Ξέρεις γιατί βγάζεις σπυράκια στους… εχμ… γλουτούς και πώς θα τα αντιμετωπίσεις; Θα μάθεις τώρα!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ξέρεις γιατί βγάζεις σπυράκια στους… εχμ… γλουτούς και πώς θα τα αντιμετωπίσεις; Θα μάθεις τώρα!

Χρειάζεται να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές και θα είσαι good to go!

Δεν θα ξεκινήσουμε με κάποια μεγάλη εισαγωγή εξηγώντας πόσο ενοχλητικά είναι τα σπυράκια, συμφωνείς μαζί μας και το ξέρουμε. Ούτε όμως θα μιλήσουμε για τα σπυράκια γενικά αλλά ειδικά και συγκεκριμένα για τα σπυράκια στους γλουτούς. Αυτά τα σπυράκια δεν φαίνονται ούτε και τα βλέπεις συνεχώς όμως είναι πολύ ενοχλητικά και πολύ πιο εύκολο να τα καταπολεμήσεις από την ακμή στο πρόσωπο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ποια είναι η νούμερο ένα αιτία για τα σπυράκια στους γλουτούς τον χειμώνα; Τα στενά τζιν!

ryan moreno UrcG58VhFzs unsplash

Ναι κι όμως! Το skinny jean σου (και κάθε άλλο στενό ρούχο από σκληρό ύφασμα) ευθύνεται για τα σπυράκια εκεί. Γιατί όμως; Τα πολύ στενά ρούχα δεν αφήνουν το δέρμα να «αναπνεύσει» και έτσι δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Παράλληλα, συγκρατούν αυτά τα βακτήρια πολύ κοντά στο δέρμα και μαζί με την τριβή μολύνονται οι θύλακες της τρίχας (ναι, έχουμε και εκεί) και γίνεται το κακό. Μην φοβάσαι όμως, δεν θα σου πούμε να σταματήσεις να φοράς στενά παντελόνια και τζιν. Με άλλο τρόπο θα αντιμετωπίσεις τα σπυράκια στους γλουτούς!

ALPHA H CLEAR SKIN DAILY FACE BODY WASH

Πρώτα από όλα θα αλλάξεις αφρόλουτρο. Ωραίες οι καρύδες και οι κρεμώδεις αφροί όμως τα αρώματα και η σύστασή τους δεν βοηθούν την κατάσταση και σε μερικές περιπτώσεις την επιβαρύνουν. Πρέπει λοιπόν να τα ανταλλάξεις με ένα απολεπιστικό αφρόλουτρο που καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά το δέμα να αναπνεύσει και παράλληλα έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Το δικό μας αγαπημένο που κάνει όλα τα παραπάνω είναι το ALPHA-H, Clear Skin Daily Face & Body Wash που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο!

FREZYDERM VOLPADERM AHA MILK

Έπειτα, πρέπει να αλλάξεις κρέμα. Και πάλι, μπορεί να θέλεις η κρέμα σου να μυρίζει τέλεια αλλά για την συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να κάνεις μία υποχώρηση. Διάλεξε μία –επίσης- απολεπιστική κρέμα που θα εξυγιάνει την επιδερμίδα και δεν θα την επιβαρύνει όπως η Volpaderm AHA Milk της Frezyderm. Αν κάνεις αυτά τα δύο πράγματα θα δεις τεράστια διαφορά και αν καταφέρεις να αποχωριστείς έστω για μερικές μέρες το στενό σου τζιν, τότε θα δεις αυτή τη διαφορά σχεδόν άμεσα! Try it!

Διάβασε ακόμα: Αν έχεις λεπτά μαλλιά, κάνε αυτό για να μην ξαναβαρύνουν από το conditioner ποτέ!