"Sharing Beauty With All": Το νέο πρόγραμμα της L'Oréal Paris

"Sharing Beauty With All": Το νέο πρόγραμμα της L'Oréal Paris

Ανάπτυξη μέσα από τη βιωσιμότητα 

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, η L'Oréal Paris προχώρησε σε μια νέα δέσμευση: να μεταμορφώσει έως το 2020 το αποτύπωμα της εταιρείας στο θέμα της βιωσιμότητας, επιτυγχάνοντας παράλληλα την επιχειρηματική της αποστολή.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO του Oμίλου, δήλωσε: "Η L'Oréal έχει σπουδαία παράδοση στη βιωσιμότητα και συγκεκριμένες φιλοδοξίες για το μέλλον. Ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια την έναρξη του "Sharing Beauty With All", της νέας δέσμευσης βιωσιμότητας της εταιρείας μας για το 2020. Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές βρίσκονται στο επίκεντρο της αποστολής μας για τη βιωσιμότητα και θέλουμε να προσελκύσουμε τους καταναλωτές των αναδυόμενων χωρών, έχοντας θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Επιταχύνοντας τη βιώσιμη καινοτομία στην επιχείρησή μας και αξιοποιώντας τη δύναμη των μαρκών μας, για να ενημερώνουμε τους καταναλωτές, θα αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τη βιωσιμότητα, και θα παροτρύνουμε τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.

Αυτές οι δεσμεύεις αποτελούν τον καρπό διετών διαβουλεύσεων με διάφορους κοινωνικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο. Η L'Oréal θα γνωστοποιεί τακτικά την πρόοδό της σε κάθε στόχο με τη βοήθεια μιας επιτροπής ανεξάρτητων αξιολογητών, με πρόεδρο τον José Maria Figueres, αυθεντία στον τομέα της βιωσιμότητας, η οποία απαρτίζεται από διεθνείς ειδικούς."

Το "Sharing Beauty With All" είναι μια δέσμευση σε τέσσερις τομείς, εξηγεί ο Jean-Paul Agon:

1. Βιώσιμες Καινοτομίες - Έως το 2020, η L'Oreal θα καινοτομήσει έτσι, ώστε όλα τα προϊόντα να έχουν περιβαλλοντικό ή κοινωνικό όφελος.

Κάθε φορά που δημιουργείται ή εκσυγχρονίζεται ένα προϊόν, η L'Oreal θα βελτιώνει το περιβαλλοντικό ή το κοινωνικό του προφίλ

2. Βιώσιμη παραγωγή - Έως το 2020, θα μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ομίλου κατά 60 %, προσφέροντας παράλληλα ομορφιά σε ένα δισεκατομμύριο νέους καταναλωτές.

3. Βιώσιμη ζωή - Έως το 2020, κάθε καταναλωτής της L'Oréal θα μπορεί να κάνει βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές, αυξάνοντας παράλληλα την ομορφιά στον πλανήτη.

4. Βιώσιμη ανάπτυξη- Έως το 2020, οι εργαζόμενοι της L'Oreal θα έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα, στην κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται. Όλοι οι στρατηγικοί προμηθευτές θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα βιωσιμότητας. Μέχρι το 2020, η L'Oreal θα βοηθήσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους από μη προνομιούχες κοινωνίες, να αποκτήσουν πρόσβαση στην εργασία.

Γιατί μας αξίζει ένας πιο όμορφος κόσμος!