Μπήκαμε στα εργαστήρια του Pantene Pro-V

Μπήκαμε στα εργαστήρια του Pantene Pro-V

Και μάθαμε τα πάντα για την επιστήμη πίσω από την ανανεωμένη σειρά, Aqua Light 

Κάθε σειρά που υπογράφει το Pantene Pro-V είναι μελετημένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να δίνει απαντήσεις σε προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών τους.


Ειδικά για τα λεπτά μαλλιά, που είναι άνευρα, άτονα και δεν κρατούν το styling, το Pantene Pro-V ανακάλυψε-και μας αποκάλυψε- τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τη σειρά φροντίδας Aqua Light τους προσφέρει ανάλαφρη αίσθηση και κίνηση όλη μέρα.


Στα εργαστήρια του Pantene Pro-V, λοιπόν, η χρήση μίας κάμερας υψηλής ταχύτητας, βοήθησε τους επιστήμονες να κατανοήσουν τι κρύβεται πίσω από την υπέροχη κίνηση των μαλλιών με υγιή εμφάνιση. Πρόκειται για συνδυασμό δύο πραγμάτων: α) της κίνησης της κάθε τρίχας ξεχωριστά και στο αν αυτή κινείται απότομα (σαν ρομπότ) ή ανάλαφρα (σαν μπαλαρίνα) και β) του τρόπου που κινούνται πολλές τρίχες μαζί. Εάν η επιφάνειά τους είναι λεία τότε είναι ευέλικτη, σχεδόν χωρίς βάρος και κανένα περιορισμό στην κίνησή τους.


Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V ήδη γνώριζαν ότι η λεπτή τρίχα διαθέτει 50% λιγότερη πρωτεΐνη σε σχέση με την κανονική/χονδρή τρίχα, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερη διάμετρο και να βαραίνει πιο εύκολα εξαιτίας προϊόντων που δεν της ταιριάζουν. Σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν σχετικά με την κίνηση της τρίχας, ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Σε συνεργασία με ειδικούς του πανεπιστήμιου LUND, δημιουργήθηκε ένα νέο πολυμερές, ενώ η συνεργασία με το Δρ Aramaki του Πανεπιστημίου Yokohama στην Ιαπωνία, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία νέων δικτυωτών δομών διάθεσης & εναπόθεσης των συστατικών στα conditioners (τεχνολογία Clean Rinse). Αποτέλεσμα; Η δημιουργία της νέας σειράς Pantene Pro-V Aqua Light για λεπτή τρίχα, που προσφέρει ανάλαφρη περιποίηση στα μαλλιά, ενώ συγχρόνως δίνει τη δυνατότητα για γρήγορο και αποτελεσματικό ξέβγαλμα που δεν αφήνει υπολείμματα που βαραίνουν την τρίχα.


Στη συνέχεια ήρθαν τα crash test στο εργαστήριο...

Η ανάλαφρη κίνηση επετεύχθη με τα προϊόντα φροντίδας Aqua Light. Όμως το Pantene Pro-V θέλησε να υποβάλει την ανάλαφρη αυτή κίνηση στην απόλυτη δοκιμασία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες: αν η ανάλαφρη αίσθηση των λεπτών μαλλιών θα διατηρηθεί και στην υγρασία του Αμαζονίου ή στην ξηρασία της Σαχάρα.

Για να εξασφαλιστεί ότι όλο το πακέτο ήταν το καλύτερο δυνατό, χρησιμοποιήθηκε μία βραβευμένη με Νόμπελ τεχνική που ονομάζεται «Μοντέλο Διακριτής Επιλογής» (Discrete Choice Modelling). Δημιουργήθηκαν εικονικές προϊοντικές επιλογές, οι οποίες ελέγχθηκαν σε διάστημα ημερών, αντί των μηνών που θα χρειαζόταν για την ανάπτυξη των φυσικών πρωτοτύπων, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο πιθανών συνθέσεων.

Το Pantene πήρε δύο αλογοουρές με λεπτές τρίχες και χρησιμοποίησε στη μία σαμπουάν και conditioner Pantene, καθώς και προϊόν περιποίησης που δεν ξεβγάζεται για μαλλιά με λεπτή τρίχα και στην άλλη ένα από τα "λάθος" προϊόντα για τη συγκεκριμένη δομή της τρίχας (προϊόντα για μαλλιά με κανονική/χονδρή τρίχα). Στη συνέχεια, τοποθέτησαν τις αλογοουρές σε ράγες σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα. Το ένα προσομοίαζε τις συνθήκες της ερήμου Σαχάρα με θερμοκρασίες που έφταναν τους 50 βαθμούς Κελσίου και χαμηλή σχετική υγρασία. Στο άλλο περιβάλλον, οι συνθήκες ήταν ίδιες με αυτές στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, με υψηλή υγρασία στο 85% και θερμοκρασίες γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, οι αλογοουρές υποβλήθηκαν στη μέτρηση ανάλαφρης κίνησης.

Το αποτέλεσμα: Μετά από τη σύγκριση του εύρους και της συχνότητας της κίνησης στις δύο αλογοουρές στα ελεγχόμενα περιβάλλοντα, βρέθηκε ότι τα μαλλιά με λεπτή τρίχα στα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τα νέα προϊόντα Pantene κινούνταν πιο ελεύθερα, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.


... και στον πραγματικό κόσμο
Η σειρά προϊόντων Pantene Pro-V Aqua Light (Σαμπουάν, Conditioner, Εντατική Περιποίηση) αξιολογήθηκε από hair stylists, μετά τη χρήση της σε γυναίκες , όπου και διαπιστώθηκε ότι τα μαλλιά ήταν ευκολοχτένιστα, με φυσική κίνηση και ανάλαφρα, ακόμη και μετά από 8 ώρες.


Ποια είναι η γνώμη των ανεξάρτητων ειδικών;
Οι ανεξάρτητες δοκιμές από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες αποτελούν την ύστατη δοκιμή για την απόδοση ενός προϊόντος. Η σειρά Pantene Pro-V Aqua Light τέθηκε υπό δοκιμή από τον ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό TRI Princeton. Η επιστημονική διαδικασία (τυφλής) δοκιμής περιλαμβάνει σύγκριση του Pantene Pro-V Aqua Light με 21 άλλες μάρκες προϊόντων, που υπόσχονται ανάλαφρα αποτελέσματα.
Με δοκιμές που μετρούν την δύναμη του χτενίσματος, η έρευνα επιβεβαίωσε την εξαιρετική απόδοση του Pantene Pro-V Aqua Light. Αυτό εξέπληξε το 38% των γυναικών που συμμετείχαν στην πρόσφατη έρευνα του Pantene Pro-V και πίστευαν το αντίθετο.


Συμπέρασμα: χάρη στο Pantene Pro-V Aqua Light, τα μαλλιά σας θα είναι ανάλαφρα, με φυσική κίνηση και όγκο που διαρκεί, χαρίζοντάς σας αυτοπεποίθηση όλη μέρα- δοκιμάστε το και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!