Κάναμε Brazilian Keratin Hair Treatment στα Angelopoulos Hair Company

Κάναμε Brazilian Keratin Hair Treatment στα Angelopoulos Hair Company

Και είδαμε τα μαλλιά μας να αλλάζουν, σε ένα τριήμερο!

Αν κι εσείς, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες, έχετε σπαστά, φριζαρισμένα μαλλιά, θα καταλάβετε τον πόνο μου, κάθε φορά που περνάω ώρες, μετά το λούσιμο, με ένα πιστολάκι στο χέρι να προσπαθώ να τιθασεύσω τις τούφες που, κάποιες φορές, φαίνεται να έχουν την δική τους ζωή και αρνούνται πεισματικά να «στρώσουν».

Η αλήθεια είναι ότι, όταν είναι ισιωμένα, τα αγαπώ τα μαλλιά μου αλλά, στην φυσική τους κατάσταση δεν είναι ό,τι πιο όμορφο αφού έχουν ένα σπάσιμο ακαθόριστο, αλλά, κυρίως, γιατί φριζάρουν, με το παραμικρό, και πολύ. Και μπορεί το Χειμώνα το ίσιωμά τους να κρατάει (παρόλο που μου παίρνει πάνω από μιάμιση ώρα κάθε φορά), το Καλοκαίρι τα πράγματα αλλάζουν, μιας και είναι πολύ δύσκολο να κάθομαι τόση ώρα με ένα πιστολάκι και μία πρέσσα πάνω στο κεφάλι μου αφενός, αφετέρου με την παραμικρή σταγόνα ιδρώτα οι ισιωμένες τούφες αρχίζουν να φριζάρουν και με κάνουν να καταριέμαι για τις ώρες που πέρασα για να τις ισιώσω. Ας μην μιλήσω για τις διακοπές, που η προοπτική του ισιώματος δεν υφίσταται- πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν, το μόνο που θέλω, είναι να είμαι όλη μέρα στην παραλία; Κοκαλάκια, λαστιχάκια, τσιμπηδάκια και λοιπά αξεσουάρ γίνονται οι καλύτεροί μου, καλοκαιρινοί φίλοι, σε μία προσπάθεια να μαζέψω τα ασυμμάζευτα- αφού, πάντα, μία τούφα, μία φύτρα ή ένα μπουκλάκι θα ξεφύγει και θα κάνει τα δικά του. Αυτό το Καλοκαίρι είπα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου, και να επισκεφθώ τα κομμωτήρια Angelopoulos Hair Company, με σκοπό να δοκιμάσω, επιτέλους, κι εγώ το Brazilian Keratin Hair Treatment.

Η συγκεκριμένη μέθοδος λείανσης, που έρχεται απευθείας από την Αμερική και λειάνει, αλλά και επανορθώνει τα μαλλιά, με φυσικό τρόπο! Σε αντίθεση με τις παλιές, ισιωτικές θεραπείες, το Brazilian Keratin Hair Treatment δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά, ούτε καταστρέφει την τρίχα, αφού βασίζεται στην προσθήκη νανό- μορίων κερατίνης, τα οποία εισχωρούν στα λέπια της τρίχας ισιώνοντάς την και χαρίζοντάς μας ίσια, απαλά, λαμπερά μαλλιά γεμάτα υγεία. Ένα ακόμα δελεαστικό στοιχείο της είναι ότι διαρκεί από 3 έως και 4 μήνες!

Κατενθουσιασμένη, λοιπόν, και με λίγη αγωνία, είναι η αλήθεια, την Παρασκευή επισκέφθηκα το κομμωτήριο Angelopoulos Hair Company, στην Κηφισιά, με σκοπό να δοκιμάσω, επιτέλους, την θαυματουργή θεραπεία. Εκεί, με υποδέχτηκαν ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, αλλά και η γλυκύτατη Κατερίνα, οι οποίοι μου έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με την διαδικασία που θα δοκιμάζαμε σε λίγα λεπτά. Αφού με διαβεβαίωσαν ότι το Brazilian Keratin Hair Treatment έχει εγγυημένα αποτελέσματα 100%, για όλους τους τύπους μαλλιών, καθώς και ότι (το μεγαλύτερο άγχος μου) δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά- αντιθέτως, η κερατίνη θρέφει την τρίχα και την κάνει πιο λεία, απαλή και ευκολοχτένιστη, ήταν η ώρα να καθίσω στον λουτήρα και να αφεθώ στα χέρια των ειδικών για να ξεκινήσουμε.

