18 χρόνια beauty: Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που με έχει μάθει η ομορφιά ως σήμερα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
18 χρόνια beauty: Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που με έχει μάθει η ομορφιά ως σήμερα

Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω για τα μαθήματα που πήρα, μετά από 18 χρόνια στην ομορφιά.

image003.jpg

Προφανώς και δεν ήμουν εγώ στην πρώτη φωτογραφία.

Skincare always wins

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την Mary Greenwell, makeupartist της Πριγκίπισσας Diana και της Cate Blanchett (μεταξύ άλλων), να μου λέει ότι «Το μόνο tip που έχω να δώσω για ένα πετυχημένο μακιγιάζ κάθε φορά, είναι το skincare». Ομοίως, ο Sam McKnight, hair stylist (ναι ο γνωστός), μου είχε πει σε συνέντευξή μας «Αν έχω μία συμβουλή, είναι να κάνεις για τα μαλλιά σου ό, τι κάνεις και για το δέρμα σου».

Με τα χρόνια έχω κρατήσει σημειώσεις και έχω συγκεντρώσει τα δικά μου μαθήματα και συμβουλές. Ένιωσα λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω για τα μαθήματα που πήρα, μετά από 18 χρόνια στην ομορφιά (ναι, πάει τόσος καιρός), αλλά πολύ φοβάμαι ότι όλα συνοψίζονται σε ένα και μόνο πράγμα: Την αντηλιακή προστασία.

Ανεξάρτητα από το πόσα fancy serum και προϊόντα δημιουργούνται καθημερινά και άσχετα με τις τάσεις, το SPF ήταν, είναι και θα παραμείνει το απόλυτο «όπλο» για μία όμορφη επιδερμίδα.

Το αντηλιακό είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιούμε χειμώνα και καλοκαίρι, παντού και πάντα, ακόμα και αν πρόκειται απλά να μείνουμε σπίτι μία συννεφιασμένη ημέρα. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο φλέγον θέμα και την ερώτηση που δέχομαι εξίσου συχνά με το «Πες μου μία καλή ενυδατική»: Ποιο αντηλιακό πρέπει να επιλέξουμε.

Decisions, decisions…

Ομολογώ έχω δοκιμάσει άπειρα. Έχω αγαπήσει (και αντιπαθήσει) πολλά, αλλά ελάχιστα ήταν εκείνα που τελείωσα και μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω σε κατάστημα. Το να τελειώνει μία beauty editor ένα προϊόν, είναι σημάδι ότι κάτι έχει πάει εξαιρετικά καλά. Το να το αναζητεί και να θέλει να το αγοράσει μετά το τέλος του, είναι σημάδι ότι ξεχωρίζει με διαφορά από όλα τα άλλα που μπορεί να κρύβονται στο beauty closetτης. Θα σου πω λοιπόν για αυτά τα αντηλιακά που εγώ τελειώνω και αναζητώ στα φαρμακεία: Τα αντηλιακά της σειράς Vinosun Protect της Caudalie.

Ίσως έχεις διαβάσει πόσο αγαπώ την Caudalie και για την εμμονή μου με το Beauty Elixir, το οποίο καταναλώνω ασταμάτητα. Κάποια πράγματα, όπως οι αδυναμίες, δεν κρύβονται. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι τα αντηλιακά Vinosun Protect της Caudalie είναι αυτά που χρησιμοποιώ μέχρι τελευταίας σταγόνας, που αγοράζω ξανά και ξανά και που βρίσκονται μαζί μου χειμώνα-καλοκαίρι. Γιατί όμως;

Vinosun magic

Η Mathilde Thomas, founder της Caudalie, πρότυπο, girlboss και μία από τις πιο cool γυναίκες στον κόσμο της ομορφιάς, ήθελε να δημιουργήσει αποτελεσματικά αντηλιακά για όλους, αλλά και για το περιβάλλον. Με καθαρές, φιλικές προς τον ωκεανό συνθέσεις, φτιαγμένα από συστατικά φυσικής προέλευσης, με αόρατες και λεπτόρρευστες υφές, σε μορφή νερού, κρέμας και στικ, τα αντηλιακά της σειράς Vinosun Protect γίνονται ένα με την επιδερμίδα και την προστατεύουν από τις ακτίνες UVA/UVB.

