Γνώρισα την πρώτη «έξυπνη» πρέσα μαλλιών στο Λονδίνο και αναθεώρησα όλα όσα ήξερα για το styling

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Γνώρισα την πρώτη «έξυπνη» πρέσα μαλλιών στο Λονδίνο και αναθεώρησα όλα όσα ήξερα για το styling

Αυτή η πρέσα ξέρει περισσότερα για τα μαλλιά σου από ότι εσύ…

Ένα ταξίδι στο Λονδίνο είναι πάντα μία τέλεια αφορμή για ενθουσιασμό. Το Hyde Park, τα ψώνια, οι βόλτες… το μόνο πράγμα που δεν χαίρεται στο άκουσμα της φράσης «ταξίδι στο Λονδίνο» είναι τα μαλλιά μου που με την υγρασία αποκτούν δική τους ζωή. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, είμαι η Χριστίνα (η Χρόνη) και τα μαλλιά μου φριζάρουν σε απελπιστικό βαθμό. Φριζάρουν το καλοκαίρι, φριζάρουν το χειμώνα, φριζάρουν γενικά και ο καιρός του Λονδίνου είναι απλά το κερασάκι στην φριζαρισμένη μου τούρτα. Σε κάθε περίπτωση οι βαλίτσες μου πακεταρίστηκαν και παρέα με φίλες beauty editors και τα φανταστικά κορίτσια της ghd, ταξιδέψαμε ως το Λονδίνο για να γνωρίσουμε την πρώτη «έξυπνη» πρέσα από τη μάρκα που είναι η αδιαμφισβήτητη Queen των εργαλείων styling, την ghd Platinum+.

PLATINUM Landscape elevated Black

«Πόσο έξυπνη μπορεί να είναι μία πρέσα» αναρωτιόμουν και τι το διαφορετικό μπορεί να έχει από την ήδη συγκλονιστική ghd Gold που αγαπώ; Και τι σημαίνει στο κάτω κάτω «έξυπνη» πρέσα; Όλα τα ερωτήματά μου απαντήθηκαν σε ένα απόγευμα από τον Dr. Tim Moore, Αντιπρόεδρο Έξυπνων Συσκευών, που μας υποδέχτηκε στα ghd Headquarters στο Cambridge με την υπέροχη ομάδα του. Εκεί, μία idle Tuesday κατάλαβα πως… το να έχεις πάντα good hair days είναι ολόκληρη επιστήμη! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

IMG 7333
IMG 7344

Τι είναι αυτό που σου λέει η λογική όταν σκέφτεσαι το ίσιωμα με πρέσα; Ότι αν η πρέσα «καίει» στο 100% θα γίνει πιο γρήγορα και πιο καλά το ίσιωμά σου. Σωστά; Λάθος, λάθος, ΛΑΘΟΣ! Η ιδανική θερμοκρασία για τέλειο, αποτελεσματικό, γρήγορο ίσιωμα είναι οι 185°C όχι λιγότερο και σε καμία περίπτωση περισσότερο. Βλέπεις, η θερμοκρασία και η θερμότητα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα αλλά δεν θέλω να σε μπερδέψω. Κράτα μόνο ότι τα μαλλιά στους 200°C αρχίζουν να καταστρέφονται. Το χρώμα αλλοιώνεται, η τρίχα αποδομείται και τελικά «πεθαίνει». Τα μαλλιά δεν χρειάζονται περισσότερη θερμοκρασία αλλά σταθερή θερμότητα για να γίνουν όμορφα και να παραμείνουν υγιή. Η υψηλή θερμοκρασία δεν προσφέρει τίποτα στο ίσιωμά σου.

Όλα αυτά τα ανακάλυψαν οι experts της ghd μετά από δεκάδες μελέτες και τα είδα με τα μάτια μου. Είδα τούφες να αλλάζουν χρώμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και κοίταξα μία τρίχα που έχει «καεί» από πρέσα στο μικροσκόπιο… #thehorror! Το μυστικό λοιπόν πίσω από όλες τις πρέσες της ghd είναι ότι η θερμοκρασία τους παραμένει κλειδωμένη στους 185°C. Τι το παραπάνω έχει όμως η Platinum+; Τι την κάνει πραγματικά «έξυπνη»; Η ultra zone τεχνολογία πρόβλεψης, δηλαδή η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα εργαλεία styling!

