Η Charlotte Gastaut δημιουργεί για τη συλλογή Cacharel Paradise

Η Charlotte Gastaut δημιουργεί για τη συλλογή Cacharel Paradise

Μία συνέντευξη με την illustrator Charlotte Gastaut για την συλλογή αρωμάτων Cacharel Paradise.

Η νεαρή και ταλαντούχα Γαλλίδα illustrator και απόφοιτος του ESAG Penninghen Charlotte Gastaut έχει δουλέψει για διεθνή περιοδικά. Στη συνέχεια δημοσιεύσε τα δικά της εικονογραφημένα βιβλία, τα οποία έκτοτε έχουν μεταφραστεί και πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Για τη συλλογή Cacharel Paradise, την πρώτη συνεργασία της με μια μάρκα, έχει δημιουργήσει ένα φρέσκο και θηλυκό, απολύτως παραδεισένιο σύμπαν και μας μιλάει γι' αυτό.

Πώς θα ορίζατε το σύμπαν σας;
Λατρεύω να κοιτάζω τριγύρω.

Ποιοι καλλιτέχνες σας έχουν εμπνεύσει;
Οι Kay Nielsen, John Bauer, Jeanne Lanvin, Kitty Crowther, Gilles Barbier και Δαλιδά.

Τι σημαίνει η μάρκα Cacharel σημαίνει για εσάς;
Η νότια, ελευθερία εκτύπωσης. Ελαφρότητα και δεκαετία του 1970.

Ποιες είναι οι ομοιότητες με τον κόσμο σας;
Η φρεσκάδα.

Ως illustrator, είναι η πρώτη φορά που έχετε εργαστεί με ένα brand. Ήταν η προσέγγιση διαφορετική από εκείνη που παίρνετε όταν κάνετε τα βιβλία;
Είναι μια πιο περίπλοκη προσέγγιση, διότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Σε γενικές γραμμές εργάζομαι στο χώρο των εκδόσεων, γι' αυτό συχνά έχω να κάνω μόνο με τον εαυτό μου. Δουλεύοντας για ένα brand όπως η Cacharel, πρέπει να προσαρμοστεί η δουλειά σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνω τη δουλειά. Είναι πολύ ευχάριστο όταν το έργο γίνεται αποδεκτό, επειδή ξέρεις ότι έχεις κάνει μια καλή δουλειά και έχεις ικανοποιήσει το μεγάλο αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται.

Ποιες ήταν οι επιρροές σας στο σχεδιασμό αυτής της συλλογής;
Ήρθαν από τις διάφορες καλλιτεχνικές κατευθύνσεις που μου έδωσε η ομάδα Cacharel και τη σύνθεση που ήμουν σε θέση να κάνω από τη δουλειά μου. Ακολούθησα μια πιο ιαπωνική-εμπνευσμένη προσέγγιση από την αρχή. Το διάγραμμα χρώματος βοήθησε επίσης το έργο παρά πολύ.

Τι αντιπροσωπεύουν τα διαφορετικά στοιχεία; Τα πουλιά πετούν πάνω στα μπουκάλια;
Τα μήλα, τα κλαδιά και τα λουλούδια ακολουθούν το θέμα «Παράδεισος», που ήταν η κατευθυντήρια γραμμή. Εισήγαγα τα πουλιά για να προσθέσω ένα κομμάτι της ελαφρότητας και την ελευθερία. Τα χελιδόνια εκπροσωπούν την Άνοιξη και την αναγέννηση. Όπως σε έναν κήπο στον Παράδεισο, όπου τα χελιδόνια έρχονται να ξεκουραστούν μετά το Χειμώνα.

Πώς θα ορίζατε τον Παράδεισο Cacharel; Τι θέλετε να φέρετε;
Ο Παράδεισος Cacharel είναι γεμάτος από ανθισμένες νεαρές γυναίκες. Υπάρχουν λουλούδια και ένα απαλό αεράκι που φυσά ανάμεσα τους. Μπορεί να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής Nabis. Είναι απαλός, πυκνός και γεμάτος χρώμα.

Τι είναι ο Παράδεισος σας;
Η θάλασσα.

Τι είναι το άρωμά του;
Μια πέτρα που θερμαίνεται από τον ήλιο. Μια γλυκιά, ζεστή ντομάτα.