Πώς θα κάνετε το άρωμά σας να κρατήσει περισσότερο!

Πώς θα κάνετε το άρωμά σας να κρατήσει περισσότερο!

5 βασικές "αρχές" για να παρατείνετε τη ζωή του

Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για το πώς επιλέγουμε, πού τελικά ψεκάζουμε και πώς διατηρούμε τα αγαπημένα μας αρώματα. Το περιοδικό allure μίλησε με την Sue Phillips, Πρόεδρο του niche brand Scenterprises και ιδιοκτήτρια του Scentsorium, ενός studio στην TriBeCa, όπου δημιουργούνται αποκλειστικά custom made αρώματα.

Ιδού 5 ενδιαφέροντα tips από την ειδικό, για το θέμα:

1. Πώς θα επιλέξετε ένα άρωμα που να διαρκεί πάνω σας: "Τα εσπεριδοειδή, οι πράσινες νότες και τα λουλούδια είναι πιο ζωηρά από τα ξυλώδη αρώματα, όμως δεν μενουν για πολύ πάνω στην επιδερμίδα. Αν θέλετε, λοιπόν, ένα άρωμα που να μην χρειάζεται να το ανανεώνετε συχνά, διερευνήστε τις κατηγορίες spicy και oriental."

2. Πώς θα το κάνετε να κρατήσει: "Το άρωμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια πάνω σε ενυδατωμένη επιδερμίδα αλλά προσοχή: μην απλώσετε μια ενυδατική με άρωμα που μπορεί να κάνει contrast με το άρωμα που θα φορέσετε. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σώματος από την αντίστοιχη αρωματική σειρά είτε να απλώσετε ένα λάδι σώματος χωρίς άρωμα, πχ αμυγδαλέλαιο."

3. Πού φοράμε το άρωμα: "Στο ντεκολτέ, το εσωτερικό των ώμων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους."

4. Πού το αποθηκεύουμε: "Ιδανικά, σε κάποιο σημείο δροσερό, σκιερό και χωρίς υγρασία. Δεν θα πρέπει να το βάζετε στο ψυγείο αλλά ούτε στο μπάνιο ή κοντά σε κλιματισμό. Τα πολύτιμα έλαια που περιέχουν χάνουν τη δύναμή τους και αλλοιώνονται όταν εκτίθενται σε πολλή ζέστη ή κρύο. Επίσης, να έχετε πάντα το καπάκι πάνω στο μπουκάλι, ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου το άρωμα από τον αέρα."

6. Χαλάνε τα αρώματα; "Όταν το άρωμά σας έχει πολλά φυσικά συστατικά, τότε με το πέρασμα του χρόνου είναι πολύ πιθανό να γίνει πιο σκούρο, σαν σιρόπι. Θα διαπιστώσετε πως έχει αλλάξει και ο χαρακτήρας του, δηλαδή γίνεται πιο βαρύ. Η Sue Phillips προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα: ρίξτε μια ματιά στα testers του αρώματος που σκοπεύετε να αγοράσετε, τα οποία έχουν μείνει στο stand για λιγο καιρό και έχουν εκτεθεί στον αέρα. Συγκρίνετε το χρώμα τους με το χρώμα ενός καινούριου αρώματος, από το κουτί. Αν το χρώμα είναι διαφορετικό, τότε το άρωμά σας έχει πολλά φυσικά συστατικά και είναι πιθανόν να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μέσα στο χρόνο. Αν το χρώμα του tester είναι το ίδιο, τότε υπερτερούν τα συνθετικά αρωματικά μόρια και έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να αλλοιωθεί".