Κρύβεστε από την φωτογραφική κάμερα; Δεν έχετε κανέναν λόγο πλέον!

Κρύβεστε από την φωτογραφική κάμερα; Δεν έχετε κανέναν λόγο πλέον!

Ανακαλύψτε την ομορφιά που κρύβετε μέσα σας με τα tips του Dove!

Όταν ήμασταν κοριτσάκια ποζάραμε μπροστά στο φωτογραφικό φακό χωρίς να μας ενδιαφέρει η εμφάνισή μας. Μεγαλώνοντας, κάποιες από εμάς συνέχισαν να είναι cool με την κάμερα, κάποιες άλλες όμως, τρέχουν πανικόβλητες μακριά της- γιατί;

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Dove, το 77% των γυναικών κρύβονται από την κάμερα επειδή δεν αισθάνονται άνετα με την εμφάνισή τους και είναι οι πιο σκληροί κριτές του εαυτού τους. Αποφεύγουν να φωτογραφηθούν όταν γνωρίζουν ότι γίνονται το επίκεντρο της προσοχής. Βάσει έρευνας, πάνω από τις μισές (55%) γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με μία φωτογραφία τους εστίασαν στα αρνητικά σημεία τους, παρά στα κολακευτικά σχόλια των τρίτων, το 15% δήλωσαν ότι φαίνονται άσχημες, ενώ το 23% ότι μοιάζουν υπέρβαρες.


Το Dove πιστεύει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται άνετα με την εξωτερική της εμφάνιση. Έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου η ομορφιά θα αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Συνεργάστηκε λοιπόν με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα αυτοπεποίθησης που αφορούν στην εμφάνιση, ώστε να βοηθήσει τις γυναίκες να αναγνωρίσουν την ομορφιά τους και με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουν κάθε ενδοιασμό τους απέναντι στο φωτογραφικό φακό.


Αν εσείς ή η κολλητή σας φίλη είναι μία από εκείνες τις 7 στις 10 γυναίκες, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να κάνετε τη διαφορά: επισκεφθείτε τη σελίδα του Dove Greece στο Facebook ή χρησιμοποιήστε το hashtag #MyBeautifulSelf για να συμμετάσχετε στη συζήτηση, να ενημερωθείτε πώς θα ξεπεράσετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας που σχετίζονται με την ομορφιά, και πώς να νιώσετε άνετα μπροστά στο φωτογραφικό φακό.


Ιδού και 5 πολύτιμες συμβουλές από το Dove που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας μπροστά στην κάμερα:


1. Να θυμάστε ότι κάθε φωτογραφία κλείνει μέσα της και μία ξεχωριστή στιγμή. Το πώς φαίνεστε είναι ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όχι το μόνο. Γιατί οι φωτογραφίες συνδέονται κυρίως με τα συναισθήματα που νιώθουμε στη συγκεκριμένη φάση. Δώστε λοιπόν έμφαση στη στιγμή, αφεθείτε σε αυτήν και ξεχάστε για λίγο το πώς φαίνεστε.
2. Απαγορέψτε στον εαυτό σας επικριτικά σχόλια του τύπου «φαίνομαι χοντρή» ή «τα μαλλιά μου είναι απαίσια σήμερα». Όσο περισσότερο πιστεύετε στη δική σας ομορφιά, τόσο περισσότερο το εκπέμπετε και στους γύρω.
3. Εάν έχετε μία σημαντική ημέρα ή ξέρετε ότι κάποιος γύρω σας θα τραβά φωτογραφίες, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία σας. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα και φορέστε το ρούχο που σας κάνει να νιώθετε άνετα. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να φορέσετε το καλύτερο χαμόγελό σας. Έτσι, σίγουρα θα αισθάνεστε πιο όμορφα με τον εαυτό σας.
4. Τολμήστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσετε νέες διασκεδαστικές πόζες μπροστά στην κάμερα, είτε μόνη είτε με παρέα. Θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε, πράγμα που θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμψει.
5. Αντί να αγχώνεστε για το αν βγαίνετε καλή στις φωτογραφίες, σκεφτείτε ότι κάθε φορά που θα τις κοιτάτε στο μέλλον θα νιώθετε γεμάτη χαρά που κρατήσατε για πάντα αυτές τις απλές και σημαντικές στιγμές.