Πρώτο βήμα, το λούσιμο. Το σαμπουάν που χρησιμοποιείται στη διαδικασία είναι ειδικό, για βαθύ καθαρισμό, που ανοίγει τα λέπια της τρίχας, ώστε να εισχωρήσει, στη συνέχεια, η κερατίνη. Η δε αίσθηση που αφήνει είναι αυτό το τέλειο, δροσιστικό «κάψιμο» που νιώθουμε όταν κάνουμε μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό προσώπου, ή ένα καλό peeling. Μόλις το λούσιμο τελειώσει, σειρά έχει το πιστολάκι (σε πρώτη φάση, θα το ξανασυναντήσουμε λίγο αργότερα), με το οποίο σου στεγνώνουν απολύτως τα μαλλιά (σε συνδυασμό με το ειδικό σαμπουάν, έπρεπε να βλέπατε το φριζάρισμα- επικές καταστάσεις), ώστε να προετοιμαστούν για την θεραπεία. Με ολόστεγνο, σχεδόν τρομακτικό, λοιπόν, μαλλί, η Κατερίνα άρχισε να απλώνει τα μαλλιά μου την κερατίνη, η οποία είχε ένα πολύ ευχάριστο άρωμα (έκανε λίγο βανίλια) και η οποία, στη συνέχεια, θα έμενε στο κεφάλι μου για 30- 40 λεπτά, μέχρι να δράσει. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής η αλήθεια είναι ότι μία αγωνία την είχα, για το αποτέλεσμα, και, κυρίως, για το πρώτο μου λούσιμο στο σπίτι και την κατάσταση των μαλλιών μου μετά από αυτό. Όταν θέλεις κάτι καιρό (και εγώ ευχόμουν από την εφηβεία μου μέχρι σήμερα να έχω ίσια μαλλιά) και έρχεται η ώρα που γίνεται πραγματικότητα, ανυπομονείς να δεις το αποτέλεσμα. Κάπως έτσι πέρασε ο χρόνος αναμονής μου, με αγωνία αλλά και πολύ ευχάριστα, και ήρθε η ώρα του στεγνώματος, με πιστολάκι και, στη συνέχεια, του πολύ καλού ισιώματος με την πρέσσα. Ναι, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, μιας και τα μαλλιά μου έγιναν ολόισια, λαμπερά και απαλά. Αλλά αυτό συμβαίνει κάθε φορά που τα ισιώνω στο κομμωτήριο. Για να δω τα πραγματικά αποτελέσματα, θα έπρεπε να περιμένω. Και, αυτή η αναμονή, ήταν ένα μικρό μαρτύριο.

Όπως μου εξήγησε ο κύριος Αγγελόπουλος, μετά την θεραπεία έπρεπε να αφήσω το προϊόν να δράσει, επάνω στα μαλλιά μου για 3 μέρες. Αυτό σήμαινε ότι δεν έπρεπε να λουστώ, αλλά ούτε και να τα πιάσω με λαστιχάκι, αφού αυτό θα έκανε σημάδι και θα χάλαγε το ίσιωμα. Μάλιστα, για να διατηρηθεί η ισιωτική περισσότερο, και να παραμείνουν λεία και απαλά τα μαλλιά, τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούμε, είναι χωρίς parabens και άλλα συντηρητικά. Στα Angelopoulos Hair Company βρήκαμε, μεταξύ άλλων, την εξαιρετική, ενυδατική σειρά σαμπουάν και conditioner CHI, καθώς και ένα βιολογικό Argan Oil της Lakmé Cosmetics για μετά το λούσιμο. Οι τρεις μέρες μου φάνηκαν αιώνας, είναι η αλήθεια, αφού ήθελα επιτέλους να δω τα αποτελέσματα (και, για να είμαι ειλικρινής, είχα κι ένα άγχος μήπως αυτά δεν ήταν όσο εντυπωσιακά θα περίμενα). Λούστηκα το βράδυ της Δευτέρας (ναι, κατάφερα να μην πάω για μπάνιο το τριήμερο και καθόλου δεν με πείραξε- τέτοια μανία για ίσια μαλλιά) και άφησα τα μαλλιά μου να στεγνώσουν εντελώς φυσικά. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Εκτός από ίσια (χωρίς, όμως, να δίνουν την αίσθηση του υπερβολικού styling, σαν να είναι ίσια από φυσικού τους- για αποτέλεσμα ισιώματος κομμωτηρίου αρκεί ένα απλό στέγνωμα με πιστολάκι), το εντυπωσιακότερο στοιχείο πάνω τους είναι ότι έχει εξαφανιστεί (αλλά όταν λέμε έχει εξαφανιστεί εννοούμε εντελώς) κάθε υποψία φριζαρίσματος. Το να μπορείς να βγαίνεις από το ντους, με νωπά μαλλιά, αδιαφορώντας για την εικόνα τους, αφού στεγνώσουν, είναι μία νέα μορφή άνεσης, που δεν είχα ξαναζήσει και νιώθω, πραγματικά, ότι, για το «δύσκολο» Καλοκαίρι, το Brazilian Keratin Hair Treatment μου έχει λύσει τα χέρια. Σε τρεις μήνες τα ξαναλέμε!

aggelopoulos