Ανακάλυψες πολλά λευκά στα μαλλιά σου; Διάβασε αυτά πριν τα βάψεις!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ανακάλυψες πολλά λευκά στα μαλλιά σου; Διάβασε αυτά πριν τα βάψεις!

Έχουμε ακριβώς το σχέδιο δράσης σου…

Τα λευκά μαλλιά είναι κάτι που θα συμβεί σε όλες μας και δεν είναι κάτι που μπορούμε εμείς να ελέγξουμε. Έχει να κάνει με την κληρονομικότητα και την προδιάθεση γι’ αυτό βλέπεις γυναίκες και άντρες που αποκτούν λευκά από τα 25 ενώ άλλους που δεν τα βλέπουν ως και τα 55. Αν σου έχει ήδη συμβεί ήδη, αν δηλαδή έχεις ανακαλύψει τις πρώτες σου λευκές τρίχες, τότε η πρώτη σου σκέψη είναι να τις βάψεις και είναι σωστή αλλά ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Πρέπει να οργανωθείς για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα σε βοηθήσουμε εμείς! Να τι πρέπει να ξέρεις…

Marc Valvo bbt S15 010

Ανταύγειες: Ναι ή όχι;
Η απάντηση είναι εξαρτάται. Αν είσαι φυσική ξανθιά, αν έχεις ανοιχτά καστανά μαλλιά ή αν κάνεις ήδη ανταύγειες τότε η απάντηση είναι ναι. Αν ωστόσο είσαι μελαχρινή μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς. Παρ’ όλο που είναι μία πολύ καλή λύση για τα λευκά μαλλιά, οι ανταύγειες μπορεί να σε αγριέψουν πολύ κυρίως αν έχεις σκούρα επιδερμίδα. Για τη δική σου, μεσογειακή περίπτωση, οι ειδικοί προτείνουν λίγο πιο σκούρες ρίζες και πολύ διακριτικό balayage.

Nicholas K bty F15 003

Πολύ σκούρο χρώμα: Ναι ή όχι;
Η απάντηση και εδώ είναι εξαρτάται. Αν είσαι ξανθιά δεν σημαίνει πως πρέπει να σκουρύνεις πολύ ώστε να μπορέσεις να καλύψεις τα λευκά σου. Ομοίως, αν είσαι καστανή, δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις βουτιά στη μαύρη βαφή. Οι ειδικοί λένε ναι στο ένα ή δύο τόνους πιο σκούρο χρώμα αλλά μέχρι εκεί. Μετά μπορείς να «παίξεις» με τα ξανοίγματα για να δώσεις περισσότερο φως στο πρόσωπό σου και να έχεις ένα νεανικό αποτέλεσμα.

Nicholas K mi bbt F15 003

Σκούρο χρώμα παντού;
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότερες είναι η DIY σκούρα βαφή ΠΑΝΤΟΥ. Ενώ είναι πρακτικό, το πολύ σκούρο χρώμα στη γραμμή των μαλλιών (δηλαδή στο περίγραμμα του προσώπου) μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη… Πολύ μεγαλύτερη από ότι θα σε έκαναν να φαίνεσαι τα λευκά μαλλιά σου. Η λύση σε αυτό είναι το να εμπιστευθείς έναν ειδικό που θα δώσει στο περίγραμμα του προσώπου σου λίγο φως βάζοντας μία βαφή πιο ανοιχτή ενώ θα καλύψει τα υπόλοιπα λευκά με τη σκούρα.

tamara bellis 369804 unsplash

Προσοχή στο μετά
Έβαψες τα λευκά σου και είσαι χαρούμενη όμως δεν τελείωσε εδώ η διαδικασία. Για να διατηρήσεις το χρώμα σου όμορφο τώρα που έχεις βαμμένα μαλλιά χρειάζεσαι τα κατάλληλα προϊόντα. Πρώτα από όλα θα πάρεις ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και δεύτερον ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα. Το σεσουάρ και τα λοιπά εργαλεία αλλοιώνουν το χρώμα. Τέλος, για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου και την υγεία τους πρέπει να παρατείνεις όσο περισσότερο μπορείς το διάστημα ανάμεσα στις βαφές και σύμμαχός σου σε αυτό είναι τα σπρέι που καλύπτουν τα λευκά. Υπάρχουν δεκάδες για να διαλέξεις!

joseph chan 428471 unsplash

Αυτά λοιπόν πρέπει να προσέξεις αν έχεις λευκά και θες να τα καλύψεις. Αν δεν θέλεις να τα καλύψεις να ξέρεις σε αγαπάμε λίγο περισσότερο γιατί αγκαλιάζεις της διαφορετικότητά σου! Δες τώρα μερικά τέλεια totally γκρι μαλλιά που θα λατρέψεις!