Τέλεια μαλλιά το καλοκαίρι!

Τέλεια μαλλιά το καλοκαίρι!

Ο Χρήστος Καλανιώτης, ο διάσημος hair expert και συνεργάτης του Pantene Pro-V, δίνει έξυπνα tips  

Και ποια δεν ονειρεύεται να επιστρέψει απο τις διακοπές και να αναγνωρίζει τα μαλλιά της - να είναι απαλά, λαμπερά, χωρίς ψαλίδα και το χρώμα τους (σχεδόν) όπως οταν έφυγε;

Κι όμως γίνεται, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο! Και αυτό ακριβώς μας εξηγεί ο διάσημος hair expert του Pantene Pro-V, Χρήστος Καλανιώτης. Κορίτσια, κρατήστε σημειώσεις!

Πως επηρεάζει ο καλοκαιρινός ήλιος τα μαλλιά μας; /Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση των μαλλιών μας, ειδικά το καλοκαίρι;

Η τρίχα όταν εκτίθεται στον ήλιο χάνει την υγρασία της όπως ακριβώς η επιδερμίδα μας.

Ποια είναι η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ της βαμμένη τρίχας και της κανονικής/χονδρής ή λεπτής τρίχας;
Τα βαμμένα μαλλιά, ακριβώς επειδή έχουν υποστεί χημικές εργασίες, είναι πολύ πιο ευαίσθητα και χρειάζονται περισσότερη και πιο εντατική φροντίδα.

Πως μπορώ να διατηρήσω τα βαμμένα μου μαλλιά λαμπερά και υγιή;
Μια σειρά προϊόντων ειδικής φροντίδας και περιποίησης είναι απαραίτητη για τα βαμμένα μαλλιά για να τχαρίσετε στην τρίχα τη χαμένη υγρασία της και να δώσετε στα μαλλιά την φροντίδα και προστασία που χρειάζονται από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα/αποχρώσεις στις βαφές για το καλοκαίρι;
Θα πρότεινα το καλοκαίρι να μην γίνονται έντονα χρώματα στις βαφές και στις ανταύγειες. Προτιμήστε όσο το δυνατόν πιο φυσικές αποχρώσεις για να είναι και πιο φυσικό το σταδιακό ξεθώριασμα που θα συμβεί στο χρώμα της βαφής των μαλλιών.

Ποιο προϊόν δε πρέπει να λείψει από την καλοκαιρινή μας βαλίτσα;
Μια μάσκα εντατικής φροντίδας και ενυδάτωσης είναι από τα πιο σημαντικά προϊόντα για τις διακοπές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μπορείτε εύκολα να την έχετε μαζί σας στις διακοπές σας και να γίνει το προϊόν που θα προσφέρει στα μαλλιά σας την εντατική περιποίηση που χρειάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Και μετά τις διακοπές, τί μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε το χειμώνα μας με εξίσου υπέροχα μαλλιά;
Μετά τις διακοπές ένα κούρεμα θα βοηθήσει πολύ τα μαλλιά σας ενώ συγχρόνως μία βαφή κοντά στο φυσικό τους χρώμα, θα τους χαρίσει επιπλέον λάμψη και ζωντάνια.