Κανέλα όχι μόνο στην κουζίνα. Μυστικά ομορφιάς με το γλυκό μπαχαρικό

Κανέλα όχι μόνο στην κουζίνα. Μυστικά ομορφιάς με το γλυκό μπαχαρικό

Ένα σπάνιο προϊόν ομορφιάς της φύσης.

Η γλυκιά κανέλα δεν έχει θέση μόνο στην τέχνη της μαγειρικής. Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες με αντιβακτηριακές ιδιότητες μπαχαρικό είναι ένα πολύτιμο συστατικό ομορφιάς με πολλές χρήσεις... Aφού διαβάσεις το κείμενο μπορείς να την μετακινήσεις από τα ράφια της κουζίνας στο ντουλαπάκι του μπάνιου.


1. Η κανέλα σε μορφή σκόνης δρα ως απολεπιστικό και ταυτόχρονα να αυξήσει τη ροή του αίματος και άρα να θρέψει την περιοχή στην οποία χρησιμοποιείται. Βάλτε σε ένα μπολ ένα τριμμένο στικάκι κανέλας, λίγο μέλι και λίγο ζεστό ελαιόλαδο. Με αυτό κάντε μασάζ στο κεφάλι σας αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε όπως συνήθως.


2. Έρευνα του 2009 έδειξε ότι να απλώσεις στα χέρια σου λάδι από κανέλα προσφέρει ακριβώς την ίδια αντιβακτηριδιακή δράση με τα παρόμοια προϊόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο.

3. Έχει αποδειχθεί πως η αντισιπτική δράση της κανέλας μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή όταν το λάδι του απλώνεται τοπικά.

4. Ίσως αυτή τη χρήση του την γνωρίζετε καθώς πολλές οδοντόκρεμες την περιέχουν, αλλά να θυμάστε ότι αυτό μπαχαρικό έχει υπέροχες ιδιότητες για την αναπνοή μας και πρέπει να το εκμεταλλεύεστε καθημερινά. Πάρτε ένα στικάκι κανέλας μασήστε το μέσα στη μέρα ή πιείτε τσάι με λίγη κανέλα.


5. Προσθέστε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας, δύο φλιτζάνια ζάχαρης, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλας, δύο κουταλάκια μέλι και κάντε απολέπιση σε όλα το σώμα. Το πιο φυσικό αφρόλουτρο!