Πώς θα καθαρίσετε σωστά τα πινέλα μακιγιάζ!

Πώς θα καθαρίσετε σωστά τα πινέλα μακιγιάζ!

Κάντε το όπως οι επαγγελματίες

Συνθετικά ή από φυσική τρίχα, τα πινέλα μακιγιάζ είναι πολύτιμα εργαλεία και, ανεξάρτητα από τα χρήματα που θα επενδύσετε σε αυτά, είναι καλό να γνωρίζετε τον τρόπο να τα καθαρίζετε σωστά αφενός για να προστατεύετε την υγεία της επιδερμίδας σας, εφετέρου για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Ο Tom Pecheux σε πρόσφατη συνέντευξη εξήγησε ποια διαδικασία ακολουθεί ο ίδιος για να τα καθαρίσει- πάρτε ιδέες!

Πού χρησιμοποιούμε τα συνθετικά και που είναι καλύτερα τα πινέλα με φυσική τρίχα;

"Τα συνθετικά είναι καλύτερα για προϊόντα με κρεμώδη υφή" λέει ο Tom Pecheux, δηλαδή το κραγιόν, το φον ντε τεν και τα κρεμώδη ρουζ. "Η φυσική τρίχα είναι ιδανική για τα προϊόντα με υφή σκόνης".

Πώς καθαρίζει τα πινέλα του ο διάσημος makeup artist

Συνθετικά ή μή, ο Tom Pecheux καθαρίζει τα πινέλα του με χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι ή με το νερό καθαρισμού Physiological Micellar Solution της La Roche-Posay. Ειδικά στα πινέλα με φυσική τρίχα, έχει και ένα έξτρα βήμα μετά τον καθαρισμό: το conditioner, καλύπτει δηλαδή τις τρίχες του πινέλου με conditioner, το αφήνει όλη τη νύχτα και το ξεβγάζει το πρωί. Τελευταίο και σημαντικό βήμα για κάθε τύπο πινέλου: το στέγνωμα. "Τα τοποθετώ όρθια σε ένα δοχείο, πιάνω τις τρίχες με ένα κορδελάκι για να κρατήσουν το σχήμα τους και το αφήνω να στεγνώσει. "

Τελικά είναι απαραίτητα τα πινέλα στο νεσεσέρ μας;

"Αν θέλετε μια τέλεια γραμμή ή τέλεια κάλυψη με ένα κρεμώδες προίόν όπως πχ το κραγιόν, χρειάζεστε ένα πινέλο" λέει ο Tom Pecheux. "Αν θέλετε να κάνετε ένα stain ή κάτι διακριτικό, απλώστε το κραγιόν κατευθείαν στα χείλη σας και μετά κάντε blending με το δάχτυλό σας. Το ίδιο ισχύει και για το ρουζ και το φον ντε τεν.".