Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ;

Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ;

Και πώς θα βρούμε το look που μας ταιριάζει;

Η Lauren Andersen είναι ανάμεσα στις αγαπημένες makeup artists του Hollywood, δουλεύει με τις Jessica Alba, Nicole Richie, Eva Mendes, Madonna, Ali Larter, Kim Kardashian (και κάμποσες ακόμα) ενώ είναι και Global Makeup Artist της Avon.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της εξήγησε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ αλλά και ποιος είναι ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να βρούμε το look που μας ταιριάζει.

«Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ τους είναι η υπερβολή. Αν έχετε ένα σπυράκι δεν χρειάζεται να καλύψετε όλο το πρόσωπο με makeup, δεν θέλετε να είστε το κορίτσι με τη γραμμή από makeup στο λαιμό της. Βλέπω επίσης πολλές γυναίκες να παραμελούν τα φρύδια τους. Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου σας, οπότε θα πρέπει να είναι φροντισμένα. Επίσης, έχω βαρεθεί το self tan! Πιστεύω πως κάθε γυναίκα είναι όμορφη και πως θα πρέπει να σταματήσετε να προσπαθείτε να είστε κάτι διαφορετικό- αγαπήστε τον εαυτό σας. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, δείτε τι κάνουν τα beauty icons που έχουν παρόμοια χρώματα. Πώς αναδεικνύουν την ομορφιά τους; Αν πάλι έχετε αυτό το χρυσό-σταρένιο τόνο στην επιδερμίδα σας, είναι τέλειο, αναδείξτε το. Πιστεύω πως πρέπει να "αγκαλιάσετε" τον τόνο της επιδερμίδας σας και όχι να προσπαθείτε να το κάνετε κάτι που δεν είναι.

Αν δεν είστε σίγουρες για το μακιγιάζ που σας ταιριάζει, παρατηρήστε γυναίκες που έχουν παρόμοια χρώματα με τα δικά σας. Ξεκινήστε, ας πούμε, από το χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό θα σας δείξει το δρόμο γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που ντύνεστε, οπότε και τα χρώματα που θα επιλέξετε για την επιδερμίδα σας. Θυμάμαι όταν άρχισα να ψάχνω τι μου ταιριάζει, ξεκίνησα να παρατηρώ τη Nicole Kidman, που έχει κόκκινα μαλλιά και λευκή επιδερμίδα, όπως εγώ. Πάντα κοίταζα τι φορούσε, τι κάνει στο μακιγιάζ της, τι έχει στην γκαρνταρόμπα της. Τη έβλεπα στο κόκκινο χαλί και σχεδόν πάντα φορούσε λευκό φόρεμα, και έλαμπε. Παρατηρήστε τις γυναίκες γύρω σας, δείτε τι κάνουν και αν σας αρέσει πάνω τους, δοκιμάστε το στον εαυτό σας.»