Ένα Κάρο υπέροχα σαπούνια: Αυτή είναι η καλύτερη ανακάλυψη που κάναμε τελευταία

Ένα Κάρο υπέροχα σαπούνια: Αυτή είναι η καλύτερη ανακάλυψη που κάναμε τελευταία

Ή πώς ένα δώρο από μια καλή φίλη μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα.

«Σου έφερα δωράκι από την Τήνο!» μου είπε η Δανάη προχτές και έβγαλε από την τσάντα της ένα μικρό πακέτο δεμένο με σπάγκο. Μέσα βρισκόταν μια ορθογώνια πλάκα που μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσω πως ήταν σαπούνι. Βλέπεις, ο συνδυασμός χρωμάτων και υλικών την έκανε να μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό έργο τέχνης παρά με σαπούνι. 

Η Δανάη μου εξήγησε πως μια φίλη της αποφάσισε πριν μερικά χρόνια να αφήσει την Αθήνα για την Τήνο και να ξεκινήσει να φτιάχνει τα δικά της, εντελώς φυσικά σαπούνια για σώμα και πρόσωπο, και πως έπρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσω μία από τις δημιουργίες της. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή λυπήθηκα να βρέξω αυτό το πανέμορφο πραγματάκι και να χαλάσω τη μορφή του, μετά το πρώτο μπάνιο όμως κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε. Φανταστείτε μόνο ένα μείγμα από λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, λάδι φοίνικα, αποξηραμένα άνθη λεβάντας, αιθέρια έλαια περγαμόντου, λεβάντας, ylang-ylang, πορτοκαλιού, πατσουλί και... παπαρουνόσπορου (!) να χαϊδεύουν το δέρμα σας και να το αφήνουν σφιχτό, ενυδατωμένο, υγιές, λαμπερό και πολύ, μα πολύ μοσχομυριστό. Δηλαδή, πραγματικά, χρειάζεσαι κάτι άλλο από ένα σαπούνι;

Το πιο σημαντικό; Όλα αυτά τα υπέροχα σαπούνια, καθώς και διάφορα body scrubs και lip balms, φτιάχνονται από μια μικρή επιχείρηση στο πανέμορφο νησί της Τήνου, με την εντελώς ταιριαστή ονομασία: Ένα Κάρο. Η ομάδα πίσω από το Ένα Κάρο, χρησιμοποιεί ό,τι καλύτερο βρίσκει στο νησί για να φτιάξει σαπούνια με πολλή φαντασία και αγάπη και αν χαρίσει την πιο αγνή και ολοκληρωμένη περιποίηση στο δέρμα μας. Κάθε συσκευασία φτιάχνεται με χαρτί και γυαλί ώστε να αποφευχθεί η χρήση πλαστικού ενώ η ομάδα είναι κάθετη απέναντι στην εκμετάλλευση των ζώων για πειράματα και δεν χρησιμοποιεί κανένα προϊόν που προέρχεται από τέτοιες μεθόδους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φανταστικά σαπούνια του Ένα Κάρο μπορείτε να επισκεφθείτε τα:

www.enakaro.gr

www.facebook.com/enakarosoaps

και φυσικά να κάνετε τις παραγγελίες ή/και τα δώρα σας. Μην ξεχνάτε, τα καλύτερα δώρα στους ανθρώπους που αγαπάμε δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβα και μεγάλα. Αρκεί να σκεφτούμε κάτι που θα τους κάνει να χαμογελάσουν και θα τους φτιάξει τη μέρα. Tόσο απλά.