Εσείς θα πηγαίνατε κομμωτήριο στις 5μιση τα ξημερώματα;

Εσείς θα πηγαίνατε κομμωτήριο στις 5μιση τα ξημερώματα;

Εμείς πήγαμε για να δούμε με τα μάτια μας πόσες γυναίκες το κάνουν. Και είναι πολλές!

Πριν λίγες μέρες, η Νίκη (η δικιά μας, η Κάρτσωνα) πήγε όπως κάθε γυναίκα στο κομμωτήριο για να ετοιμαστεί για τις γιορτές. Και πήγε, όπως πολλές γυναίκες, λίγο πριν έρθει στη δουλειά, ας πούμε γύρω στις 10.00. Μια νορμάλ ώρα για να πας κομμωτήριο αυτή τη περίοδο, καθώς οι ατζέντες των κομμωτών είναι γεμάτες λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά. Και πήγε στον Γιώργο Σφακιανάκη, στα κομμωτήρια Teo στην Κηφισιά, έναν κομμωτή αλλά και ένα κομμωτήριο που εμπιστευόμαστε όλη η ομάδα εδώ και χρόνια.

Και εκεί που τα λέγανε, του έκανε η Νίκη την εξής ερώτηση: «Από τι ώρα ανοίγετε τώρα τις γιορτές;». Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε εσάς, κορίτσια: Τι ώρα θα μαντεύατε; Από τις 8; Άντε από τις 7; Τραβηγμένο, αλλά εντάξει, θα μπορούσαμε να το πιστέψουμε.

«Από τις 5μιση το πρωί».

Να μια απάντηση που δεν περιμένατε, ούτε εμείς, ούτε φυσικά η Νίκη, η οποία ήρθε στη δουλειά και μας το είπε αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό. Ναι, κι όμως, οι γυναίκες είμαστε τόσο τρελές (και αυτό το λέμε με την καλύτερη δυνατή έννοια, κι εμείς γυναίκες είμαστε άλλωστε) που είμαστε ικανές να σηκωθούμε από τα άγρια χαράματα, όταν ακόμα έξω είναι νύχτα, για να πάμε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας στο αγαπημένο μας κομμωτήριο ώστε να προλάβουμε να έχουμε το χτένισμα-κούρεμα που επιθυμούμε μέσα στις γιορτές. Λες και δεν το ήξερε όλος ο κόσμος πως τα μαλλιά είναι θέμα υψίστης σημασίας για το γυναικείο φίλο, βέβαια.

Επειδή όμως αυτή η τακτική των κομμωτηρίων Teo μας εντυπωσίασε, στείλαμε εκεί από τις 6 σήμερα το πρωί τον πιστό μας φωτογράφο Σωτήρη Τρέχα (γνωστό και ως The Dreamer) να απαθανατίσει τις ορκισμένες κοκέτες και μιλήσαμε με τον Γιώργο Σφακιανάκη για να μας εξηγήσει λίγο καλύτερα αυτό που συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα στο κομμωτήριο. Και να τι μας είπε:

Πώς σας ήρθε η ιδέα να ανοίγετε το μαγαζί τόσο νωρίς;

ΕΊμαστε απο τα κομμωτήρια που ανοίγουν πολύ νωρίς, από τις 7.30. Και λόγω της κίνησης των ημερών αυτή την περίοδο ανοίγουμε ακόμη πιο νωρίς. Και επειδή αυτό συβαίνει μια 20ετια εχει γίνει έθιμο.

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού; Ποιο μέρος του κοινού χάρηκε περισσότερο με την απόφαση αυτή;

Με αυτή την κίνηση έχουμε καλύψει όλες τις ηλικίες και ειδικά τις εργαζόμενες που λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνουν να έρθουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει για εσάς η ταλαιπωρία;

Δεν ειναι ταλαιπωρία για εμάς. Επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας και επειδή είναι και γιορτές αισθανόμαστε πως κάτι ιδιαίτερο γίνεται.

Για ποιες μέρες ισχύει το ωράριο των 05.30;

Μόνο για τις δύο παραμονές.

Θα το εφαρμόσετε και στις ερχόμενες γιορτές; (Πάσχα, Αγ. Βαλεντίνου κλπ)

Όχι είναι αποκλειστικά για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες, αυτές είναι οι ιδιαίτερες μέρες της χρονιάς που οι γυναίκες θέλουν να είναι περιποιημένες.

Ποιο χτένισμα-κούρεμα είναι το πιο δημοφιλές ανάμεσα στις πελάτισσές σας; Ποιο προτείνετε εσείς για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς;

Το πιο δημοφιλές είναι τα κυματιστά μαλλιά. Μαλλιά με κίνηση είναι και αυτό που προτείνουμε εμείς για αυτή τη περίοδο. Σίγουρα μια γυναίκα θέλει που και που να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό, καμία όμως δεν θέλει να αλλάζει την προσωπικότητά της.

Info:

Κομμωτήρια Teo Hair Design

www.teo.gr

Κηφισιά / Τηλ. 210 210 8018521
Γλυφάδα / Τηλ. 210 8941166
Κολωνάκι / Τηλ. 210 3631885
Ν.Σμύρνη / Τηλ. 210 9311564
Δροσιά / Τηλ. 210 6216994
Χαλάνδρι / Τηλ. 210 6800709
Αγ. Παρασκευή / Τηλ. 210 6009391
Περιστέρι / Τηλ. 210 5716205