3 Μύθοι για τα μαλλιά που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις σήμερα!

1 SHARE

Μην πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις…

Οι μύθοι γύρω από την ομορφιά υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς όμως… παραπάνω από τους μισούς δεν ισχύουν! Για παράδειγμα, η αντίληψη ότι, με το ξύρισμα οι τρίχες αγριεύουν ΔΕΝ ισχύει (τα έχουμε πει). Όχι, δεν θα συμβεί κάτι αν σταματήσεις να ξυρίζεις τα πόδια σου και αποφασίσεις να εμπιστευθείς άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, αντιθέτως, μπορεί να σου βγει σε καλό. Υπάρχουν όμως και μύθοι που δεν αξίζει καθόλου να πιστεύεις γιατί δεν θα σε ωφελήσουν σε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Θέλοντας λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αργά και σταθερά καταρρίπτοντας μύθους και για αρχή θα μιλήσουμε για τα μαλλιά. Υπάρχουν 3 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις τώρα και είναι οι εξής:

Ackermann bbt F18 008

#1 Μπορείς να επανορθώσεις την ψαλίδα
Δυστυχώς δεν μπορείς όσο και αν προσπαθήσεις! Η ψαλίδα είναι αποτέλεσμα της φθοράς της τρίχας και δεν μπορεί να διορθωθεί, πρέπει να κοπεί. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιώσεις την εμφάνισή της αλλά να ξέρεις πως είναι προσωρινή λύση. Βελτιώνοντας την εμφάνιση της ψαλίδας αποκτάς λίγο πιο όμορφα μαλλιά και αποφεύγεις το κούρεμα αλλά δεν θα το κάνεις για πάντα. Στο τέλος, η άκρη της τρίχας θα σπάσει και θα χάσεις το μήκος έτσι κι αλλιώς. Καλύτερα λοιπόν να κουρεύεσαι συχνά!

Aigner bbt S18 002

#2 Αν ξεριζώσεις μία λευκή τρίχα θα εμφανιστούν άλλες δέκα
Μα είναι δυνατόν; Δεν θα γίνει αυτό σε καμία περίπτωση. Αν πρόκειται να βάλεις περισσότερες λευκές τρίχες στα μαλλιά σου θα τις βγάλεις είτε ξεριζώσεις αυτή τη μία που σε ενοχλεί είτε όχι. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθείς να ξεφορτωθείς τα λευκά σου ξεριζώνοντάς τα! Μπορείς να τα αφήσεις ήσυχα και να τα αγαπήσεις, να τα καλύψεις με ένα σπρέι κάλυψης των λευκών (υπάρχουν πολλά) ή να τα ξεκινήσεις τις βαφές. Είναι απλό!

Jacobs bty S18 003

#3 Είναι καλύτερα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με ένα μπλουζάκι
Η λογική πίσω από αυτό το μύθο είναι ότι, το cotton, είναι πιο απαλό για τα μαλλιά σου από ότι η πετσέτα και δεν τα αγριεύει όσο είναι στην πιο ευαίσθητη φάση τους (βρεγμένα) αλλά και πάλι… η πετσέτα είναι και αυτή βαμβακερή. Διαφορά θα δεις μόνο με ειδικά υφάσματα όπως το flannel. Συνεπώς, αν θέλεις να κάνεις αυτό το παραπάνω βήμα για να προστατέψεις τα μαλλιά σου, σταμάτα να χαλάς τα t-shirt σου και αναζήτησε ένα ειδικό τουρμπάνι για τα μαλλιά. Αν και seriously… είναι κάπως υπερβολικό!

Διάβασε ακόμα: Όταν δεις πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις αυτές τις μπούκλες θα τις κάνεις κάθε μέρα!

1 SHARE
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