Dercos Neogenic: Η απάντηση στην τριχόπτωση

Dercos Neogenic: Η απάντηση στην τριχόπτωση

Ήρθε από τα εργαστήρια της Vichy και είναι επαναστατική! 

Η τριχόπτωση είναι από τα πιο δύσκολα προβλήματα που, σύμφωνα με τις έρευνες, "χτυπάει" το 75% των αντρών, αρχίζοντας ήδη από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται στο 25% του πληθυσμού στα 35-40 χρόνια τους και αυξάνεται στο 60%, μετά την εμμηνόπαυση.

Κληρονομικά χαρακτηριστικά, ο τρόπος ζωής μας αλλά και η εποχικότητα, είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή της τρίχας. Για ένα «φυσιολογικό» τριχωτό κεφαλής, εκτιμάται ότι ο προβλεπόμενος αριθμός των τριχών που πέφτουν κάθε μέρα ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 50 με 100. Όταν το όριο αυτό ξεπερνιέται, το τριχωτό βρίσκεται στη φάση της «μη φυσιολογικής» απώλειας τριχών.

Εδώ και 20 χρόνια οι ερευνητές της L'Oreal ασχολούνται με το φαινόμενο, για να φτάσουν σήμερα σε ένα πολύτιμο συμπέρασμα: ότι τα βλαστοκύτταρα παίζουν ρόλο-κλειδί καθώς έχουν τη μοναδική δύναμη να «ξυπνούν» τον ανενεργό βολβό και έτσι να δημιουργούνται νέες τρίχες. Όσο μειώνεται η φάση της αδράνειας, τόσο μειώνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των ανενεργών βολβών, ο αριθμός των τριχών αυξάνεται και τα μαλλιά είναι φανερά πυκνότερα!

Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τη Vichy στη δημιουργία του 1ου πατενταρισμένου μορίου με βιομιμητική δράση, του Stemoxydine, που μιμείται τις επιδράσεις του υποξικού περιβάλλοντος (που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα). Η συγκέντρωσή του 5% προάγει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων σε ένα ιδανικό περιβάλλον, αυτό που αποτελεί και τη πηγή της νέας τρίχας.

Το Dercos Neogenic είναι μια αγωγή που αλλάζει το επίκεντρο από την προσπάθεια αποτροπής της απώλειας τριχών και δίνει ελπίδα σε όλους όσους βλέπουν μείωση του τριχωτού της κεφαλής τους. Με συστηματική χρήση, για 3 μήνες, οι καταναλωτές που το χρησιμοποίησαν διαπίστωσαν πως πράγματι ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών κατά 84%, χαρίζει στα μαλλιά περισσότερη πυκνότητα, δύναμη και αντοχή κατά 95% ενώ τα μαλλι΄ά καλύπτουν περισσότερο τριχωτό κατά 90%. Στα plus, το ευχάριστο άρωμά του, το γεγονός ότι στεγνώνει γρήγορα και το ότι δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας στα μαλλιά.