρόνως καθαρίζει και συσφίγγει το δέρμα. Η μπανάνα είναι πλούσια σε Βιταμίνες C και B6 οι οποίες βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος. Το γάλα όπως και το μέλι ηρεμεί και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και μειώνει την ερυθρότητα. Τέλος, ο καφέ λειτουργεί σαν απολεπιστικό και κάνει ελαφρύ scrub στην επιδερμίδα του προσώπου.

Δες πώς να φορέσεις την πορτοκαλί σκιά φέτος το καλοκαίρι... Είναι η must-try τάση!

Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό θα ήταν πριν εφαρμόσεις τη μάσκα στην επιδερμίδα του προσώπου σου να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο ή τον hair expert σου. Καλό ΣΚ queen!

Αντηλιακό στα μαλλιά; Κι όμως πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νεσεσέρ της παραλίας