Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για τις διακοπές!

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για τις διακοπές!

5 πολύτιμα tips από τη Δερματολόγο  Δρ. Αμαλία Τσιατούρα της Cosmetic Derma Medicine

Παράλληλα με τα σχέδια για τις διακοπές, βάλτε μπροστά και τα πλάνα για την σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας σας, ώστε να μειώσετε την καλοκαιρινή "ταλαιπωρία" της.

Δείτε τιςσυμβουλές που μας έδωσε η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Laser του Cosmetic Derma Medicine και... καλό καλοκαίρι!

1. Ενυδάτωση τώρα.
Πριν βγούμε στην παραλία είναι ιδανικό να προηγηθεί μια βαθιά ενυδάτωση του δέρματος μας καθώς με τον ήλιο αφυδατώνεται και χάνει την πολύτιμη υγρασία του που το κρατά ελαστικό και σφριγηλό. Η μεσοθεραπεία είναι η ιδανική θεραπεία προετοιμασίας του δέρματος καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες) οι οποίες ενισχύουν το υδατικά συστατικά της επιδερμίδας μας, συγκρατούν το νερό και διατηρούν το δέρμα μας φρέσκο, λείο, λαμπερό, και ενυδατωμένο.

2. Ανάπλαση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας
Για να μετριάσουμε τις πιθανές βλάβες της επιδερμίδας από την έκθεσή στον ήλιο είναι σημαντικό να έχουμε διατηρήσει το δέρμα μας σε άριστη κατάσταση. Εφαρμόζοντας τη θεραπεία PRP μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τη λάμψη του προσώπου μας με απόλυτα φυσικό τρόπο καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μέθοδος Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα. Κατά τη θεραπεία, οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η δράση των αιμοπεταλίων και διασφαλίζεται ότι περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP έχουν μεγάλη διάρκεια, είναι εντυπωσιακά και αμέσως ορατά!

3. Προσέξτε οποιαδήποτε αλλαγή σε σχήμα και χρώμα των σπίλων/ελιών.

Η καλύτερη θεραπεία για το μελάνωμα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Ειδικά αν είστε άτομο υψηλού κινδύνου- έχετε πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια ή μαλλιά, ή έχετε πάρα πολλές ελιές, εκ των οποίων ορισμένες είναι μεγάλου μεγέθους, ανομοιόμορφες ή με ανομοιογενές χρώμα είναι απαραίτητη η άμεση εξέτασή σας από Δερματολόγο για μια εξέταση χαρτογράφησης σπίλων πριν εκτεθείτε στον ήλιο.

4. Αυξήστε την ποσότητα του αντηλιακού σας.
Μπορεί να χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ ή την καθημερινή ενυδατική σας κρέμα, που να περιέχουν δείκτη SPF 15 για τυχόν έκθεση στον ήλιο καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όμως το καλοκαίρι πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ξεχωριστή αντηλιακή κρέμα που να περιέχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 SPF. Ειδικά αν η έκθεση σας στον ήλιο είναι για πολλές ώρες φροντίστε να ανανεώνετε την εφαρμογή του αντηλιακού περίπου κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια της έκθεσης σας στον ήλιο.

5. Ενισχύστε τη λήψη βιταμινών στη διατροφή σας.
Η κατανάλωση τροφίμων με βιταμίνη Α (όπως καρότα, τομάτα, πεπόνι, γάλα) έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής αντοχής της επιδερμίδας μας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ παράλληλα βοηθούν και στο μαύρισμα. Το σελήνιο σε τρόφιμα (όπως φιστίκια, δημητριακά ολικής αλέσεως, σουσάμι, σιτάρι, τόνο, θαλασσινά, κοτόπουλο) μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα ενώ το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε ενισχύει την αντοχή του δέρματος. Πολύ βασικό είναι να πίνουμε αρκετό νερό 6 – 8 ποτήρια ημερησίως, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη εφίδρωση και συνεπώς την αφυδάτωση του δέρματος.

DPG Network