7+1 μυστικά που κρύβει το μπουκάλι του αγαπημένου σας αρώματος Chloé

7+1 μυστικά που κρύβει το μπουκάλι του αγαπημένου σας αρώματος Chloé

Πίσω από αυτό το μικρό αριστούργημα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία 

Κλείνει μέσα του ένα από τα πιο λατρεμένα ελιξίρια. Ένα άρωμα που έγινε best seller από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε (το 2008) και έκτοτε μας αποκαλύπτει διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα του, με πιο πρόσφατη την ακόμα πιο τρυφερή εκδοχή του: το Roses de Chloé, μια αγκαλιά από ευωδιαστά, φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα- διαβάστε περισσότερα για το άρωμα εδώ.

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου ένα press kit από τον οίκο Chloé με όλη την ιστορία πίσω από το άρωμα, και ενθουσιάστηκα με τα facts για το μπουκάλι του, που είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσουν και εσάς:

- 4 εξειδικευμένες εταιρίες επιλέχθηκαν από τον οίκο για να δουλέψουν πάνω στο μπουκάλι του Eau de Parfum: η Seram (στο Saint-Etienne) για την κορδέλα, η SGD (στο Picardy) για το γυαλί, η Auriplast (στο Aurillac) για το ασημένιο δαχτυλίδι στο λαιμό του μπουκαλιού και το εργοστάσιο του ομίλου Coty για το μοντάρισμα του μπουκαλιού και το packaging.

- 88 γραμμάρια λευκής άμμου απαιτούνται για την δημιουργία ενός μπουκαλιού Chloe.

- Για να μεταμορφωθεί σε γυαλί, η άμμος πρέπει να δουλευτεί σε θερμοκρασία 1500 βαθμών Κελσίου.

- Κάθε φιογκάκι έχει 2 ραφές

- 1 ώρα εργασίας χρειάζεται για να γίνουν 24 μέτρα κορδέλλας, ακολουθώντας μια λεπτομερή διαδικασία υψηλής ραπτική. Η κορδέλα "βάφεται"στην Ιταλία, με το χαρακτηριστικό πουδρέ χρώμα, αποκλειστικό του οίκου Chloé και κάθε φιογκάκι δένεται στο χέρι και μετά στο μπουκάλι, επίσης με το χέρι.

- Πάνω από 40 βήματα είναι απαραίτητα για να τελειοποιηθεί ένα μπουκάλι αρώματος Chloé.

- Χρειάζονται 3 ώρες για να δημιουργηθούν τα ασημένια "δαχτυλίδια" που στολίζουν το λαιμό του μπουκαλιού, σαν πολύτιμα κοσμήματα.

- Πάνω από 60 άνθρωποι συμμετέχουν στην δημιουργία ενός και μόνο μπουκαλιού του αρώματος.


Και για το φινάλε, σας αφήνω να απολαύσετε το υπέροχο short film "Blowing Roses" που εκφράζει υπέροχα τον ντελικάτο, ρομαντικό χαρακτήρα του νέου Roses de Chloé.