Νύχια που σπάνε; Προσέξτε τι βάζετε στο πιάτο σας!

Νύχια που σπάνε; Προσέξτε τι βάζετε στο πιάτο σας!

Και σύντομα θα τα δείτε να δυναμώνουν! 

Αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε, μπορείτε να τους δώσετε μια... χείρα βοηθείας! Εκτός από τις ειδικές βάσεις που βελτιώνουν την κατάστασή τους, μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσουν την υγεία τους επιλέγοντας τι βάζετε στο πιάτο σας!

Ο Dr Frank Lipman, ένας από τους πιο διάσημους ολιστικούς γιατρούς του Hollywood, εξήγησε στο site του αμερικανικου elle ποια συστατικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας και ποιες τροφές θα πρέπει να καταναλώνετε αν έχετε εύθραυστα νύχια:

- Χαλκός. Παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, απαραίτητα για την ανανέωση της επιδερμίδας. Ενισχύστε τη διατροφή σας με οστρακόδερμα, μανιτάρια και kale.

- Μαγνήσιο. Οπως και ο χαλκός, συμβάλλει- μεταξύ άλλων- στη δημιουργία κολλαγόνου. Θα το βρείτε στο σπανάκι, το μαύρο ρύζι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα όσπρια.

- Ελιές. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά και παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία όχι μόνο των νυχιών αλλά και του δέρματος και των μαλλιών.

- Βιταμίνη Α. Από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, η Βιταμίνη Α εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες ενώ η ρετινόλη (παράγωγο της Βιταμίνης Α) είναι ό,τι καλύτερο για να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Καρότα, τόνος, γλυκοπατάτες, βερύκοκα, συκώτι, μπρόκολο είναι ορισμένες από τις τροφές που περιέχουν Βιταμίνη Α.

- Ψευδάργυρος. Αρκετές δεμρατοπάθειες συνδέονται με την έλλειψη ψευδαργύρου, οπότε βεβαιωθείτε πως η διατροφή σας περιλαμβάνει κρέας, δημητριακά, αυγό, γαλακτοκομικά και θαλασσινά όπως στρείδια και μύδια.