Cat-eye: πέτυχε την τέλεια μαύρη γραμμή

Cat-eye: πέτυχε την τέλεια μαύρη γραμμή

Το μακιγιάζ με eyeliner είναι ίσως το πιο δυνατό σημείο στην εμφάνιση μιας γυναίκας που θέλει να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα. Φυσικά είναι κι ένα από τα πιο δύσκολα, καθώς αποτελεί πρόκληση η επιτυχία της τέλειας, «γατίσιας» γραμμής

Βέβαια, όσο οι τεχνικές και τα προϊόντα μακιγιάζ εξελίσσονται, θα υπάρχει λύση. Αυτή είναι το gel eyeliner, για απόλυτα σταθερό αποτέλεσμα, που διαρκεί 24 ώρες. Εφαρμόζεται με το ειδικό πινελάκι, ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολο στη χρήση και να προσφέρει τόσο ιδανικές λεπτές γραμμές, αλλά και χοντρές.

O κατάλληλος τρόπος εφαρμογής

Πολλοί θα σου πουν πως το gel eyeliner είναι για όσες έχουν ήδη μια εμπειρία στο μακιγιάζ με eyeliner. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ που ίσως είσαι πιο άπειρη:

Ξεκίνα από την εξωτερική γωνία και κινήσου προς τα μέσα για μεγαλύτερη άνεση.

Κράτα το πινελάκι του eyeliner σχεδόν παράλληλα με το πρόσωπό σου και κάνε ελαφριές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ για να περάσεις το χρώμα.

Βέβαια υπάρχει και ολόκληρο σετ από tips για να πετύχεις το πιο σαγηνευτικό look με αυτή τη… μαγική μαύρη γραμμή. Το πρώτο μυστικό, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται είναι το σελοτέιπ, που σίγουρα θα έχεις κάπου μες στο σπίτι.

Ξεκινάς, εφαρμόζοντας ένα μικρό κομματάκι στο μάτι σου, γυρισμένο έτσι ώστε να ακολουθεί τη νοητή γραμμή που περνά από την άκρη του κάτω βλεφάρου σου και προς τα επάνω. Αφού το κολλήσεις, ακολούθησε τη γραμμή του σελοτέιπ με την μύτη του eyeliner ξεκινώντας ακριβώς από τις βλεφαρίδες σου. Αν θέλεις ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, τότε τόλμησε να τραβήξεις τη γραμμή λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία. Δώσε πολλή προσοχή, ώστε να μην το παρακάνεις! Αφού τελειώσεις, περίμενε ένα λεπτό για να σιγουρευτείς πως το eyeliner έχει στεγνώσει εντελώς και βγάλε το σελοτέιπ τραβώντας προσεκτικά. Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις τη μάσκαρά σου, έχοντας πετύχει την τέλεια γραμμή.

Η μάσκαρα λοιπόν αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο σου στο μακιγιάζ με eyeliner, καθώς θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το look σου. Για εντονότερο βλέμμα, μη φοβηθείς να απλώσεις πολλές στρώσεις για να δώσεις τον κατάλληλο όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σου.

Τι θα πρέπει να αποφύγεις αν δεν χρησιμοποιήσεις σελοτέιπ:

Οι περισσότερες γυναίκες όταν ξεκινάμε τον πειραματισμό με το eyeliner κάνουμε το μοιραίο λάθος να τραβάμε το μάτι μας, καθώς απλώνουμε το προϊόν. Έτσι, όμως, δεν πετυχαίνουμε τη σωστή γωνία, κλίση του eyeliner μας. Τραβώντας το μάτι αλλοιώνεις το σχήμα του ματιού και καταλήγεις με διαφορετική γραμμή πολλές φορές ή και γραμμή που δεν σου ταιριάζει. Αντί να κάνεις αυτό, απλά κοίτα ευθεία στον καθρέφτη και κάνε την γραμμή της γωνίας με μια σταθερή κίνηση.