Happy b-day Paris! Το θρυλικό άρωμα του YSL γίνεται 30!

Happy b-day Paris! Το θρυλικό άρωμα του YSL γίνεται 30!

Τι λέει η αρωματοποιός που το δημιούργησε

Πρωτοεμφανίστηκε το 1983 και εξακολουθεί να είναι μοναδικό. Απόλυτα Yves Saint Laurent, παιχνιδιάρικο και πειθαρχημένο ταυτόχρονα, γενναιόδωρο και ντελικάτο, τρυφερό και συναρπαστικό, ζωντανό, παλλόμενο, σαν την Πόλη του Φωτός, σαν την Γυναίκα YSL.

Η Sophia Grojsman, η "μύτη" πίσω από το iconic άρωμα του οίκου, μίλησε για τη δημιουργία της.

Από πού πηγάζει το πάθος σας για το άρωμα;

Οταν ήμουν παιδί, τα λουλούδια ήταν τα μοναδικά μου παιχνίδια. Και τελικά, με αυτά, δημιούργησα αυτό το άρωμα που έγινε κλασικό.

Τι συναισθήματα σας ξυπνάει το Παρίσι;

Ήρθα πρώτη φορά στο Παρίσι το 1982. Μαγεύτηκα. Όταν είδα τον Πύργο του Άιφελ, συγκλονίστηκα από το χρώμα του ουρανού, ένα εκπληκτικό βιολετί. Κανείς δεν είχε συζητήσει μέχρι τότε το όνομα "Paris" για το άρωμα, όμως ένιωσα αμέσως πως όλα όσα ήθελα για το άρωμα τα είχα μπροστά μου.

Πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το άρωμα;

Ο βιολετί ουρανός σε συνδυασμό με την αγάπη του Yves Saint Laurent για την Ρωσία και με την ανάμνηση από το πρώτο λουλούδι που μύρισα όταν ήμουν παιδί, με οδήγησε κατευθείαν στη βιολέτα. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολυ, που δημιούργησα το άρωμα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, περνώντας μερόνυχτα μέσα στο εργαστήριο.

Μπορείτε να περιγράψετε τη σύνθεση του Paris;

Η έμπνευση για το άρωμα μου ήρθε πολύ γρήγορα. Ξεκίνησα με νότε βιολέτας και μετά πρόσθεσα τριαντάφυλλο. Μια ιδέα περγαμόντο δίνει αυτή την αίσθηση της φρεσκάδας ενώ το κεχριμπάρι και το σανδαλόξυλο είναι οι χαρακτηριστικές νότες βάσης αυτού του floral αρώματος.