ghd platinum black styler hair straightener 3ea

Για να στο εξηγήσω απλά, η ghd Platinum+ με την ultra zone technology, ανιχνεύει την πυκνότητα των μαλλιών και την ταχύτητα με την οποία τα ισιώνεις (πόσο γρήγορα δηλαδή περνάς την πρέσα από τις τούφες σου) και προσαρμόζεται ανάλογα. Η θερμοκρασία ελέγχεται 250 φορές ανά δευτερόλεπτο ώστε να παραμένει σταθερά στους 185°C και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο ίσιωμα που είχες ποτέ με 0% φθορά στην τρίχα σου! Όχι, δεν υπερβάλλω. Η ghd Platinum+ όχι μόνο δεν φθείρει τα μαλλιά αλλά τα κάνει ακόμα πιο απαλά! Η ghd Platinum+ ξέρει αν έχεις χοντρά ή λεπτά μαλλιά, σγουρά ή σπαστά, πόσο τα έχεις ταλαιπωρήσει, πόσο γρήγορα την χρησιμοποιείς… Είναι η πρέσα που πάει το ίσιωμα σε άλλο επίπεδο κυριολεκτικά! Πως το κάνει; Έχει έναν hi tech αισθητήρα σε όλο της το μήκος που ανιχνεύει τα πάντα!

44444

Η μέρα μας συνεχίστηκε με μία περιήγηση στα εργαστήρια της ghd και με περισσότερα mind blowing facts που δεν ξέραμε. Είδαμε τα εξαντλητικά tests που γίνονται στα προϊόντα πριν φτάσουν στα χέρια μας και είδαμε με τα μάτια μας την ghd Oracle που ακόμα κυκλοφορεί πειραματικά και μας έκανε να τσιρίξουμε! Είχε έρθει όμως η ώρα για το πραγματικό test… ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ!


https://www.instagram.com/p/BpAVRT2iscc/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Γυρνώντας στο ξενοδοχείο μας με minds blown βρήκαμε όλες στα δωμάτιά μας την ghd Platinum+ (#lovemyjob). Δεδομένου ότι είχαμε λίγη ώρα να ετοιμαστούμε για το δείπνο και τα μαλλιά μου από ίσια και λεία (είχα κάνει πιστολάκι το πρωί) είχαν γίνει σπαστά και τετραπλάσια σε μέγεθος, αποφάσισα να τη βάλω στην πρίζα και να τη δοκιμάσω. Ακούστηκε το χαριτωμένο chime της και μέσα σε 20’’ ήταν έτοιμη για χρήση…

Fun fact: Ο χρόνος που χρειαζόταν η ghd Platinum+ για να είναι έτοιμη για χρήση ήταν μικρότερος από 20’’ αλλά ο Dr. Tim Moore μας είπε πως οι καταναλώτριες δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν και αναγκάστηκαν να αυξήσουν τον χρόνο…

Ένα πρόβλημα που είχα πάντα με τις πρέσες είναι ότι τις φοβόμουν πρώτα από όλα και δεύτερον τις ένιωθα… Τις άκουγα καθώς περνούσαν από τα μαλλιά μου και ένιωθα τη θερμότητα. Κρυφοχαιρόμουν όμως γιατί οι τούφες μου φαίνονταν «ψημένες» και αυτό σήμαινε στο μυαλό μου πως το ίσιωμα θα κρατήσει. Μετά από αυτά που είδα και άκουσα στο Cambridge απορώ πραγματικά με τον εαυτό μου. Σε κάθε περίπτωση, με την ghd Platinum+ δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Αντιθέτως, κάθε πέρασμα της πρέσας από τα μαλλιά μου ήταν σαν ένα χάδι! Μέσα σε 5 λεπτά είχα αποκτήσει ίσια μαλλιά που ήταν σαφέστατα πιο απαλά και πιο λαμπερά. Μήπως ήταν ιδέα μου; Όχι δεν ήταν! Είχα όντως πιο όμορφα μαλλιά αλλά δεν ήταν αυτό το καλύτερο από όλα… Το καλύτερο από όλα ήταν ότι το επόμενο πρωί ξύπνησα με ακριβώς τα ίδια μαλλιά και αυτό για εμένα είναι το απόλυτο win!


https://www.instagram.com/p/BpBfmqFgC8u/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Τι θέλω να θυμάσαι λοιπόν: Η ghd Platinum+ είναι η Queen του styling δηλαδή η καλύτερη πρέσα μαλλιών του κόσμου. Here’s to the good hair days girls!