Καταρρίπτουμε 5 μύθους για το χτένισμα των μαλλιών μας!

Βιβή Αγγελάκη
Καταρρίπτουμε 5 μύθους για το χτένισμα των μαλλιών μας!

Ποια λάθη κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε;

Μπορεί το χτένισμα να είναι μέσα στην καθημερινή, beauty ρουτίνα των περισσότερων από εμάς και θεωρητικά να ακούγεται μία εύκολη και απλή διαδικασία, όμως έχεις αναρρωτηθεί ποτέ μήπως ο τρόπος που βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ευθύνεται για την ταλαιπωρία, τη θαμπάδα ακόμη και το φριζάρισμά τους; Μήπως ακόμη δεν έχεις βρει τα σωστά εργαλεία- συμμάχους που θα τα φροντίσουν σωστά, κάνοντάς τα πιο λαμπερά; Και επειδή παντού υπάρχει ένας- τουλάχιστον- μύθος, ακόμη και πίσω από το «αθώο» χτένισμα των μαλλιών μας, σε αυτό το άρθρο θα φροντίσουμε να καταρρίψουμε 5 από τους πιο κοινούς μύθους που πιτσεύουμε οι περισσότερες με τη βοήθεια των ειδικών της Michel Mercier :

- Μύθος #1: Το βούρτσισμα ταλαιπωρεί τα μαλλιά μας

Σίγουρα τα βιώματά μας επηρεάζουν και τον τρόπο που βλέπουμε-αντιμετωπίζουμε το κάθε τι στη ζωή μας γενικά, πόσο μάλλον στον τρόπο που περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Και σίγουρα (πάλι) το βούρτσισμα ανήκει στις beauty διαδικασίες που οι περισσότερες έχουμε να θυμόμαστε πολλά...με πολλά κυρίως μπερδέματα και ξεμπερδέματα! Κι όμως, το σωστό βούρτσισμα (που δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά) θέλει τρόπο , μέθοδο και τα σωστά εργαλεία. Τι εννοώ: Αποφεύγουμε τις βίαιες και άγαρμπες κινήσεις, την άσκηση μεγάλης δύναμης στο τριχωτό της κεφαλής και φυσικά αν δεν θέλουμε να χάνουμε με τις τούφες τα μαλλιά μας προμηθευόμαστε τα κατάλληλα προϊόντα εξειδικευμένα για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μας, όπως οι ειδικές βούρτσες ξεμπερδέματος, Michel Mercier (Μισέλ Μερσιέ) , της Lessance.

LP1 5762 2

- Μύθος #2: Όλες οι βούρτσες είναι ίδιες και κάνουν για όλους τους τύπους μαλλιών

Κι όμως! Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους μόλις καταρρίφθηκε! Την ίδια προσοχή που θα δώσουμε για να επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα μας, την ίδια θα δώσουμε για να επιλέξουμε τη σωστή βούρτσα για τα μαλλιά μας, αν δεν θέλουμε να τα ταλαιπωρούμε! Πρώτα λοιπόν, θα πρέπει να κάνουμε τη σωστή διάγνωση για να διαλέξουμε το σωστό προϊόν για τον τύπο των μαλλιών σου. Κι αν ψάχνεις κι εσύ για τους ιδανικούς συμμάχους, τότε δεν έχεις παρά να βρεις την ιδανική ανάμεσα στις «θαυματουργές» και πατενταρισμένες βούρτσες ξεμπερδέματος Michel Mercier (Μισέλ Μερσιέ) , της Lessance, που κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας κάθε γυναίκας.

LP1 5735 2

Το καλύτερο; Μπορείς να τις ξεχωρίσεις από το χρώμα τους! Διάλεξε τη μπλε βούρτσα αν έχεις σγουρά (ακόμη και afro) μαλλιά ή χοντρή τρίχα, την πράσινη αν έχεις κανονική τρίχα ή τη ροζ αν έχεις λίγα ή λεπτά μαλλιά. Εγώ, διάλεξα τη ροζ μιας και έχω μακριά, λεπτά μαλλιά!

LP1 5794 2 copy

- Μύθος #3: Δεν χτενίζω τα μαλλιά μου από τη ρίζα , γιατί φοβάμαι μήπως «σπάσουν»

Ναι μπορεί, το πρόβλημα της ψαλίδας να εστιάζεται κυρίως στις άκρες των μαλλιών μας και τις περισσότερες φορές να έχουμε ακούσει πως το χτένισμα πρέπει να ξεκινά ανάποδα (από τις ακρες προς τις ρίζες) για να μην «σπάσουν» τα μαλλιά μας, όμως κάτι τέτοιο καταρρίπτεται αν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Ειδικά σχεδιασμένες για να ξεμπερδεύουν γρήγορα, χωρίς πόνο και χωρίς να σπάνε τα μαλλιά, οι επαναστατικές βούρτσες ξεμπερδέματος Michel Mercier (Μισέλ Μερσιέ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο χτένισμα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες των μαλλιών μας!

LP1 5793 2

Σε αντίθεση με τις κοινές βούρτσες της αγοράς, το μυστικό τους «κρύβεται» στη μοναδική γεωμετρική κατανομή των 428 ευέλικτων δοντιών σε διάφορα ύψη και πλάτη, τα οποία διανέμουν την πίεση που ασκείται στα μαλλιά κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος.

LP1 5713 2

Παράλληλα, χάρη στην εργονομική λαβή τους, είναι εύκολες στη χρήση, ακόμη και για όσες έχουμε μακριά μαλλιά. Αποτέλεσμα; Να χτενίζουμε τα μαλλιά μας από τη ρίζα, χωρίς να την καταστρέφουμε και το βασικότερο να πονάμε!

vivi mallia

- Μύθος #4: Έχω λεπτά/ λίγα μαλλιά άρα ΔΕΝ χρειάζεται να χτενίζω τα μαλλιά μου

Και σε αυτό το σημείο, οι hair experts έρχονται να καταρρίψουν έναν άλλο μύθο. Μπορεί τα λίγα ή λεπτά μαλλιά να μην μπερδεύονται συχνά, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει- όσες τα έχουμε- να σταματήσουμε να χτενιζόμαστε. Το βούρτσισμα σε τακτική βάση βοηθάει στο να διανέμονται ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας να παραμένουν λαμπερεά. Καλό είναι , λοιπόν, να αφιερώνουμε μερικά λεπτά από τον καθημερινό μας χρόνο- ακόμη και στις διακοππές μας- για να χτενίζουμε τα μαλλιά μας, με βούρτσες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τριχωτό της κεφαλής (όπως οι βούρτσες ξεμπερδέματος Michel Mercier (Μισέλ Μερσιέ, που μάντεψε κυκλοφορούν και σε travel size).

LP1 5749 2

- Μύθος #5: 100 βουρτσίσματα την ημέρα κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά και λεία

Η υπερβολή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν! Και το υπερβολικό βούρτσισμα σίγουρα δε θα βοηθήσει τα μαλλιά μας. Το αντίθετο μάλιστα, το υπερβολικό βούρτσισμα– πόσο μάλλον με όχι και τόσο ήπιο τρόπο- μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα, ψαλίσδα αλλά και φθορά σε βάθος χρόνου. Γι αυτό, σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς την κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά σου!