Λεμφικό μασάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μασάζ που θα αλλάξει την επιδερμίδα και το σώμα σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Λεμφικό μασάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μασάζ που θα αλλάξει την επιδερμίδα και το σώμα σου

Είναι ό, τι καλύτερο θα κάνεις ποτέ για τον εαυτό σου

Τι είναι αυτό που ζητάμε από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε; Λύσεις για τα διάφορα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, πιο λαμπερό, νεανικό και πιο όμορφο δέρμα. Η περιποίηση ωστόσο μπορεί να μας φτάσει μόνο στα μισά της διαδρομής μας προς την τέλεια επιδερμίδα. Βλέπεις, ο καθαρισμός, οι κρέμες και οι οροί, τα peeling και οι μάσκες είναι επιφανειακές λύσεις. Η επιδερμίδα μας, όπως και κάθε σημείο του σώματός μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον οργανισμό μας σαν σύνολο και όπως καταλαβαίνεις, η περιποίηση μπορεί να φτάσει ως ένα σημείο. Το υπόλοιπο κομμάτι της skincare «διαδρομής» που έχει σαν απόλυτο προορισμό την καλύτερη επιδερμίδα που μπορούμε να έχουμε, το προσφέρει το μασάζ και συγκεκριμένα το λεμφικό μασάζ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


https://www.instagram.com/p/B8d6bYdg7oS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι η λέμφος;
Η λέμφος ή το λεμφικό σύστημα, είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο ιστών και οργάνων που εκτείνεται σε όλο μας το σώμα και αποτελείται από λεμφικά αγγεία και λεμφαδένες οι οποίοι βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πως; Μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά και λευκά αιμοσφαίρια στα σημεία του σώματος που τα έχουν ανάγκη και συμπαρασύροντας/αποβάλλοντας όλα όσα δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας. Είναι ένα σχεδόν ξεχασμένο σύστημα που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα μας και λειτουργεί αδιάκοπα αποτοξινώνοντας, προστατεύοντας και θρέφοντας όλο μας το σώμα και φυσικά το δέρμα μας.


https://www.instagram.com/p/B3Kk_AJl_Kw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι λοιπόν το λεμφικό μασάζ;
Το λεμφικό μασάζ ή αλλιώς drainage, είναι το μασάζ που βοηθά το υγρό της λέμφου να κινηθεί ομαλά μέσα στο λεμφικό σύστημα και έτσι βοηθά την επιδερμίδα να αποβάλλει τις τοξίνες ενώ παράλληλα μεταφέρει στην επιφάνειά της θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ είναι άμεσα ορατά, από την πρώτη κιόλας φορά και φυσικά η εφαρμογή του δεν περιορίζεται στο πρόσωπο. Η τεχνική αυτή μπορεί να ωφελήσει ολόκληρο το σώμα και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας συνολικά.


https://www.instagram.com/p/B8p2OL6jBWi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πως γίνεται το λεμφικό μασάζ;
Οι κινήσεις είναι απλές. Ξεκινάμε πάντα από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα έξω και «στραγγίζουμε» προς τα κάτω. Στόχος μας είναι να φύγουν μέσω της λέμφου οι τοξίνες και το συσσωρευμένο υγρό έτσι ώστε να ξεπρηστεί το πρόσωπο και παράλληλα, να μεταφερθούν πολύτιμα συστατικά στην επιδερμίδα ώστε να αποκτήσει και πάλι λάμψη. Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις πως μπορείς να το κάνεις και μόνη σου και συνέχισε να διαβάζεις.



Χρειάζεσαι όμως jade roller;
Αυτό το ινσταγκραμικό εργαλείο είναι πρακτικό και ναι, θα σε βοηθήσει αλλά όχι περισσότερο από ότι τα χέρια σου. Μπορείς λοιπόν να επενδύσεις σε ένα ή να μην το αγοράσεις και καθόλου. Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν είναι η χαμηλή τους θερμοκρασία που μπορεί να σε βοηθήσει με το πρήξιμο λίγο περισσότερο από ότι τα χέρια.


https://www.instagram.com/p/B8tJsignDAL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι προτείνουμε…
Πριν επενδύσεις σε ένα jade roller, επένδυσε σε έναν καλό ενυδατικό ορό και βάλε στην καθημερινή σου ρουτίνα μερικά λεπτά λεμφικού μασάζ. Όταν πλέον εξοικειωθείς με τις κινήσεις μπορείς να αγοράσεις επιπλέον εργαλεία που θα σε βοηθήσουν αλλά το σημαντικότερο από όλα και αυτό που θα σε κάνει να δεις πραγματική διαφορά, είναι απλά να κάνεις το μασάζ κάθε μέρα… Έστω και χωρίς εργαλείο.

Διάβασε ακόμα: Ξηρή vs Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Τι σου συμβαίνει τελικά;