Μπορούν να φορεθούν μόνα τους, σε συνδυασμό με την ενυδατική (αλλά ιδανικά με τον ορό της σειράς Vinoperfect) και να γίνουν η τέλεια βάση για το μακιγιάζ. Μάλιστα, η γκάμα Vinosun Protect, δεν αποτελείται από πολλά προϊόντα γιατί… δεν χρειάζεται. Ανάμεσα στα 7 αντηλιακά προϊόντα της σειράς μπορεί η κάθε μία μας να βρει αυτό που της ταιριάζει. Οι συνθέσεις τους δεν φράσσουν τους πόρους, άρα είναι τέλεια για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες. Επίσης, ενυδατώνουν αποτελεσματικά, άρα είναι ιδανικά και για ξηρές. Μάλιστα, το φάσμα της προστασίας που παρέχουν, περιλαμβάνει την προστασία από τη φωτογήρανση, αλλά και την αντιοξειδωτική προστασία καθώς είναι εμπλουτισμένα με Πολυφαινόλες και Βιταμίνη Ε. Έχουμε λοιπόν μία σειρά ιδανική για όλη την οικογένεια (παιδιά άνω των 3 ετών) , που προστατεύει αόρατα την επιδερμίδα και είναι υπέροχα απολαυστική στη χρήση.

Όσο για το αντηλιακό που εγώ προτιμώ… Φέτος είναι το Vinosun Protect Invisible High Protection StickSPF50. Είναι η νεότερη προσθήκη στην συλλογή Vinosun Protect, ιδανική για όλη την οικογένεια (άνω των 3 ετών). Προστατεύει με μία μόνο κίνηση το πρόσωπο, τα χείλη και τις ευαίσθητες ζώνες χωρίς να αφήνει υπολείμματα ή λιπαρότητα, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό. Έχει σύνθεση εμπλουτισμένη με έλαια και μέγεθος τόσο μικρό που χωράει σε κάθε τσάντα. Μπορεί να φορεθεί κάτω από το μακιγιάζ αλλά και πάνω από αυτό, on the go, επομένως φέτος δεν υπάρχει τσάντα μου (παραλίας ή καθημερινή) που δεν θα το περιέχει.

Φυσικά, η νέα μου αγάπη για την on the go φροντίδα του Vinosun Protect Invisible High Protection StickSPF50 δεν αναιρεί την αδυναμία που έχω VinosunProtect Very High Protection Cream SPF50+. Τα χρησιμοποιώ εναλλάξ και δεν παραλείπω να τα συνδυάσω με τον ορό Vinoperfect Brightening DarkSpot Serum της Caudalie. Γιατί; Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, το απόλυτο «δίδυμο» για την προστασία της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η βιταμίνη C και ο συγκεκριμένος ορός, είναι εμπλουτισμένος με Βινιφερίνη. Η Βινιφερίνη προέρχεται από τον χυμό του αμπελιού και είναι 62 φορές (ναι τόσο πολύ) πιο αποτελεσματική από την βιταμίνη C. Αντιμετωπίζει τις σκούρες κηλίδες και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ δεν προκαλεί φωτοευαισθησία.

Ανακεφαλαιώνοντας, το ένα πράγμα που με έχουν μάθει τα 18 χρόνια μου στον χώρο της ομορφιάς είναι ότι, η προστασία από τον ήλιο είναι το Α και το Ω για ένα δέρμα υγιές, όμορφο και νεανικό. Όλα μπορεί να αλλάξουν, οι τάσεις, τα συστατικά και οι συνθέσεις των προϊόντων. Μπορεί η μόδα να επιβάλλει την εφαρμογή 45 προϊόντων σε 65 βήματα ή να μας καλεί να κρατήσουμε μόνο 3 προϊόντα στο νεσεσέρ μας. Το ένα από αυτά πρέπει πάντα να είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος είναι πάντοτε εκεί, ακόμα και όταν δεν τον βλέπουμε. Μας λούζει με τις ακτίνες του και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα. Όπως λοιπόν ο ήλιος είναι μία σταθερά στη ζωή μας, έτσι και το αντηλιακό είναι το αναπόσπαστο κομμάτι του skincare που πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας.

Με τη βοήθεια της Caudalie, η προστασία μπορεί να συνδυαστεί με φροντίδα, άνεση και πρακτικότητα, έχουμε λοιπόν το απόλυτο win-win. Αν θέλεις να κάνεις δικά σου τα αντηλιακά της σειρά Vinosun Protect της Caudalie, θα τα βρεις στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα και με ένα κλικ στο gr.caudalie.com