WTF?! Ξεφλουδίζεις Χάνεις το μαύρισμά σου; Τι είναι τελικά αυτά τα λευκά σημάδια;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
WTF?! Ξεφλουδίζεις Χάνεις το μαύρισμά σου; Τι είναι τελικά αυτά τα λευκά σημάδια;

Η απάντηση μπορεί να είναι απλή ή και πολύπλοκη…

Αν άνοιξες αυτό το άρθρο με λαχτάρα σημαίνει πως στο δέρμα σου έχουν εμφανιστεί λευκά σημάδια και δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι το μαύρισμα που χάνεται; Είναι ξεφλούδισμα; Μπορεί να είναι και τα δύο αλλά μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

pityriasis versicolor 1536246234

Αρχικά, θα υποθέσουμε πως άρχισες να τα παρατηρείς όταν σταμάτησες την καθημερινή ηλιοθεραπεία. Μην ανησυχείς, είναι όντως το μαύρισμά σου που χάνεται και ναι, μπορείς να το πεις ξεφλούδισμα. Είναι η φυσιολογική διαδικασία της επιδερμίδας σου που ανανεώνεται και «ξεφορτώνεται» τα νεκρά κύτταρα. Το παρατηρείς πιο έντονα τώρα παρά τον χειμώνα γιατί τώρα, έχεις το μαύρισμα που αναπόφευκτα θα χαθεί κάποια στιγμή. Τρόπος για να το αποφύγεις δεν υπάρχει. Μπορείς όμως να επιβραδύνεις αυτή τη διαδικασία με πολύ καλή ενυδάτωση. Άσε κάτω το scrub… Κακό δεν θα σου κάνει αλλά θα μεγαλώσεις τα «κομμάτια» που θα λείπουν από το δέρμα σου. Μην επαναπαύεσαι όμως…

61258644 633027610548571 3849094650149584410 n

Αν αυτά τα σημάδια παραμείνουν και αφότου χάσεις τελείως το μαύρισμά σου ή εξαπλώνονται και σε σημεία του σώματός σου που δεν είναι μαυρισμένα τότε καλό είναι να πας σε έναν δερματολόγο. Μπορεί να έχεις κάποιον μύκητα ή κάποιο είδος πιτυρίασης και πριν βάλεις τις φωνές, μάθε ότι και τα δύο είναι κοινά, ακίνδυνα και μπορείς πανεύκολα να τα αντιμετωπίσεις αν πας στον δερματολόγο. Και μην ξεχνιόμαστε… ΦΟΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

Διάβασε ακόμα: Last minute shopping κάτω από 10€!