Έτσι θα ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου από τη θάλασσα χωρίς να τα σπάσεις

Έτσι θα ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου από τη θάλασσα χωρίς να τα σπάσεις

Ξέρουμε πόσο μπορεί να μπλεχτούν…

Η θάλασσα είναι υπέροχη και τα beach waves που κάνει στα μαλλιά μας ακόμα πιο υπέροχα. Έλα όμως που το αλάτι, μαζί με τους κυματισμούς, δημιουργεί και κόμπους που θυμίζουν ρασταφάρι στο κεφάλι μας! Αυτούς τους κόμπους προσπαθούμε να ξεμπλέξουμε στο μπάνιο μετά τη θάλασσα και καταλήγουμε με τα μισά μαλλιά μας στη βούρτσα. Αποφασίσαμε λοιπόν πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Πρέπει να αρχίσουμε να ξεμπλέκουμε σωστά τα μαλλιά μας για να μην σπάνε και τον τρόπο θα τον βρεις παρακάτω αλλά πρώτα θέλουμε να προσέξεις ένα πράγμα…

erick larregui u LUSLLgNmk unsplash

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΤΕΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ! Συγνώμη για τις φωνές αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα βρεγμένα μαλλιά μπορεί να νομίζεις πως ξεμπλέκονται ευκολότερα και ίσως να ισχύει αλλά σπάνε με το παραμικρό. Το χτένισμα λοιπόν θα γίνει σε στεγνά μαλλιά και όχι με οποιαδήποτε βούρτσα. Θα επιλέξεις είτε μία χτένα με χοντρά δόντια είτε μία ειδική βούρτσα για ξεμπέρδεμα (σου έχουμε μία παρακάτω). Έπειτα θα χωρίσεις τα μαλλιά σου σε δύο μέρη.

paul siewert dnpa8k6TGRE unsplash

Χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε δύο μέρη κάνεις τη ζωή σου και το ξεμπέρδεμα ευκολότερα. Αφού τα χωρίσεις θα τους βάλεις μία γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού. Παρακάτω σου έχουμε μερικά τέλεια που και θα σε βοηθήσουν να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου και θα τα θρέψουν. Στη συνέχεια ξεκινάς το βούρτσισμα από κάτω προς τα επάνω. Άρχισε να χτενίζεις τις άκρες, συνέχισε στη μέση και όταν πια φτάσεις στη ρίζα, η χτένα σου θα γλιστρά πανεύκολα ως την άκρη. Για να βοηθήσεις λίγο περισσότερο τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου μάλιστα, άσε το λάδι για λίγη ώρα επάνω τους πριν να λουστείς. Δες τώρα τα λάδια και τις χτένες που θα κάνουν τη ζωή σου εύκολη!

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές!