Μαύρα στίγματα: Πώς θα αφανίσεις αυτή τη… μάστιγα!

Μαύρα στίγματα: Πώς θα αφανίσεις αυτή τη… μάστιγα!

Σύμφωνα με τη φράση ενός πολύ γνωστού Γάλλου συγγραφέα του παρελθόντος, «για να εκφράσει την ψυχή του, ο άνθρωπος δεν έχει παρά μόνο το πρόσωπό του». Τι γίνεται, όμως, όταν αυτό το πρόσωπο είναι γεμάτο μαύρα στίγματα; Πώς θα μπορέσεις να εξωτερικεύσεις τον πανέμορφο εσωτερικό κόσμο που κρύβεις, όταν σε σαμποτάρει η ίδια σου επιδερμίδα;

Ομολογουμένως, τα τεράστια σπυράκια που εμφανίζονται τις ημέρες πριν την περίοδο αλλά κυρίως τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, είναι δύο από τις μεγαλύτερες «μάχες» που έχει να αντιμετωπίσει ένα κορίτσι από την εφηβεία του μέχρι… κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια, και εδώ έγκειται και το πρόβλημα στην υπόθεση. Οι επισκέψεις στο κέντρο αισθητικής είναι χρονοβόρες, επίπονες και ιδιαίτερα δαπανηρές για πολυάσχολα κορίτσια όπως εμείς, οπότε είναι καθαρά στο χέρι μας το αν θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε σύντομα από τα μαύρα στίγματα.

Για να μην χάνεις λοιπόν επιπλέον χρόνο, προσπαθώντας να απαλλαγείς από αυτή τη… μάστιγα της επιδερμίδας, παρακάτω υπάρχουν μερικά γρήγορα και εύκολα tips, που θα σε βοηθήσουν να πεις όσο πιο σύντομα μπορείς «αντίο» στα μαύρα στίγματα.

Εστιάζοντας στη ρίζα του προβλήματος

Πριν περάσουμε στη… στρατηγική εξολόθρευσης, πρέπει πρώτα να σχηματίσουμε το προφίλ του «εχθρού» για να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα μαύρα στίγματα είναι ουσιαστικά μεγάλοι πόροι στην επιφάνεια του δέρματος, οι οποίοι σε βάθος χρόνου φράζουν από την έντονη συσσώρευση σμήγματος, λιπαρότητας, νεκρών κυττάρων και προϊόντων μακιγιάζ που δεν αφαιρέθηκε σωστά. Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του προβλήματος εξαρτάται και από τον τύπο επιδερμίδας που διαθέτει μία κοπέλα, για αυτό σε άλλες συναντάμε περισσότερα ενώ σε άλλες λιγότερα στίγματα. Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσεις τα βήματα που υπάρχουν παρακάτω, μην ξεχάσεις πρώτα να λάβεις και την έμπειρη γνώμη του ειδικού δερματολόγου, ο οποίος με τις γνώσεις του θα σε κατευθύνει στο καταλληλότερο προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σου.

mavra stigmata 2

Η σημασία του καλού καθαρισμού

Για ένα λαμπερό πρόσωπο, δύο είναι οι κινήσεις «ματ» και αυτές δεν είναι άλλες από τον σχολαστικό, πρωινό και βραδινό καθαρισμό του προσώπου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπό μας έχει την τάση να μαζεύει μικροοργανισμούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με το περίσσιο σμήγμα που παράγουν οι αδένες του, δεν αφήνουν την επιδερμίδα μας να «ανασάνει» επαρκώς. Η εφαρμογή μίας στυπτικής λοσιόν καθαρισμού ή καλύτερα, μίας ειδικής μάσκας καθαρισμού των πόρων η οποία θα ρυθμίζει συγχρόνως και το σμήγμα, θα σου χαρίσει σύντομα το καθαρό και «δροσερό» δέρμα που τόσο επιθυμείς.

Επενδύοντας στην κατάλληλη κρέμα

Εξίσου μεγάλη σημασία με τον καθαρισμό, έχει φυσικά και το προϊόν που θα επιλέξεις να εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γνώμη του ειδικού είναι το λιγότερο απαραίτητη. Ωστόσο, αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να σε συμβουλεύσω, είναι πως η κρέμα που θα επιλέξεις πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενυδατική, χωρίς όμως να εντείνει το πρόβλημα της λιπαρότητας. Μην ξεχνάς πως η λιπαρότητα είναι σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση των πόρων αλλά και της οξείδωση, ενός φαινομένου που αυξάνει την τάση του δέρματος για ακμή. Εμπιστεύσου τη συμβουλή του ειδικού στα προϊόντα που σου προτείνει και να είσαι σίγουρη πως παραμένοντας συνεπής στην καθημερινή beauty routine σου, το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο λείο και καθαρό από ποτέ!

mavra stigmata 3

Make up: Το Α και το Ω

Ένας από τους βασικότερους λόγους που πολλά κορίτσια ταλαιπωρούνται με την επιδερμίδα τους, είναι γιατί δεν είναι προσεκτικές με τα καλλυντικά που επιλέγουν, θέτοντας την ομορφιά ως σημαντικότερη προτεραιότητα από την υγεία. Είναι σημαντικό τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ μας, να είναι κατάλληλα και για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, αν το δέρμα σου παρουσιάζει μία τάση ακμής, ένα make-up με ελαφριά υφή, που συνάμα θα σου χαρίζει ομοιόμορφη και ματ επιδερμίδα, είναι η ιδανικότερη επιλογή. Όχι μόνο γιατί θα μειώσει ορατά τις ατέλειες που πιθανόν υπάρχουν στο δέρμα σου, αλλά γιατί δεν θα επιβαρύνει επιπλέον το πρόσωπο με την υπερπαραγωγή σμήγματος.

Last but NOT least

Το σημαντικότερο και αναπόσπαστο κομμάτι στη ρουτίνα της περιποίησής σου, οφείλει να είναι η… μαγική στιγμή του ντεμακιγιάζ! Η στιγμή εκείνη που μετά από ώρες, η επιδερμίδα σου θα πάρει επιτέλους μία «αναζωογονητική» ανάσα. Πολλά βράδια μπορεί να επιστρέφουμε σπίτι εξαντλημένες έπειτα από μία δύσκολη ημέρα ή μία νυχτερινή έξοδο, όμως δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε την σύντομη στάση μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου, για να αφαιρέσουμε από το πρόσωπό μας το μακιγιάζ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα υπολείμματα των καλλυντικών ανήκουν στους παράγοντες που ωφελούν την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπο. Το ιδανικότερο προϊόν για αυτή την «ιεροτελεστία» ομορφιάς, είναι αναμφίβολα ένα δροσερό νερό micellaire για μικτό ή λιπαρό δέρμα, το οποίο να μπορεί να «μιμείται» τη φυσική σύνθεση του δέρματός σου.