Φριζάρισμα: 3 tips για να το αποφύγετε!

Φριζάρισμα: 3 tips για να το αποφύγετε!

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν τα μαλλιά να φριζάρουν

Αφήνοντας στην άκρη την υγρασία που πυροδοτεί το φριζάρισμα και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που εξ'ορισμού υποφέρουν συχνά από αυτό, υπάρχουν 3 κοινά λάθη που κάνουμε και που αν τα αποφύγουμε είναι πολύ πιθανόν να πούμε αντίο στο φριζάρισμα.

1. Χτενίζετε τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Για να εμποδίσετε την ζημιά, χρησιμοποιείστε μια πλατιά χτένα, που είναι πιο ευγενική με τα βρεημένα μαλλιά και χτενίστε τα τμηματικά ξεκινώντας από κάτω προς τις ρίζες.

2. Τα "καίτε" με το πιστολάκι. Για να δείτε τι σημαίνει αυτό, καθώς κάνετε πιστολάκι, κατευθύνετε το ρύγχος του στο εσωτερικό του χεριού σας. Αν νιώθετε την επιδερμίδα σας να καίγεται, να είστε σίγουρες πως το ίδιο συμβαίνει και στα μαλλιά σας. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το πιστολάκι, φροντίστε ώστε να το κινείτε συνέχεια κατά μήκος της τρίχας, και ποτέ χωρίς το ρύγχος του.

3. Χρησιμοποιείτε λάθος βούρτσες. Αξίζει να επενδύσετε σε μια βούρτσα ξύλινη, με πολύ καλής ποιότητας τρίχα- μπορεί να είναι πιο ακριβή, όμως είναι πιο ευγενική τα μαλλιά και δεν τα ταλαιπωρεί.