Σταμάτα ό, τι κάνεις! Τα καλύτερα σαμπουάν για ξανθιές είναι εδώ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Σταμάτα ό, τι κάνεις! Τα καλύτερα σαμπουάν για ξανθιές είναι εδώ

Για κάθε απόχρωση ξανθού και για κάθε ανάγκη…

Πόσο υπέροχα είναι τα λαμπερά, όμορφα, ξανθά μαλλιά! Πόσο άσχημο από την άλλη είναι το κιτρίνισμα των ξανθών μαλλιών. Αν είσαι ξανθιά, το κιτρίνισμα είναι αυτό ακριβώς που προσπαθείς να αποφύγεις με κάθε κόστος. Μερικές φορές είναι δύσκολο όμως. Βλέπεις, το ξανθό είναι ευάλωτο σε πολλά πράγματα. Το νερό και τα συστατικά του που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, αλλοιώνει το χρώμα. Τα προϊόντα styling, αν δεν είναι διάφανα, μπορούν επίσης να αλλοιώσουν τα ξανθά μαλλιά. Το ίδιο το styling και οι υψηλές θερμοκρασίες επίσης παίζουν τον ρόλο τους στο κιτρίνισμα. Πρέπει να προσέχεις λοιπόν πολλά πράγματα και κυρίως να χρησιμοποιείς σωστά προϊόντα περιποίησης.

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο θέμα μας: Τα μπλε και silver σαμπουάν. Δεν είναι τα ίδια με τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και δεν έχουν σχέση με τα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά.. Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά προστατεύουν το χρώμα. Τα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά ενισχύουν το ξανθό. Τα μπλε και silver εξαφανίζουν τις κιτρινίλες ακριβώς επειδή είναι μπλε-μωβ η σύστασή τους.

BCBG bbt F13 011

Το μπλε και το μωβ εξουδετερώνουν το κίτρινο καθώς βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του χρωματικού φάσματος. Το κάνουν όμως μόνο αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Δεν πρέπει να λούζεσαι με αυτά τα σαμπουάν όπως λούζεσαι και με όλα τα άλλα. Πρώτα πρέπει να περνάς ένα απλό σαμπουάν από όλα τα μαλλιά σου και στη συνέχεια, να κάνεις το δεύτερο χέρι με το μπλε σαμπουάν.

Μάλιστα, πρέπει να το αφήνεις και λίγα δευτερόλεπτα να δράσει, δηλαδή να εξουδετερώσει τις κιτρινίλες. Η σύνθεσή του περιέχει μπλε ή και βιολετί μόρια τα οποία «κάθονται» επάνω στην τρίχα και έτσι οι κιτρινίλες γίνονται παρελθόν. Αυτά τα μόρια χρειάζονται καθαρά μαλλιά και λίγη ώρα για να δράσουν.

Περίμενε όμως! Δεν είναι για καθημερινή χρήση! Για το καθημερινό σου λούσιμο θα επιλέξεις ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και μόνο μία φορά την εβδομάδα (δύο αν έχεις πλατινέ μαλλιά) θα χρησιμοποιείς το μπλε ή silver σαμπουάν σου. Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι τα καλύτερα της αγοράς…

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα 5 ωραιότερα κραγιόν που θα δεις αυτό το μήνα