Αυτά είναι τρικς! Ποιο είναι το σωστό χτένισμα για κάθε πρόσωπο και ατέλεια

Αυτά είναι τρικς! Ποιο είναι το σωστό χτένισμα για κάθε πρόσωπο και ατέλεια

Έντονο σαγόνι, μεγάλη μύτη, κοντός λαιμός και πεταχτά αυτιά; Μην ανησυχείς... υπάρχει τρόπος να "κρύψεις" τις μικρές ατέλειες

Έντονο σαγόνι

Εάν το σαγόνι σου είναι έντονο σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου με αποτέλεσμα να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του οι λύσεις είναι δυο. Πρώτον αλλάζεις αμέσως κουπ και υιοθετείς καρέ χτένισμα ή αλλιώς bob. Δεύτερον κόβεις τα μαλλιά σου ντεγκραντέ δηλαδή μύτες ακριβώς στο ύψος του σαγονιού. Και οι δυο κουπ στρογγυλεύουν το πρόσωπο σου και τραβούν τα αδιάκριτα βλέμματα από το σαγόνι σου.

Μακρύ πρόσωπο

Αν το σχήμα του προσώπου σου είναι μακρόστενο σου ταιριάζει απόλυτα το sleek look. Δηλαδή επίλεξε την κλασσική αλλά always in fashion χωρίστρα στη μέση και άσε τα μαλλιά σου να μακρύνουν! Αυτό το σχήμα προσώπου είναι ιδανικό με μαλλιά που περνούν το μήκος των ώμων.

Πεταχτά αυτιά

Τα πεταχτά αυτιά είναι ένα ελάττωμα που βασανίζει πολλές κοπέλες και ίσως και εσένα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταπολεμήσεις! Αρχικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια αξεσουάρ όπως είναι οι χοντρές κορδέλες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου αλλά και τα αυτιά. Ακόμη οι κοτσίδες που πιάνονται χαλαρά στο κάτω μέρος του κεφαλιού μπορούν να καλύψουν το «πρόβλημα» με πολύ μοντέρνο και έξυπνο τρόπο. Τέλος διάλεξε μια κουπ που απαιτεί χωρίστρα στη μέση για να μπορούν τα μαλλιά σου ντεγκραντέ ή όχι να καλύπτουν το πρόβλημα.

Κοντό μέτωπο

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι πολύ τυχερή μιας και το μικρό μέτωπο είναι ιδανικό για να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες. Η φράντζα για ακόμη μια χρονιά επιβάλλεται αν θέλεις να είσαι in fashion. Είτε είναι στο πλάι, είτε είναι οι κλασσικές αφέλειες τις θεωρούμε πολύ κομψές και φυσικά καλύπτουν με τον πιο trendy τρόπο το πρόβλημά σου.

Φαρδύ μέτωπο

Το φαρδύ μέτωπο είναι γεγονός ότι είναι άσχημο και χαλάει τη συμμετρία αλλά και την αρμονία των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσώπου σου. Μην ανησυχείς όμως καθόλου! Φυσικά υπάρχει λύση και είναι ιδιαίτερα βολική σαν χτένισμα. Δοκίμασε να κόψεις το μπροστινό μέρος των μαλλιών σου φράντζα στο πλάι. Προσοχή! Δεν εννοούμε την μικρή φράντζα, εννοούμε μια μεγάλη φράντζα που θα συνοδεύεται από χωρίστρα στο πλάι και θα κατεβαίνει σχεδόν μέχρι το τελείωμα του ματιού σου.

Κοντός λαιμός

Σίγουρα γνωρίζεις τη γνωστή φράση «λαιμός κύκνου» που αναφέρεται σε κοπέλες με υπέροχο μακρύ λαιμό που θυμίζει εκείνον του κύκνου. Αν δεν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία και ο λαιμός σου τυχαίνει να είναι κοντός μην ανησυχείς καθόλου. Μπορείς να αποκτήσεις και εσύ μακρύ και εντυπωσιακό λαιμό κάνοντας το εξής: τράβηξε τα μαλλιά σου προς τα πίσω, όχι πολύ σφιχτά, και φτιάξε έναν κότσο. Ο κότσος σε συνδυασμό με τον ανοιχτό λαιμό σου δίνουν το απόλυτα αριστοκρατικό αποτέλεσμα.

Άσχημη μύτη

Αν η μύτη σου είναι μεγάλη ή το σχήμα της είναι άσχημο υπάρχει ένα βασικό στιλ που πρέπει να αποφύγεις. Τη χωρίστρα στη μέση. Προτίμησε μια χωρίστρα στο πλάι. Έτσι θα τραβήξεις το ενδιαφέρον από το σημείο του προσώπου σου που υστερεί. Ακόμη δοκίμασε αφέλειες αλλά όχι πολύ πυκνές. Μια ελαφριά φράντζα θα βοηθήσει αρκετά!

Διαβάστε ακόμη:

Μαλλιά... κουρασμένα; Δείτε τα να αλλάζουν μέσα σε 7 λεπτά!