Πώς θα φορέσετε σωστά την κρέμα ματιών!

Πώς θα φορέσετε σωστά την κρέμα ματιών!

Tips από έναν διάσημο δερματολόγο του Hollywood

Κάθε μία μας έχει τον δικό της τρόπο να απλώνει την κρέμα ματιών. Και ίσως αναρωτιέστε αν έχει σημασία το πώς την απλώνεις, αφού τελικά η φόρμουλά της είναι που κάνει όλη τη δουλειά.

"Δε νομίζω πως υπάρχει σωστός τρόπος" είπε σε συνέντευξή του στο Into the Gloss ο Dr. David Colbert, ένας από τους αγαπημένους δερματολόγους των stars. "Αυτό που χρειάζεται είναι να μην κάνετε βίαιες κινήσεις", συμπληρώνει και δίνει τα Ναι και τα Όχι της εφαρμογής ώστε η κρέμα ματιών που επιλέξατε να δώσει το 100% των προσόντων της.

ΝΑΙ

Μασάζ ή ταμποναριστές κινήσεις

"Το απαλό μασάζ και οι ταμποναριστές κινήσεις είναι μια χαρά τρόπος για να φορέσετε την κρέμα ματιών. Μπορείτε να την απλώσετε πιέζοντας ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί ή να κάνετε πολύ ελαφριές κινήσεις προς τα έξω ή να την τοποθετήσετε πάνω σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ, να την τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια και να την αφήσετε εκεί για μερικά λεπτά" συμβουλεύει ο Dr Colbert.

OXI

Μην τραβάτε την επιδερμίδα σας

"Αποφύγετε εντελώς τα τραβήγματα. Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια έχει διαφορετική δομή από το υπόλοιπο πρόσωπο, είναι πιο ντελικάτη. Αν λοιπόν κινείτε την επιδερμίδα σας δεξιά αριστερά καθώς απλώνετε την κρέμα, αυτό σημαίνει πως το κάνετε πολύ δυνατά".

ΝΑΙ

Αφήστε την κρέμα πάνω στην επιδερμίδα

"Δώστε στο προϊόν ένα λεπτό (ή και περισσότερο αν έχετε το χρόνο) ώστε να απορροφηθεί εντελώς πριν συνεχίσετε με το μακιγιάζ. Έτσι και θα έχετε επωφεληθεί πλήρως από τα συστατικά της και το concealer σας θα "κάτσει" σωστά στην επιδερμίδα."

ΟΧΙ

Στις υπερβολές

"Το να βάλετε περισσότερο προϊόν απο ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα των ματιών σας, δεν σας εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια. Πάρτε ελάχιστη ποσότητα στον δείκτη σας και απλώστε τη ταμποναριστά μέχρι το κόκαλο κάτω από τα φρύδια και ένα εκατοστό κάτω από τα μάτια".