Έτσι θα αντιμετωπίσεις την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες στο δέρμα

Έτσι θα αντιμετωπίσεις την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες στο δέρμα

Κάθε γυναίκα που διαθέτει μία περισσότερο ευαίσθητη επιδερμίδα, έρχεται συχνά αντιμέτωπη με δύο προβλήματα που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή της: Τις κοκκινίλες και την τάση για ερυθρότητα.

Τι κάνει όμως, το δέρμα σου να κοκκινίζει και πώς προκαλείται η ενοχλητική ερυθρότητα; Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που αναδεικνύει καλύτερα την ακτινοβολία σου, όσο ένα αχνό ρόδισμα στα μάγουλα. Ωστόσο, όταν το ρόδισμα αυτό τείνει να γίνει έξαψη ή επίμονη ερυθρότητα, τότε σίγουρα δεν λειτουργεί υπέρ σου! Για την ακρίβεια, σε κάνει να νιώθεις -και να δείχνεις- αγχωμένη ή απλά ντροπιασμένη.

Το πρόβλημα είναι -δυστυχώς- πως η ερυθρότητα έχει την τάση να επιδεινώνεται με την ηλικία και κάτω από την επίδραση του ήλιου και άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, αφαιρεί με τον χρόνο κάτι από την ομοιογένεια και την ομορφιά της επιδερμίδας σου.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να περιορίσεις ή να εξαφανίσεις τις κοκκινίλες στο δέρμα σου; Το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στην εξειδικευμένη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και η λίστα που ακολουθεί, θα σε βοηθήσει να μάθεις και να υιοθετήσεις την κατάλληλη για εσένα!

Η ανάγκη για καθημερινή προστασία ευρέος φάσματος

Πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα γνωρίζουν ποιοι είναι οι παράγοντες οι οποίοι «πυροδοτούν» την ερυθρότητα στο δικό τους δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στους ενδογενείς παράγοντες περιλαμβάνονται οι ορμονικές αλλαγές (εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), το στρες και οι έντονες συγκινήσεις, ενώ στους εξωγενείς οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία και πολλά καλλυντικά που δεν περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά. Βέβαια, η πιο σοβαρή και διαρκής αιτία ερυθρότητας δεν είναι άλλη από τον ήλιο, καθώς η έκθεση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στις UV ακτίνες, επιδεινώνει σταδιακά την ερυθρότητα -και μάλιστα, μπορεί να την κάνει και μόνιμη. Αυτός είναι ο λόγος που η καθημερινή προστασία ευρέος φάσματος είναι άκρως απαραίτητη για το δέρμα με τάση ερυθρότητας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να είσαι σίγουρη πως τα φίλτρα στην κρέμα που χρησιμοποιείς σε καλύπτουν από τις UVB, UVA και τις μακρές ακτίνες UVA που είναι παρούσες ακόμα και τον χειμώνα.

Η ροδόχρους νόσος και οι κατάλληλες επιλογές

Και μπορεί το περιστασιακό κοκκίνισμα στο πρόσωπο να είναι φυσιολογικό, ωστόσο, όταν το σποραδικό αρχίζει να γίνεται μόνιμο και κάνουν την εμφάνισή τους μικρά διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία μαζί με σπυράκια τότε, η πιο πιθανή διάγνωση είναι η ροδόχρους νόσος. Αυτή η συνηθισμένη πάθηση επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού, ειδικότερα τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μάτια. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις; Όσον αφορά στις θεραπείες, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες στρατηγικές, που κυμαίνονται από τις τοπικές κρέμες μέχρι τα αγγειακά λέιζερ έντονου παλμικού φωτός (IPL). Το σίγουρο είναι όμως, πως αν σε ενοχλεί, καλό είναι να επισκεφτείς τον γιατρό ή τον δερματολόγο σου.

la roche 2

Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για το δέρμα με τάση ερυθρότητας

Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις κοκκινίλες στο δέρμα; Ότι η επιδερμίδα με τάση ερυθρότητας έχει ανάγκη από συγκεκριμένη, εξειδικευμένη φροντίδα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να προμηθευτείς με τα κατάλληλα προϊόντα! Τα καλύτερα καθαριστικά για το ευαίσθητο δέρμα είναι τα ήπια γαλακτώματα και τα νερά micellaire γιατί δεν απογυμνώνουν τον εύθραυστο φραγμό του. Ένα ιαματικό νερό σε σπρέι είναι, επίσης, ένας καταπληκτικός τρόπος για να δροσίζεις και να καταπραΰνεις το δέρμα που μόλις έχεις καθαρίσει, προτού εφαρμόσεις ένα ενυδατικό προϊόν που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αμυνών του -όπως και ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Η προσοχή στην επιλογή του μέικαπ

Τέλος, καλό είναι να θυμάσαι πως σε ό,τι αφορά στην περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος -και δη του μακιγιάζ- ισχύει ο κανόνας «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα». Αυτός είναι ο λόγος που οι κρέμες ΒΒ και CC είναι οι κορυφαίοι σύμμαχοι του ευαίσθητου δέρματος με τάση ερυθρότητας. Συνδυάζουν πολλαπλές λειτουργίες σε μία και μόνο σύνθεση, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ερεθισμού, ενώ διατίθενται σε ανάλαφρες υφές που απλώνονται εύκολα, ούτως ώστε να περιορίζεται η τριβή.

la roche 3

Ναι, οι κοκκινίλες στο δέρμα μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, με την κατάλληλη ρουτίνα ομορφιάς και τα ειδικά προϊόντα, θα μπορέσεις να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά και να γνωρίζεις πως ό,τι και αν συμβαίνει γύρω σου, στο εξής δεν θα… κοκκινίζεις στο λεπτό.