Kat Von D: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τολμηρή μάρκα που αψηφά τους κώδικες του μακιγιάζ

Βιβή Αγγελάκη
Kat Von D: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τολμηρή μάρκα που αψηφά τους κώδικες του μακιγιάζ

Plus: 7+2 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις για την Kat Von D

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, από αυτή εδώ τη στήλη διάβαζες τις πρώτες εντυπώσεις μας από την τελευταία άφιξη του πιο ανατρεπτικού και πολυσυζητημένου brand καλλυντικών στην Ελλάδα (που θα βρεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Sephora), της KatVonD. Μίας "τολμηρής" μάρκας καλλυντικών που αψηφά τους κώδικες και καταφέρνει να συνδυάσει τη μεγάλη διάρκεια με την πλήρη κάλυψη, τη goth αισθητική με την απόλυτη θηλυκότητα, το κλασικό με το ροκ, στοιχεία που άλλωστε χαρακτηρίζουν τη δημιουργό της, KatVonD.

“Τα KatVonD δεν είναι μακιγιάζ. Είναι attitude” έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η διάσημη καλλιτέχνιδα, μουσικός και tatoo artist και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς ρίχνοντας μία πρώτη ματιά τόσο στην πλήρη σειρά μακιγιάζ για τα μάτια, την επιδερμίδα και τα χείλη, όσο και στις μοναδικές συσκευασίες που σχεδιάζει η ίδια η Kat και καθιστούν τη συλλογή πρωτότυπη και αυθεντική.

Πόσα όμως, πράγματα γνωρίζεις για την KatVonD; Συγκεντρώσαμε 7+2 facts για τη ζωή της και στα παρουσιάζουμε ευθύς!

fgjhdghj

1. Το πλήρες όνομα της Kat Von D είναι Katherine Von Drachenberg

2. Αν και γεννήθηκε στο Μεξικό, η καταγωγή & η ανατροφή της είναι πολυεθνική! Οι γονείς της, προερχόμενοι από την Αργεντινή με καταγωγές από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, μετανάστευσαν στην California της Αμερικής, όταν η Kat ήταν 4 ετών.

3. Έχει κάνει κλασσικές σπουδές στο πιάνο από τα 6 της και έχει ιδιαίτερη αγάπη στον Beethoven. Παράλληλα, η αγάπη της γιαγιάς της για τη μουσική και την τέχνη, αλλά και η latin κουλτούρα και η punk rock σκηνή του Los Angeles, την έκαναν να συνειδητοποιήσει γρήγορα τα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα, που στη συνέχεια αποτυπώθηκαν στα καλλιτεχνήματα και το στυλ των τατουάζ της.

4. Στα 14 έκανε το πρώτο της τατουάζ, ένα ‘J’ σε old-English στυλ (James, ήταν ο πρώτος της έρωτας), στον αστράγαλό της.

5. Η Kat άφησε το σχολείο στα 16 για να δουλέψει ως tattoo artist, έχοντας βρει την καλλιτεχνική της κλίση.

6. Έπειτα από πολλά tattoo studios, το 2005 κατέληξε στο ‘305 Ink’ του Miami, συμμετέχοντας στη reality τηλεοπτική εκπομπή Miami Ink, ενώ το 2007 επέστρεψε στο Los Angeles, ανοίγοντας το δικό της studio, το High Voltage Tattoo, στο Hollywood. Εκεί ξεκίνησε και τη δική τηλεοπτική εκπομπή ‘LA Ink’, όπου παρουσίαζε τις tattoo συνεργασίες της με celebrity πελάτες.

7. Το 2009 η Kat εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ‘High Voltage Tattoo’, το οποίο έφτασε στο Νο6 της λίστας best sellers των New York Times, ενώ το δεύτερο βιβλίο της, ‘The Tattoo Chronicles’, έγινε Νο3 best seller στη λίστα The New York Times ‘Hardcover Advice & Misc’.

8. Η καλλιτεχνική φύση της Kat εκφράζεται μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Έχει τη δική της art gallery, τη δική της σειρά ρούχων & σύντομα παπουτσιών, έχει ιδρύσει φεστιβάλ μουσικής & tattoo και έχει συμμετάσχει σε ταινίες & ηχογραφήσεις.

9. Το 2008 δημιούργησε σε συνεργασία με τα Sephora, την Kat Von D Beauty, μια μάρκα που δίνει βήμα στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου και στην ελεύθερη έκφραση του καθενός, ξεχωρίζοντας επίσης χάρη στη δυναμική της παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα όπου συναντιέται και αλληλεπιδρά μία από τις πιο συνδεδεμένες και δημιουργικές κοινότητες στον χώρο της ομορφιάς.

tyrty

Η SEPHORA GREECE έφερε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα το ανατρεπτικό και πολυσυζητημένο brand καλλυντικών της KatVonD και παρακάτω θα πάρεις μία γεύση από τα τοπ 5 προϊόντα που ξεχώρισα:

1) Τα κραγιόν σε υγρή μορφή, EVERLASTING LIQUID LIPSTICK

photo1


Ως lipstick addict δεν θα μπορούσα να μην τα βάλω στην κορυφή της λίστας μου! Με τέλεια κρεμώδη υφή που γλιστρά πάνω στα χείλη αφήνουν ένα ένα ματ αποτέλεσμα σε δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη διάρκεια. Δύο ακόμη λόγοι που τα ξεχώρισα; Δεν ξηραίνουν τα χείλη, ενώ περιλαμβάνουν 41 αποχρώσεις, από την πιο κλασική ως την πιο πρωτότυπη. Κι αν ψάχνεις μία τέλεια nude απόχρωση...η περίφημη «Lolita» είναι το απόλυτο best-seller για nude χείλη.

2) Την παλέτα highlighter για πρόσωπο και μάτια, ALCHEMIST HOLOGRAPHIC PALETTE

p2


Εμπνευσμένη από την αρχαία τέχνη της αλχημείας, αυτή η παλέτα περιέχει 4 αποχρώσεις με εφέ ολογράμματος: πράσινο σμαραγδί, μπλε του ζαφειριού, μοβ του αμέθυστου και ροζ οπάλ που θα κάνουν το look ακόμη πιο λαμπερό. Κι αυτό, χάρη στη σύνθεση με πεπιεσμένες στρώσεις από μικροσκοπικές πέρλες, που έχει κάθε απόχρωση και αντανακλούν το φως, φωτίζοντας το βλέμμα από κάθε οπτική γωνία. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις παντού: Στα ζυγωματικά, τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη, το λακκάκι στο κέντρο του άνω χείλους, είτε πάνω από μια σκιά ματιών, ένα liner, ένα ρουζ ή ένα κραγιόν είτε απευθείας επάνω στην επιδερμίδα, δημιουργώντας εντελώς νέα look μεγάλης διάρκειας.

3) Το υγρό eyeliner με μύτη πινέλου, TATTOO LINER

p3


Ένα από τα signature στοιχεία του look της KatVonD είναι σίγουρα το eyeliner. Και (πάλι) σίγουρα το Tattoo Liner είναι από τα must-have του νεσεσέρ της. Με εξαιρετικά λεπτή και εύκαμπτη μύτη «γλιστρά» εύκολα στα μάτια τονίζοντας το βλέμμα, ενώ παράλληλα είναι αδιάβροχο παραμένοντας άψογο χωρίς μουντζούρες για πολλές ώρες. Το πινέλο διαθέτει 325 (!) τρίχες που σου επιτρέπουν να σχεδιάζεις λεπτές και πιο παχιές γραμμές, αρκεί να ρυθμίσεις την πίεση ή να επαναλάβεις μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή ένταση. Είναι διαθέσιμο σε 2 αποχρώσεις (η απόχρωση Trooper Black είναι η αγαπημένη της Kat von D).

4) Η παλέτα για contouring ματιών, SHADE+LIGHT EYE CONTOUR PALETTE

p4


«Η πραγματική έμπνευση πίσω από τη σειρά Shade + Light προέρχεται από όλα αυτά τα χρόνια που έχω περάσει προσπαθώντας να κατανοήσω τη σωστή χρήση των σκιών και του φωτός στα πορτρέτα που σχεδιάζω» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η Kat Von D και κάπως έτσι, δεν μπορούσα μέσα στα top 5 προιόντα να μην ξεχωρίσω την παραπάνω παλέτα, που περιέχει το τέλειο μείγμα ματ ουδέτερων, ζεστών και ψυχρών τόνων για contouring των ματιών, κατάλληλων για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Το καλύτερο; Μέσα στην παλέτα θα βρεις ένα φυλλάδιο που έχει εικονογραφήσει η Kat για να μάθεις πώς να τονίζεις, να αναδεικνύεις και να εξισορροπείς το βλέμμα σου με την τεχνική του contouring Shade+Light.

5) Το πινέλο για contouring ματιών, SHADE+LIGHT EYE CONTOUR BRUSH

p5


Η Kat σχεδίασε αυτό το πινέλο ματιών (όπως και το Shade + Light Contour Brush ) ειδικά για το contouring , συμπληρωματικά με τις παλέτες της συλλογής Shade+Light. Είναι διπλό: το μυτερό άκρο επιτρέπει την εφαρμογή σκιάς ματιών με ακρίβεια στο οστό του ματιού και το τόξο του φρυδιού, ενώ το στρογγυλό άκρο του πινέλου βοηθά στην ανάμειξη και το σβήσιμο των σκιών, που είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός φυσικού look με contouring. Οι μαλακές, συνθετικές τρίχες του έχουν τη βέλτιστη πυκνότητα και το μήκος που χρειάζεται ώστε να εγκλωβίζουν και να απλώνουν τα χρώματα της παλέτας Shade+Light.

Τα προϊόντα KatVonD Beauty διατίθενται αποκλειστικά στο www.sephora.gr και στα καταστήματα SEPHORA. Ανακάλυψέ τα!