Και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση!

Και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση!

Η Kiehl's δημιούργησε την ιδανική φόρμουλα για το καλοκαίρι! 

"Όταν περιποιούμαστε τη λιπαρή επιδερμίδα, είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνουμε ισορροπία, αντί να χρησιμοποιούμε απλώς προϊόντα για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα και να εξαλείφουμε τη γυαλάδα", εξηγεί ο Δρ. Adam Geyer, Σύμβουλος Δερματολόγος της Kiehl's. "Αν και ακούγεται παράδοξο, ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και προστασία της λειτουργίας του προστατευτικού φραγμού. Βλέπω συχνά ασθενείς που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη λιπαρότητα αφυδατώνοντας υπερβολικά την επιδερμίδα τους, γεγονός που έχει συχνά τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η επιδερμίδα αντισταθμίζει την κατάσταση με την παραγωγή έξτρα λιπαρότητας, για να προστατεύσει την απαραίτητη υγρασία της. Ένα προϊόν με σύνθεση μη λιπαρού κρεμώδους ζελ που δεν αυξάνει τη λιπαρότητα, αλλά διατηρεί την υγρασία, αποτελεί μια καλή βάση ενός αποτελεσματικού προγράμματος περιποίησης για τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα."

Πάνω σε αυτή τη βάση, η Kiehl's δημιούργησε ένα νέο προϊόν, κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας: το Ultra Facial Oil-Free Gel Cream Fresh Hydration- η δροσερή, σούπερ ελαφριά εκδοχή της διάσημης Ultra Facial Cream- σχεδιάστηκε ώστε να εξαλείφει πραγματικά τη γυαλάδα της επιδερμίδας διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη υγρασία για 24 ολόκληρες ώρες.


Για τη σύνθεσή της, οι χημικοί της Kiehl's επέλεξαν ένα αποτελεσματικό μίγμα συστατικών που δρουν συνδυαστικά, για να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας, αφήνοντας την επιδερμίδα βελούδινα απαλή και χωρίς καμία γυαλάδα. Το εκχύλισμα της ρίζaς Imperata Cylindrica, ενός φυτού που ευδοκιμεί σε ξηρά περιβάλλοντα με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις άλατος, προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα ενυδάτωσης μεγάλης διάρκειας, το Antarcticine- μια γλυκοπρωτείνη που προέρχεται από την Ανταρκτική- προσφέρει εξαιρετική προστασία από την ξηρότητα και συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, χαρίζοντας αισθητά πιο λεία όψη και διαφυλάσσοντας παράλληλα την επιδερμίδα από τις εξωγενείς επιθέσεις ενώ η γλυκερίνη προσελκύει την υγρασία από την ατμόσφαιρα, για να αναπληρώνει την απώλεια υγρασία στην επιδερμίδα.

"Στόχος των εργαστηρίων της Kiehl's είναι να δημιουργούν αποτελεσματικές συνθέσεις περιποίησης της επιδερμίδας που να διαρκούν όλη την ημέρα", λέει ο Δρ. Geoff Genesky, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Προϊόντων Περιποίησης και Διευθυντής Έρευνας & Καινοτομίας της Kiehl's. "Σχεδιάσαμε αυτή τη
σύνθεση έτσι, ώστε να είναι ανάλαφρη και μη λιπαρή και να αφήνει παράλληλα την επιδερμίδα ενυδατωμένη και αναζωογονημένη. Η σύνθεση προσφέρει ταυτόχρονα ενυδάτωση και μείωση της γυαλάδας για 24 ώρες"- δηλαδή, ακριβώς ό,τι χρειάζεται η λιπαρή επιδερμίδα για να είναι ενυδατωμένη, απαλή και ματ ακόμα και οταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο!