Σπυράκια στην πλάτη: 3+1 λάθη που χειροτερεύουν την κατάσταση!

Σπυράκια στην πλάτη: 3+1 λάθη που χειροτερεύουν την κατάσταση!

Και μπορείτε να αποφύγετε! 

Σπυράκια στην πλάτη και το ντεκολτέ: ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα ομορφιάς, που μπορεί να "χτυπήσει" οποιαδήποτε στιγμή, όμως έχει αδυναμία στη.. ζέστη του καλοκαιριού!

Αν και η κληρονομικότητα και οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να εμφανιστούν, υπάρχουν κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά μας που συχνά πυροδοτούν την κατάσταση: για παράδειγμα, κάθε φορά που μετά τη γυμναστική, μένετε με το ιδρωμένο μπλουζάκι σας, να ξέρετε πως δημιουργείτε τις ιδανικές συνθήκες για τα σπυράκια στην πλάτη- το ίδιο και οταν φοράτε πολύ στενά ρούχα, και ακόμα περισσότερο οταν ιδρώνετε φορώντας τα!

Ένας ακόμα λόγος, είναι η... ενυδάτωση! Αν χρησιμοποιείτε λάθος κρέμα σώματος για τον τύπο της επιδερμίδας σας, με σύνθεση που "φορτώνει" λιπαρότητα τις επίμαχες ζώνες και δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρεθείτε αντιμέτωπες με σπυράκια στην πλάτη, γιαυτό προτιμήστε μια μια oil free ενυδατική κρέμα σώματος.

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε λούφα καλό είναι να σταματήσετε - συγκεντρώνει μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή στην πλάτη ενώ αν ήδη έχετε κάποια σπυράκια, τα βακτήρια σε συνδυασμό με την έντονη απολέπιση που κάνει η λούφα, χειροτερεύουν την κατάσταση.