PureDKNY - A Drop of Rose

PureDKNY - A Drop of Rose

Στο νέο ελιξίριο pureDKNY πρωταγωνιστεί το τριαντάφυλλο Τουρκίας

Μετά το A Drop of Vanilla και το A Drop of Verbena, ο επόμενος "σταθμός" στο αρωματικό ταξίδι του pureDKNY είναι η κοιλάδα της Ισπάρτα, όπου ανθίζει το συγκλονιστικό δαμασκηνό τριαντάφυλλο, με τα λεπτά, ροζ άνθη που συλλέγονται στις αρχές του καλοκαιριού.

Η διαδικασία που ακολουθείται, ίδια εδώ και πολλές γενιές, έχει μείνει ουσιαστικά ανέπαφη από τη σύγχρονη τεχνολογία:

- Η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο κάθε χρονιάς, και τα άνθη συλλέγονται ένα-ένα, με το χέρι, τις δροσερές ώρες πριν από την αυγή.
- Όταν ολοκληρωθεί η εποχή της συγκομιδής, 2500 τόνοι πέταλα έχουν συσκευαστεί, ζυγιστεί και μεταφερθεί με φορτηγά στο αποστακτήριο όπου γίνεται η επεξεργασία τους σε 26 αποστακτήρες.
- Το τελικό προϊόν είναι αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, μια εξαιρετική πρώτη ύλη που αργότερα θα μπει στο pureDKNY A Drop of Rose.

Το αιθέριο έλαιο που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία είναι η ευωδιά του τριαντάφυλλου στην απλούστερη έκφρασή της, ένα άρωμα με αμεσότητα αλλά ταυτόχρονα απαλό, απέριττο – μια πολύ αληθινή εκδοχή του τριαντάφυλλου που ανθίζει στον κήπο, ντελικάτο και σοφιστικέ.

Και βέβαια, η συσκευασία του νέου αρώματος pureDKNY μένει πιστή στη φιλοσοφία του να στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη: αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμα μέρη από γυαλί και αλουμίνιο, βιοδιασπώμενο χαρτόνι κατασκευασμένο σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με πρώτες ύλες προερχόμενες από δάση βιώσιμης διαχείρισης ενώ για την εκτύπωση στο κουτί του προϊόντος έχουν χρησιμοποιηθεί μελάνια χαμηλής περιεκτικότητας σε πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), και το εξωτερικό περιτύλιγμα είναι από NatureFlex, κατασκευασμένο από κυτταρίνη (δεν περιέχει πετροχημικά).

Να θυμίσουμε ακόμα πως κάθε μπουκάλι του pureDKNY είναι και ένα λιθαράκι βοήθειας προς την CARE, μία από τις κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών του κόσμου. Με αφορμή το λανσάρισμα του νέου αρώματος pureDKNY Rose, η DKNY θα προσφέρει μια δωρεά για την υποστήριξη της CARE, συμβάλλοντας στο να βοηθηθούν ακόμη περισσότερες γυναίκες να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Η συνεργασία μεταξύ pureDKNY και CARE ξεκίνησε το 2010 με το λανσάρισμα του pureDKNY Vanilla και μαζί συνέβαλαν στην εκπαίδευση καλλιεργητριών βανίλιας από την Ουγκάντα μέσω των Συνεταιρισμών Κοινοτικής Αποταμίευσης και Πιστώσεων (Village Savings and Loan Associations), ενός προγράμματος της CARE για μικροχρηματοδότηση μέσω αποταμιεύσεων. Στο νέο άρωμα, αγοράζοντας τριαντάφυλλα από τοπικούς παραγωγούς της Τουρκίας, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες, το pureDKNY έχει συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της παραγωγής τριαντάφυλλων της Ισπάρτα.